Almira Triathlon 2015

Διπλασιάζοντας τις συμμετοχές σε αθλητές και συμμετοχές και με επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης πραγματοποιήθηκε το Powerbar almiraMAN στην Παραλία Κατερίνης το διήμερο 2-3 Μαΐου, κάτω από τον χιονισμένο Ολυμπο.  Όπως και πέρσι, πολλοί δοκίμασαν για πρώτη φορά τις δυνατότητές τους αλλά και πολύ έμπειροι του χώρου πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις!

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο μεσημέρι με το ομαδικό αγώνισμα στην μικρή απόσταση, όπου πολλοί αθλητές «ζέσταναν τις μηχανές» για την επόμενη ημέρα ,ενώ οι οικογενειακές συμμετοχές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και συναίσθημα. Ακολούθησε το απόγευμα το προπονητικό σεμινάριο στην αίθουσα του Mediterranean VILLAGE, με τους ομιλητές, κ.κ.Βασσίλη Κρομμίδα, Δρούγια Χρόνη, Γαρέφη Χρήστο και Χοντολίδη Πάνο να μοιράζουν γνώση και εμπειρία στους πολυάριθμους ακροατές (αθλητές και μη, 300+) . Η ημερίδα τελείωσε με το race briefing για την επόμενη ημέρα και το pasta-party επιμελημένο από το Cook Restaurant-café catering, έκλεισε την βραδιά γεμίζοντας τους αθλητές και εθελοντές ενέργεια για την επόμενη αγωνιστική ημέρα.

Την Κυριακή το πρωί στις 08:30 δόθηκε η εκκίνηση στην απόσταση almiraMAN (1,9-90-21 απόσταση half iron)) με ιδανικές καιρικές συνθήκες και με τα παιχνιδιάρικα δελφίνια που εμφανίστηκαν να δίνουν ιδιαίτερο χρώμα. 91 αθλητές (84 ατομικές και 7 ομαδικές συμμετοχές) βούτηξαν στην θάλασσα. Πρώτος από το νερό βγήκε ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης (νικητής του Διεθνή Διάπλου Τορωναίου) ακολουθούμενος από τον Βασσίλη Κρομμίδα. Ακολούθησε το ποδηλατικό σκέλος όπου άλλαξε η κατάταξη των αθλητών με το τέλος του δρομικού σκέλους να βρίσκει αδιαμφισβήτητο νικητή τον Βασσίλη Κρομμίδα με επίδοση 4:04:41, την καλύτερη επίδοση που έχει γίνει στην Ελλάδα, καθώς και την καλύτερη επίδοση από Ελληνα αθλητή στον κόσμο!! Δεύτερος ο Μιχάλης Τεκέρταλης με 4:25:01 και τρίτος ο Μόσχος Καντής από την Ρόδο με 4:28:44. Παράδειγμα για όλους μας ακόμα μία φορά, ο Χρήστος Γαρέφης, που στην ηλικία των 60 ετών πέτυχε επίδοση 4:31:36, διδάσκοντάς μας με τις πράξεις του. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Νάντια Συντζανάκη από τα Χανιά με 4:43:47 μια επίδοση που επίσης είναι η καλύτερη στην Ελλάδα και η καλύτερη από Ελληνίδα αθλήτρια στον κόσμο!! Δεύτερη η Λαμπρινή Λιούτα από τα Γιάννενα και Τρίτη η Δήμητρα Ιορδανίδου από την Θεσσαλονίκη.

 

Στις 10:30 ήταν η σειρά των 91 αθλητών του almiraFAST (0.75-22.5-4.2). Συναγωνισμός πολύ έντονος με πολύ μικρές διαφορές στην έξοδο από την θάλασσα και με τον Σπύρο Γκοτζιά να καταφέρνει να κάνει διαφορά ενός λεπτού στο ποδηλατικό σκέλος από τον Γιώργο Αλυφαντή κρατώντας την ως τον τέλος τερματίζοντας σε 1:04:20 και 1:05:33 αντίστοιχα. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Αλέξανδρος Σακελλαρίου με 1:07:12. Στις γυναίκες πρώτη η Curly Killam από την Βρετανία, δεύτερη η Ελενα Κλαπανάρα από τα Τρίκαλα και Τρίτη η Μαρία Χαρδαλιά από την Αθήνα.

Τα περισσότερα επιφωνήματα και χαμόγελα εισέπραξαν οι μικροί μας ήρωες με την συμμετοχή τους στους παιδικούς αγώνες τρεξίματος και ποδηλασίας. Οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές δέχθηκαν πολλά θετικά ερεθίσματα τρέχοντας παράλληλα με τους μεγάλους αθλητές.

Η Powerbar κάλυψε τους αθλητές μας ενεργειακά και ήταν κύριος χορηγός της διοργάνωσης. H makesports better παρείχε τα πανέμορφα και καλή ποιότητας σκουφάκια κολύμβησης, και το Bikeme.gr τα εντυπωσιακά αθλητικά σακίδια ενώ οι σταθμοί τροφοδοσίας ήταν γεμάτη από την  μονάδα παραγωγής Μπαρδάκη ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΑΣ με ξηρούς καρπούς και διάφορα προϊόντα. Ενώ για την υδροδοσία φρόντισε η ΚΑΒΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ.

Η ΜΠΙΛΛΑΣ Κόσμημα αντιπρόσωπος της SUUNTO στην Πιερία κλήρωσε στους αθλητές μας δύο κορυφαία αθλητικά ρολόγια AMBIT2 R HR,τυχεροί ήταν οι Stephan Wagner και Φώτης Εξάρχου.

Καθοριστικό ρόλο και φέτος οι εθελοντές!!! Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η LIFEGUARD PATROL (ναυαγοσώστες), ο ΕΟΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ, ο ΜΑΟΚ (μοτοσικλετιστές),ο ΣΥΡΑΠ (ραδιοερασιτέχνες), η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ και πλήθος μη οργανωμένων σε ομάδες που όλοι μαζί πρόσφεραν ψυχή και σώμα. Για την  πολύτιμη βοήθεια τους η topsikiotis travel services χορήγησε, ένα τριήμερο στην Σκιάθο με διαμονή και μετακίνηση, για κλήρωση.

Η συνδιοργάνωση του almiraMAN από τον ΓΑΣ Σβορώνο (κολυμβητικό τμήμα) με τον ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, υπό την αιγίδα της ΠΕ Πιερίας επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημόσια όλους τους συμμετέχοντες καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε μέσο στην επιτυχία της διοργάνωσης. Ανανεώνουμε το αθλητικό μας ραντεβού για την επόμενη χρονιά, η ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί εντός δύο μηνών. www.almiraman.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)