13ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους του Μαλιακού Κόλπου

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στον  αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος κολυμβητές και κολυμβήτριες απ’ όλον τον Κόσμο. Ο αριθμός τους δεν μπορεί να ξεπερνά τους δεκαοκτώ (18). Σε περίπτωση που οι αιτήσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον παραπάνω αριθμό, η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από την Οργανωτική Επιτροπή, με βάση την εμπειρία των αθλητών, τη συμμετοχή τους σε παλαιότερες διοργανώσεις, τις επιδόσεις τους, καθώς και την ανάγκη διατήρησης του διεθνούς χαρακτήρα του Αγώνα. Οι Αιτήσεις Συμμετοχής πρέπει να σταλούν στη Δημοτική Ενότητα Εχιναίων μέχρι την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011, ταχυδρομικώς στη διεύθυνση “Δημοτική Ενότητα Εχιναίων, Ράχες Φθιώτιδος, Τ.Κ. 35300” ή fax: 2238031016, ή email: info@exineon.gr

Ο διοργανωτής δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν ατυχήματα κατά τη διάρκεια του αγώνα, στην άφιξη, στην αναχώρηση και  σε συναφείς υπηρεσίες των αθλητών και συνοδών . Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι υγιείς, πράγμα που να πιστοποιείται από πρόσφατη ιατρική γνωμάτευση, που θα προσκομίσουν απαραιτήτως στους διοργανωτές, με την άφιξή τους. Επισημαίνεται ότι αθλητής που δε θα προσκομίσει ιατρική βεβαίωση, και δεν αποδεχθεί την αποποίηση ευθύνης, δε θα συμμετάσχει, ακόμη κι αν έχει προεπιλεγεί και ήδη προσέλθει και θα επιβαρυνθεί τα έξοδα διαμονής του.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Την οργάνωση του Κολυμβητικού Διάπλου του Μαλιακού Κόλπου έχει ο Δήμος Στυλίδας. Με την άφιξη των κολυμβητών θα τους διανεμηθεί ο Κανονισμός του Αγώνα και θα ενημερωθούν για όλες τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

 

Η πρόσβαση στις Ράχες είναι εύκολη, καθώς ο Δήμος διασχίζεται από την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ

Η εκκίνηση του Αγώνα θα δοθεί στις 8:30 το πρωί του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2011, στο σημείο που έχει ορίσει η Οργανωτική Επιτροπή, στα Καμένα Βούρλα. Η διαδρομή είναι 11.112 μέτρα ή 6 ναυτικά μίλια. Ο Αγώνας ολοκληρώνεται 2 ώρες μετά την άφιξη του πρώτου αθλητή.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ

Ο Μαλιακός Κόλπος συνήθως δεν έχει μεγάλους κυματισμούς. Τα νερά του είναι ζεστά. Στον κόλπο δεν έχουν εμφανισθεί μεγάλα ψάρια, παρά μόνο κοπάδια δελφινιών.  Οι άνεμοι τους καλοκαιρινούς μήνες πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Τα ρεύματα που επικρατούν στην θαλάσσια διαδρομή του Διάπλου είναι μικρά και εξαρτώνται από την ώρα και την εποχή. Την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα τα ρεύματα δεν προβλέπεται να ξεπερνούν το μισό μίλι καθέτως της διαδρομής.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Η φιλοξενία των κολυμβητών που θα λάβουν μέρος στον αγώνα αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής 8 Ιουλίου, με την άφιξή τους. Η διαμονή  και η διατροφή εκάστου συμμετέχοντος και ενός συνοδού του,  καλύπτεται από την Οργανωτική Eπιτροπή.

Η Οργανωτική Επιτροπή

***Ενδεχόμενες τροποποιήσεις  από την Οργανωτική Επιτροπή, θα  ανακοινωθούν εγκαίρως. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα της Δημοτικής Ενότητας Εχιναίων,

Τηλ: 22380 31233 & 22380 31639, Fax: 22380 31016, e-mail: info@exineon.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)