25ος Βαρτζάκειος δρόμος

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. Είχαν μεγάλη τύχη όσοι βρέθηκαν σήμερα το Κυριακάτικο πρωϊνό στο μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο της χώρας, τον Άγιο Κοσμά, μέσα σε ένα ιδανικό φθινοπωρινό καιρό για τρέξιμο.

Οι αρχικές ηλεκτρονικές εγγραφές είχαν ξεπεράσει τους 950 δρομείς, αλλά τελικά μερικοί προτίμησαν να συμμετάσχουν ακόμα και χωρίς τα διακριτικά του αγώνα, γιατί το προσκλητήριο από μόνο του ήταν μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν τα υπέροχα μυστικά που κρύβει το παραλιακό φιλέτο, αεροδρόμιο Ελληνικού και παραλιακή ζώνη Άγιου Κοσμά.

Η προετοιμασία των διοργανωτών και εθελοντών του αγώνα φαινόταν ότι είχε πολύ καλά χαρακτηριστικά από νωρίς το πρωϊ, αφού όλα τοποθετήθηκαν από τις 8 στις θέσεις τους  και περίμεναν τους ανυπόμονους αλλά συνεπείς δρομείς στην ουρά για τον αριθμό συμμετοχής. Τα αναπόφευκτα λάθη, λόγω και του όγκου των συμμετοχών, δημιούργησαν κάποιες εντάσεις στο χώρο της γραμματείας αλλά ευτυχώς η καλή διάθεση όλων και η δυνατή μουσική του Λευτέρη τα εξομάλυναν πολύ γρήγορα. Κάποιες εγγραφές της τελευταίας στιγμής μάλλον δημιούργησαν προβλήματα στους διοργανωτές  και στη χρονομέτρηση, σημάδι ότι στο εξής θα πρέπει όλοι οι δρομείς να είμαστε πιο συνεπείς στις εγγραφές μας, γιατί ο αυξανόμενος όγκος των δρομέων απαιτεί άλλου είδους οργανωτικά δεδομένα.

Η εκκίνηση δόθηκε με μικρή καθυστέρηση περίπου 8 λεπτών, εξαιτίας ακριβώς των καθυστερημένων εγγραφών, αλλά η διάθεση πλέον είχε ανέβει και η πιστολιά της εκκίνησης του Γιώργου Σιγάλα (πρόεδρος ΄΄Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας΄΄ του δήμου Πειραιά) απελευθέρωσε το ανυπόμονο ποτάμι των δρομέων που γέμισε ασφυκτικά το στάδιο του στίβου. Ο συνωστισμός δημιούργησε κάποια μικροπροβλήματα μέχρι να φύγουν οι προπορευόμενοι δρομείς προς το αεροδρόμιο του Ελληνικού και αυτό που έμεινε σαν ωραία εικόνα είναι η ουρά του αγώνα που έβγαινε με καθυστέρηση αλλά γεμάτη χαρούμενα πρόσωπα που απολάμβαναν την προσπάθειά τους.

Η πορεία στο γυμνό τοπίο του αεροδρομίου, απαλλαγμένη όμως απ’ τα ανεπιθύμητα τροχοφόρα, ήταν διανθισμένη από τα καλοσυνάτα και ευγενικά πρόσωπα των πολλών εθελοντών και απ’ το δυνατό μπιζάρισμα της μουσικής του Θανάση Καγκελίδη στο πουθενά του απέραντου αεροδρομίου. Οι σταθμοί τροφοδοσίας νερών και το ηλεκτρονικό κοντρόλ στην βόρεια πλευρά έδινε ανάσες απ’ την ανηφορική διαδρομή και τον κακό σύμμαχο της μέρας τον αέρα που δυσκόλευε όλους τους δρομείς.

