Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας Ποδηλασίας.

Θ. Τερζής: «Κορυφαία διοργάνωση για την ΕΟΠ, οι Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας Ποδηλασίας»  

 

Περισσότεροι από 300 μικροί ποδηλάτες στον Μαραθώνα

 

 

«Είναι μια κορυφαία διοργάνωση για την ΕΟΠ, στα πλαίσια της ανάπτυξης και εξάπλωσης της ποδηλασίας. Εκδήλωση που χρόνο με τον χρόνο δυναμώνει όλο και περισσότερο και δείχνει το πόσο σημαντική είναι για όλους. Φέτος έχουμε στο πλευρό μας τον Δήμο Μαραθώνα και προσωπικά τον Δήμαρχο Ηλία Ψηνάκη που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθειά μας και βρίσκεται δίπλα μας».

 

Λόγια του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας Θανάση Τερζή, μιλώντας για τις Πανελλήνιες Ημέρες Νεολαίας 2014, της ποδηλασίας, που διοργανώνει η ΕΟΠ, από μεθαύριο Παρασκευή (3 Οκτωβρίου) έως και την Κυριακή (5/10), µε την συνεργασία του ∆ήµου Μαραθώνα – Νέας Μάκρης, στις Παιδικές Εξοχές, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής. Χώρο που παραχώρησε ο Ηλίας Ψηνάκης, μετά την αρνητική απάντηση από τον Δήμο Αθηναίων (σ.σ. λόγω τεχνικών προβλημάτων), ο οποίος και διοργάνωνε την εκδήλωση τα τελευταία χρόνια.

 

Στην φετινή διοργάνωση αναμένεται να λάβουν μέρος περισσότεροι από 300 μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες (από 8 έως 14 ετών) των κατηγοριών Μίνι, Παµπαίδων και Παγκορασίδων. Το αναλυτικό πρόγραμμα του τριημέρου:

 

  • Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Υποδοχή αποστολών στις Ε’ Παιδικές Εξοχές ∆ήµου Μαραθώνα (Άγιο Ανδρέα – Νέα Μάκρη Αττικής), 500 μ. μετά την είσοδο των Παιδικών Εξοχών του ∆ήµου Αθηναίων. 17.00-18.30: Κατάθεση Δελτίων. 19.00-20.00: Τεχνικό Συνέδριο.

 

  • Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

09.30: Αγώνας ατομικής χρονομέτρησης όλων των κατηγοριών. Εκκίνηση 1ου αγώνα µε Μίνι μικρά, Μίνι μεγάλα, Παμπαίδες, Παγκορασίδες. 16.00: Αγώνας ταχύτητας, τύπου 4Χ, σε γύρους πρόκρισης για Μίνι μικρά, μεγάλα, με συμμετοχή των 32 πρώτων του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης. Όλες οι διαδρομές –της 1ης αγωνιστικής- θα γίνουν μέσα στις Παιδικές Εξοχές του Αγ. Ανδρέα (εσωτερικά).

 

  • Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

10.00: Αγώνες δεξιοτεχνίας, για κατηγορίες Μίνι μικρά, Μίνι μεγάλα, στα γήπεδα Μπάσκετ των Παιδικών Εξοχών. 10.30: Αγώνας αντοχής κατηγορίας Παµπαίδων, 36,4 χλµ. (7 στροφές). Συμμετέχουν οι 60 πρώτοι της ατομικής χρονομέτρησης. Την ίδια ώρα θα διεξαχθούν και αγώνες δεξιοτεχνίας, για τις κατηγορίες Μίνι στον εσωτερικό χώρο των Παιδικών Εξοχών. 10.32: Αγώνας αντοχής Παγκορασίδων, 20,8 χλµ. (4 στροφές). Η διαδρομή: Μαρκόπουλο – Σιρκουί Ιπποδρόμου.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)