Χορηγία του ΟΠΑΠ στην Ελληνική προολυμπιακή ομάδα.

Δελτίο Τύπου της ΕΟΕ. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΠΑΠ Α.Ε. ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, που ορίζει τον Οργανισμό Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου, ως Μέγα Χρυσό Χορηγό της Προολυμπιακής ομάδας, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Η συμφωνία περιλαμβάνει την ενίσχυση των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών σε θέματα προετοιμασίας για τους Αγώνες του 2012, με ποσό πέντε εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα χωριστεί σε 2,5 εκατομμύρια για το 2011 και τα υπόλοιπα για το 2012.

Τη σχετική συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ κ. Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ κ. Γιάννης Σπανουδάκης στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα χρήματα θα δοθούν αποκλειστικά στους αθλητές και τις αθλήτριες, που υπάγονται στην Προολυμπιακή ομάδα, βάσει των κριτηρίων που έχει θεσπίσει η ΕΟΕ.

Στην ανακοίνωση της συμφωνίας το «παρών» έδωσε ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής, ο οποίος ανακοίνωσε ότι και η Πολιτεία θα συνδράμει οικονομικά στην Προολυμπιακή Ομάδα, δίνοντας ένα εκατομμύριο ευρώ μέχρι το 2012. Επίσης παρόντες ήταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, που απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την Προολυμπική Ομάδα, μέλη της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο χρυσός Ολυμπιονίκης της γυμναστικής Δημοσθένης Ταμπάκος και πολλά άτομα της αθλητικής οικογένειας.

Τη σημασία της στήριξης του ΟΠΑΠ επισήμανε μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ. «Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να ξαναγίνουν τα Ολυμπιακά ιδεώδη κτήμα του κάθε Έλληνα. Πιστεύουμε στο ευ αγωνίζεσθαι και όχι στα στημένα παιχνίδια. Πιστεύουμε στα καθαρά μετάλλια και όχι στο ντόπιγκ και τη φαρμακοδιέγερση. Πιστεύουμε στην ευγενή άμιλλα και στο χειροκρότημα του καλύτερου και όχι στη βία και τις βωμολοχίες. Πιστεύουμε στην παιδεία των αθλητών, των προπονητών και ιδιαίτερα των παραγόντων και όχι στην αλητεία και τη διαφθορά. Μόνο έτσι θα υπάρχει ένα καλύτερο αύριο για τον ελληνικό αθλητισμό. Γνωρίζετε όλοι πολύ καλά ότι το 2010 η Πολιτεία σταμάτησε να μας δίνει χρήματα για την Ολυμπιακή προετοιμασία. Η οικονομική κρίση άφησε ανεξίτηλα το σημάδι της και στον αθλητισμό, που έμαθε ξαφνικά στη μέση της προολυμπιακής προετοιμασίας ότι διακόπτεται κάθε είδους ενίσχυση και υποστήριξη, αφήνοντας μετέωρους τους καλύτερους Έλληνες αθλητές δύο χρόνια πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Έτσι, επικεντρώσαμε τις δυνάμεις μας στην αναζήτηση χορηγών από τον ιδιωτικό αλλά και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, με την ρητή και κατηγορηματική δέσμευση ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν αποκλειστικά για την προετοιμασία των αθλητών. Απευθυνθήκαμε σε ξένες εταιρείες και εξασφαλίσαμε χορηγίες. Φτάσαμε μέχρι τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, όπου εξασφαλίσαμε υποτροφίες για τους αθλητές μας. Ακόμα, για τη στήριξη των υπολοίπων δράσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δηλαδή το άνοιγμα του Παναθηναϊκού Σταδίου, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, τη Λαμπαδηδρομία των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, την Αφή της Φλόγας, τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, εξασφαλίσαμε σημαντικές χορηγίες, ΟΛΕΣ από τον ιδιωτικό τομέα. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Έλληνες επιχειρηματίες και πατριώτες που στηρίζουν υγιείς προσπάθειες, στις δύσκολες αυτές στιγμές που η πολιτεία δεν μπορεί» είπε ο κ. Σπύρος Καπράλος.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης επισήμανε: «Είναι μια χορηγία προς τον υψηλό ελληνικό αθλητισμό, προς την Προολυμπιακή Ομάδα που θα μας εκπροσωπήσει στο Λονδίνο, το 2012. Ακόμα και εάν αμφέβαλαν κάποιοι για την βοήθεια της ΟΠΑΠ προς όλο τον ελληνικό αθλητισμό, εμείς αποδείξαμε σήμερα ότι την πραγματοποιούμε. Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της  ΟΠΑΠ να στηρίξει όλους τους αθλητές και όλα τα αθλήματα. Θα στηρίξουμε ολόκληρη την προετοιμασία τους, που απαιτεί χρόνο και θυσίες, με αυτά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και νομίζω ότι στους εξαιρετικά δύσκολους καιρούς που ζούμε η χορηγία της ΟΠΑΠ ΑΕ, αποκτά μεγάλη αξία. Θα είμαστε δίπλα στους αθλητές, δίπλα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στα βήματα που θα κάνουν μέχρι τους Αγώνες και ελπίζουμε η βοήθεια να μετουσιωθεί σε διακρίσεις στους Ολυμπιακούς του 2012».

 

Την απόφαση της Πολιτείας να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ για την Προολυμπιακή Ομάδα, επισημοποίησε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής. «Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι ένας βραχίονας στήριξης του ελληνικού αθλητισμού σε μια εποχή ισχνών αγελάδων που πρέπει να τονίσω ότι δεν είναι τόσο ισχνές όσο νομίζουν μερικοί. Ο Έλληνας φορολογούμενος δίνει τα χρήματα του και εμείς πρέπει να αποδεικνύουμε ότι πιάνουν τόπο. Η ελληνική Πολιτεία θα προσθέσει ένα εκατομμύριο ευρώ στο κονδύλι της Προολυμπιακής Ομάδας. Είναι από το υστέρημα του ελληνικού λαού και δεν μας ενδιαφέρουν τα μετάλλια, αλλά η άξια και σωστή εκπροσώπηση της χώρας μας. Συμφωνώ απολύτως με όσα προηγουμένως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ για τα «πιστεύω» του ελληνικού αθλητισμού. Η Ελλάδα να μπει στην πρωτοκαθεδρία του ολυμπιακού πνεύματος, στην πρωτοκαθεδρία του καθαρού αθλητισμού. Εμείς στηρίζουμε και οφείλουμε να υπηρετήσουμε τον καθαρό αθλητισμό, τον αθλητισμό δίχως αναβολικά και προς αυτή κατεύθυνση θα κινούμαστε συνεχώς».

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)