Η επιστροφή μέσω της πεζογέφυρας δημιουργεί εκ των πραγμάτων μια εναλλακτική εικαστική εικόνα ενάντια στο μονότονο γυμνό τοπίο του αεροδρομίου αλλά οδηγεί εξ άλλου στο τέρμα, καθώς ο προπορευόμενος απ’ την αρχή Κώστας Δρόσος δεν άφηνε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης για την επερχόμενη νίκη του, αφού έκανε την υποχρεωτική βόλτα στη χωμάτινη διαδρομή του Άγιου Κοσμά.

Στο μεταξύ ο μικρός αγώνας 2.000 μ. των παιδιών είχε τελειώσει με απόλυτη επιτυχία, αφού για πρώτη φορά περισσότερα από 150 παιδιά όλων των ηλικιών γέμισαν με την παρουσία τους και την προσπάθειά τους τις ψυχές μας από χαρά καθώς τα σημάδια δείχνουν ότι υπάρχει ελπίδα και προσδοκία για συνέχεια. Εδώ τις εντυπώσεις έκλεψε ο μικρός Τάσος Παπούλιας που πρώτευσε με πολύ μεγάλη άνεση.

Οι τερματισμοί κράτησαν περίπου 2 ώρες και στο μεταξύ ο χώρος του τερματισμού γέμισε ασφυκτικά. Το μοναδικό συλλεκτικό μετάλλιο με το δίπλωμα του αγώνα κέρδισαν τις εντυπώσεις όλων των δρομέων. Τα γλυκά οι χυμοί και τα νερά στη συνέχεια έδωσαν ανάσες ξεκούρασης και ανάπαυσης, ύστερα από ένα ωραίο αγώνα.

Ακολούθησαν οι απονομές, σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, των ανδρών και γυναικών καθώς και των αγοριών και κοριτσιών στο μικρό αγώνα.

Για την ιστορία πρώτευσαν οι:

 

  • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΝΔΡΩΝ 14.000. μ.

1ος Δρόσος Κων/νος

2ος Χαμόδρακας Γιάννης

3ος Ρήγας Κων/νος

 

  • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 14.000 Μ.

1η Κολυφά Μυρσίνη

2η Βαρτζάκη Πωλίνα

3η Δαγρέ Χρυσάνθη

 

  • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΓΟΡΙΩΝ 2.000 μ.

1ος Παπούλιας Αναστάσιος

2ος Λουκάκης Δημήτρης

3ος Σαπουνάς Λουκάς

 

  • ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ 2.000 μ.

1η Μαλίκη Μαρία

2η Κοκαλιάρη Μυρτώ

3η Μαντζώρου Ελένη

 

  • Απονομές έγιναν και στους αθλητές με Ειδικές ικανότητες του συλλόγου Α.Σ.Σ.ΤΥ.

1ος Ασλάνογλου Μιχάλης

2ος Σιούτης Στέργιος

3ος Τσατσακλάς Νίκος

4ος Κατσαγάνης Θανάσης

 

  • Επίσης βραβεύτηκαν ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος σε ηλικία δρομέας που τερμάτισε τα 14.000 μ.

1.      Βασιλειάδης Ηρακλής     έτος γέννησης: 1934

2.      Ζαργάνης Ρομπέρτο        έτος γέννησης: 1996

 

Στο τέλος κληρώθηκαν 3 ζεύγη αθλητικών παπουτσιών, προσφορά της εταιρείας – χορηγού του αγώνα και του Σ.Δ.Υ.Πειραιά NEW BALANCE (mod. 890).

Τυχεροί αναδείχθηκαν οι:

  1. Παναγής Ευθύμιος
  2. Παλάτος Νίκος
  3. Σκουρής Γιώργος

 

 

Και του χρόνου με περισσότερες συμμετοχές και μεγαλύτερη μαχητικότητα για να πρασινίσει επιτέλους αυτό το θλιβερό γυμνό τοπίο του μεγαλύτερου κοινόχρηστου χώρου Ευρωπαϊκής μεγαλούπολης.

 

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Υ.Πειραιά,

 

Γιώργος Χατζηαγγέλου.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)