Ο ΚΜΑ στους εννέα Μαραθωνίους, που αξίζει να συμμετέχεις για να ζήσεις!

Μπορεί ο Μαραθώνιος της Χαβάης να θεωρείται ο «Μαραθώνιος του Παραδείσου», αυτός του Έβερεστ να είναι ο πιο χιονισμένος, αυτός της Βοστώνης να είναι ο παλαιότερος στις ΗΠΑ, ο Μαραθώνιος της Αθήνας, όμως είναι ο Κλασικός. Αυτός που όλοι θέλουν να πάρουν μέρος για να ζήσουν το ιστορικό γεγονός!

Με αφορμή τη διεξαγωγή του  Μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, δημοσιεύθηκε άρθρο που αναφέρει τους εννέα πιο όμορφους μαραθωνίους, όπως τους χαρακτηρίζει, που αξίζει να συμμετέχεις για τους ζήσεις και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον ΚΜΑ.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας κρατά το ρόλο του καλύτερου «πρεσβευτή» της Ελλάδος, τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, καθώς το άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τρέξτε στον Μαραθώνιο όπου άρχισαν όλα. Στον Μαραθώνα στην Ελλάδα, όπου με αφορμή το ιστορικό γεγονός, οι δρόμοι μεγάλων αποστάσεων, απόκτησαν τη  φήμη και την αίγλη τους. Ο αγώνας αρχίζει στο Μαραθώνα και τερματίζει στην Αθήνα, στο Παναθηναϊκό Στάδιο».

Εκτός του μαραθωνίου της Νέας Υόρκης, που είναι μια καλή αφορμή για να επισκεφθείς το «Μεγάλο Μήλο» όπως είναι γνωστή, η αμερικανική μεγαλούπολη, το δημοσίευμα προτείνει τον μαραθώνιο της Βοστώνης, τον παλαιότερο που διεξάγεται στις ΗΠΑ, της Ιντιανάπολης, που τον ονομάζει και «Μαραθώνιο των Μνημείων». Επίσης αναφέρεται στον μαραθώνιο του Παρισιού, που του δίνει και μια πιο… νόστιμη χροιά, καθώς αναφέρεται στη γαλλική κουζίνα.

Στη συνέχεια αναφέρεται στους Μαραθωνίους του Λονδίνου, της Κίνας, που διασχίζει και το «Σινικό Τείχος», τον πιο δύσκολο όπως τον χαρακτηρίζει, όσον αφορά, στο έδαφος, το Μαραθώνιο του Μοντ Μπλαν, γύρω από τις Άλπεις με δρομείς να καταπονούνται για ώρες! Για να καταλήξει στον Μαραθώνιο του «Παραδείσου», όπως τον χαρακτηρίζει, αυτόν, της Χαβάης.

Ο 31ος Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή, αποτελεί το όνειρο πολλών μεγάλων δρομέων, που δίνουν το παρών για ένα και μόνο λόγο…για να το ζήσουν!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)