Biathlon 2017

Η Ελληνική Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, σύμφωνα με  τις διατάξεις της Γενικής Προκήρυξης Αγώνων Μοντέρνου Πεντάθλου  2016 – 2017 και των κανονισμών, προκηρύσσει Αγώνες Ανάπτυξης 2017, με τους παρακάτω όρους:

 

  1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:

 

Κυριακή 29 Ιανουαρίου    2017

 

 

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ :   09:00-10:30  ΟΑΚΑ

ΤΡΕΞΙΜΟ:          10:30-12:00  ΟΑΚΑ

 

 

  1. Δικαίωμα Συμμετοχής Αθλητριών- Αθλητριών

 

Στα παραπάνω πρωταθλήματα και διοργανώσεις δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλήτριες – αθλητές των  Σωματείων-μελών της Ε.Ο.Μο.Π., που είναι κάτοχοι θεωρημένων δελτίων και  πληρούν τους κανονισμούς της Ε.Ο.Μο.Π και της U.I.P.M.

 

Κατηγορία- Ηλικία – Αγωνίσματα

 

AGE BIRTH YEAR SWIM RUN
Under 9 – YF 2009- 2010 50 400
under 11- YE 2007 – 2008 50 400
Under 13- YD 2005 – 2006 100 800
Under 15 – YC 2003 – 2004 100 800

 

 

Επίσιμη Βαθμολογία από UIPM
Απόσταση κολύμβησης 250 βαθμοί βαθμοί 1/3ου  από το δεύτερο
50μ 45.00 + – 1
100μ 1.20.00 + – 1
200μ 2.30.00 + – 1
Απόσταση Τρεξίματος 250 βαθμοί βαθμοί 1/3ου  από το δεύτερο
400μ 2.00.00 + – 1
800μ 3.30.00 + – 1
1600μ 6.00.00 + – 1

 

  1. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

Στα παραπάνω πρωταθλήματα Δικαιούνται  συμμετοχής όλα τα  Σωματεία-Μέλη  της ΕΟΜΟΠ, όπως ορίζει το καταστατικό της, δηλαδή τα σωματεία που έχουν υποβάλλει δήλωση συμμετοχής βάσει της γενικής προκήρυξης της Ε.Ο.Ομ.Π . Επίσης μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές μεγαλύτερων κατηγοριών , εκτός συναγωνισμού.

 

 

  1. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Οι συμμετοχές πρέπει να έχουν αποσταλεί  εγγράφως, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην Γενική Προκήρυξη 2016 2017 στην Γραμματεία της Ε.Ο.ΜΟ.Π. μέχρι τις 28/01/2017

στο email: info@eomop.gr .

Οι Αρχηγοί Ομάδας, κατά την ημέρα του Αγώνα και 30΄προ της ενάρξεως αυτών θα οριστικοποιούν τις συμμετοχές των Αθλητών-τριων του Σωματείου τους προσκομίζοντας παράλληλα τα Δελτία Υγείας και Άθλησης (ιατρικώς θεωρημένα).

  1. ΑΠΟΝΟΜΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

 

Σύμφωνα με την Γενική Προκήρυξη 2016 – 2017, οι απονομές θα διεξαχθούν  30΄μετά το πέρας του αγώνα στις δυο πρώτες κατηγορίες YD & YC.

 

  1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 

Α. Οι παραπάνω ώρες αφορούν στην έναρξη των αγωνισμάτων και όχι την προσέλευση των αθλητών στους αγωνιστικούς χώρους.

Β.Η Ε.Ο.ΜΟ.Π. ως διοργανώτρια των αγώνων, διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τόπων και ωρών τέλεσης των αγωνισμάτων. Σε τέτοια περίπτωση η Ε.Ο.ΜΟ.Π., θα ενημερώσει εγκαίρως τα Σωματεία.

Γ. Εκπρόσωποι, Προπονητές, Αθλητές-τριες, παρακαλούνται να μην συγκεντρώνονται στον χώρο της Γραμματείας κατά την διάρκεια έκδοσης αποτελεσμάτων.

Δ. Οι αγώνες κρίνονται με βάση τους κανονισμούς της U.I.P.M., την Γενική Προκήρυξη Αγώνων 2016- 2017 και την παρούσα Ειδική Προκήρυξη. Για τυχόν καταστάσεις που δεν προβλέπονται αποφασίζει η Αγωνόδικος Επιτροπή και ο Αλυτάρχης.

Ε. Σε περίπτωση ενστάσεων επιλαμβάνεται η Ελλανόδικος Επιτροπή.

Ενστάσεις κατατίθενται αρμοδίως ΜΟΝΟ από τον Αρχηγό  Ομάδας, εγγράφως, αιτιολογημένα και ενυπογράφως, συνοδευόμενες από παράβολο αξίας εκατό Euro (100,00 €) και πάντως προ της ενάρξεως του επομένου αγωνίσματος. Σε περίπτωση ενστάσεως που αφορά τα τελικά αποτελέσματα και μόνον αυτά, χρόνος κατάθεσης της ένστασης, ορίζονται 30΄ μετά την λήξη του τελευταίου αγωνίσματος.

 

  1. ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΩΝ:

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΙ

 

ΑΘΗΝΑ

Α. ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΙ

 

     Πρόεδρος : κος  Χαραλάμπου Γεώργιος

Μέλη:       κος Φίλιος Λάμπρος

κος  Τρομπούκης Βελισσάριος

 

Β. ΑΓΩΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Πρόεδρος Αγωνοδίκου Επιτροπής

            &  Αλυτάρχης                    : κος    ΠΑΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος

      Έφορος Τρέξιμο                   :κος    ΦΛΩΡΟΣ Βασίλης

      Έφορος Τρέξιμο                   : κος    ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ Χαράλαμπος

Έφορος Κολύμβηση            : κα     ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μαρίνα

      Έφορος Κολύμβηση            : κα     ΜΠΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Κυριακούλα

 

 

 

 

 

 

  1. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Η παρούσα προκήρυξη μπορεί να τροποποιηθεί ή να διορθωθεί κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου με την έγκριση του Δ.Σ της Ε.Ο.Μο.Π.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)