Αναβάλλονται (!!!) τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Δρόμου 2011.

Συντάκτης : Αλέξης Ιωαννίδης (αναδημοσίευση από το icycling.gr) Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου 2011 για τις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών και Παίδων, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας προχώρησε σε ανακοίνωση που αναβάλλει τη διοργάνωση, ενώ αθλητές από τη Βόρειο Ελλάδα και τη Ρόδο βρίσκονται ήδη στην Αθήνα για να συμμετάσχουν! Το επίσημο ανακοινωθέν γράφει:

Ανακοίνωση Αναβολής Πανελληνίου Πρωταθλήματος Δρόμου 2011, στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών και Παίδων

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 17:46
Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2011 17:41

Αναβάλλεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου για το 2011, στις κατηγορίες Ανδρών, Νέων Ανδρών, Γυναικών και Παίδων, διότι η αστυνομία δεν έχει την δυνατότητα να μπορέσει να καλύψει με τις δυνάμεις της, την διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, παρά την αρχική θετική της ανταπόκριση. Δεδομένου ότι η ημερομηνία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος συμπίπτει με την διεξαγωγή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, όπου έχουν διατεθεί όλες οι αστυνομικές δυνάμεις. Επιπλέον, υπάρχει η κινητοποίηση αγανακτισμένων πολιτών, το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης, μας ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να μπορέσει να παρέχει καμία κάλυψη ούτε την στοιχειώδη.

Μετά από επαφές και έντονες προσπάθειες, προκειμένου να βρεθεί διαδρομή της οποίας την ασφάλεια, θα μπορούσε να εγγυηθεί η αστυνομία, τελικά αυτό δεν κατέστει δυνατό, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην αναβολή αυτή.

Μετά από επικοινωνία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, μας ενημέρωσαν ότι θα εξετάσουν θετικά το αίτημα μας για αναβολή του αγώνα, δίνοντας και αυτοί μεγάλη σημασία στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Γι αυτό το λόγο αναγκαζόμαστε να αναβάλουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, θα ενημερωθείτε για την νέα ημερομηνία και τόπο διεξαγωγής του. Ζητούμε την κατανόησή σας αλλά πάνω απ όλα προέχει η ασφάλεια των αθλητών – αθλητριών και του ανθρώπινου δυναμικού, που εμπλέκεται με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

 

Κατόπιν επικοινωνίας μου σήμερα το πρωί, το τμήμα Τροχαίας της Κερατέας φάνηκε να μη γνωρίζει τίποτα σχετικά με το διεξαγωγή ή την ακύρωση των αγώνων και δε θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά.

Μπορεί να ήταν απρόβλεπτη η κινητοποίηση των αγανακτισμένων πολιτών και η “ξαφνική ανεπάρκεια” της αστυνομίας/τροχαίας όταν προγραμματίστηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του Π.Π. Ποδηλασίας Δρόμου, αλλά σίγουρα οι ημερομηνίες των Special Olympics 2011 (και  συνεπώς το μέγεθος της αστυνομικής δύναμης που θα απασχολούταν από τη διοργάνωση) δεν ήταν άγνωστες αφού διαφημίζονταν στην τηλεόραση όλο τον χειμώνα, αλλά και υπήρχαν δημοσιευμένες στο επίσημο site της διοργάνωσης www.athens2011.org. Συνεπώς η αναβολή του Π.Π. θα μπορούσε να είχε ανακοινωθεί μήνες νωρίτερα και να μη φτάναμε στο σημείο που φτάσαμε σήμερα:

  • Αθλητές, προπονητές και συνοδοί από τα άκρα της Ελλάδας έχουν ήδη φτάσει στην Αθήνα μη γνωρίζοντας την ακύρωση της διοργάνωσης.
  • Δεκάδες αθλητές που είχαν την ελπίδα πρόκρισης ή κάποιας καλής επίδοσης προετοιμάζονταν προπονητικά εδώ και πολύ καιρό. Ας μην ξεχνάμε ότι δεν μιλάμε για επαγγελματίες αθλητές (δηλαδή που ζουν από το ποδήλατο), αλλά παιδιά που θυσιάζουν πολλά προκειμένου να πετύχουν κάποιες διακρίσεις, και ενώ στα μάτια του κοινού φαντάζουν ως “pro-riders” η αλήθεια είναι πως πρόκειται για υψηλού επιπέδου ερασιτέχνες που χρειάστηκε να χάσουν κάποιο μάθημα της εξεταστικής τους ή να “παζαρέψουν” μια άδεια από τον εργοδότη τους προκειμένου να αγωνιστούν.

Δε θα μακρηγορήσω. Προσωπική μου άποψη -όσο μετρά η άποψη ενός ερασιτέχνη ποδηλάτη- είναι πως όποια και αν ήταν η πραγματική αιτία της αναβολής, η ευθύνη παραμένει αποκλειστικά δική σας, Κυρίες και Κύριοι της Ε.Ο.Π. -και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον κόπο και τις προσπάθειες αθλητών και προπονητών θα έπρεπε το ανακοινωθέν σας να περιέχει τη λέξη “συγνώμη” και να προχωρήσετε σε άμεση οικονομική αποζημίωση των αθλητών και ομάδων που έχασαν χρόνο και χρήματα για να ταξιδέψουν άδικα. Βέβαια, η τσακισμένη ψυχολογία και η απογοήτευση δεν διορθώνονται με μια συγνώμη και λίγα χρήματα, αλλά είπαμε: “ελάχιστη ένδειξη σεβασμού”!

Προσωπικά αποφάσισα να απέχω φέτος, ενώ είχα δηλώσει αρχικά τη συμμετοχή μου. Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι προπονήθηκα για τον αγώνα αυτό ή ότι έκανα κάποια ειδική προετοιμασία για να τρέξω. Η συμμετοχή μου είχε ως στόχο τη στήριξη του θεσμού και της ομάδας μου. Απ’ ότι βλέπω όμως, δε χρειάζεται…

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)