Ελληνικός αθλητισμίός- ΣΥΡΙΖΑ : Ανακόλουθες οι εξαγγελίες του Υφυπουργού Αθλητισμού.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανακοίνωση της ΕΕΚΕ Αθλητισμού και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Ανακόλουθες οι εξαγγελίες του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον αθλητισμό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, σε σχέση με τις κυβερνητικές επιλογές για το ίδιο θέμα

 

Πριν από μερικές ημέρες ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε την αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας στα θέματα που αφορούν στον αθλητισμό. Η παρουσίαση αυτών των προτεραιοτήτων έρχεται εντούτοις σε πλήρη αντίθεση με τις κυβερνητικές επιλογές για τον αθλητισμό, όπως αυτές αποκρυσταλλώθηκαν τον τελευταίο ενάμισι χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός δήλωσε ότι δίνει «ιδιαίτερη σημασία και στην αντιμετώπιση των φαινομένων φαρμακοδιέγερσης στον αθλητισμό τα οποία έρχονται στο φως, διαχέονται σε πολύ περισσότερα του ενός αθλήματα και προκαλούν σοκ στην κοινή γνώμη (…) η Ελληνική Προεδρία είναι αποφασισμένη να συντονίσει τις προσπάθειες όλων μας, προς την σωστή κατεύθυνση, σε στενή συνεργασία με την WADA και με το Συμβούλιο της Ευρώπης». Θα πρέπει να υπογραμμιστεί εντούτοις ότι πριν από μερικούς μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε την περικοπή της χρηματοδότησης του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ κατά περίπου 75%, ενώ ήδη από πέρσι δεν έχει συμμορφωθεί στις υποδείξεις της WADA για επαρκή χρηματοδότηση του εργαστηρίου αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ,  με κίνδυνο άρσης της διαπίστευσής της σε αυτό.

Σε ότι αφορά τις ολυμπιακές αθλητικές εγκαταστάσεις ο Υπουργός σημείωσε ότι «ο αθλητισμός με την δυναμική του και τις υποδομές του μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την οικονομική ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση ότι θα συντονιστούμε καλύτερα, θα αξιοποιήσουμε τις υποδομές μας, τις εγκαταστάσεις μας, θα προγραμματίσουμε εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος και θα βγάλουμε μπροστά το έμψυχο δυναμικό μας ως Ευρώπη». Παρόλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη μεταβιβάσει στο ΤΑΙΠΕΔ το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως και το Ολυμπιακό Κέντρο του Αγίου Κοσμά, ενώ ετοιμάζεται να ξεπουλήσει ότι μπορεί από την αθλητική υποδομή της χώρας.

Η διάσταση λόγων και έργων της ελληνικής κυβέρνησης στον αθλητισμό είναι εμφανής και σε ότι αφορά στην ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. είναι υποκριτική. Ο ελληνικός αθλητισμός βρίσκεται σε συνθήκες κατάρρευσης και η μόνη σωτηρία είναι η όσο το δυνατόν γρηγορότερη απομάκρυνση της συγκυβέρνησης από την ηγεσία του τόπου, με πολιτική ανατροπή και κυβέρνηση της αριστεράς.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)