Vouliagmeni Open Water : Σύντομες Οδηγίες

Ο αγώνας ανοιχτού νερού (open water) που διοργανώνει ο Ναυτικός Ομιλος Βουλιαγμένης περιλαμβάνει δύο αποστάσεις : τον αγώνα 1000 μέτρων και τον αγώνα 3500 μέτρων. Θα θέλαμε να δώσουμε μερικές χρήσιμες οδηγίες.

Θερμοκρασία νερού

Η θερμοκρασία του νερού αναμένεται να είναι 18 βαθμούς κελσίου και έτσι κρίνεται απολύτως απαραίτητη η χρήση στολής και για τις δύο αποστάσεις. Οι διοργανωτές θα κάνουν διαφορετική εκκίνηση στις δύο αποστάσεις.

Περιγραφή Αγώνα

Ο αγώνας ξεκινάει με εκκίνηση μέσα από το νερό. Η διαδρομή των 1000 μέτρων ήταν πέρσι μία ευθεία 500 μέτρα και επιστροφή, όμως ενδέχεται φέτος να τροποποηθεί. Η διαδρομή των 3500 μέτρων είναι τριγωνική με δύος στροφές. Η πρώτη σημαδούρα είναι στον μώλο του ΝΟΚατοίκων Βουλιαγμένης και είναι περίπου 450 μέτρα μετά την εκκίνηση. Υστερα οι αθλητές ακολουθούν τις κίτρινες σημαδούρες και πηγαίνουν προς την γέφυρα οπότε και αφού περάσουν την δεύτερη σημαδούρα στρίβουν κολυμπώντας προς το σημείο εκκίνησης ώστε να κλείσουν την πρωτη στροφή.

Πρόγραμμα Αγώνων

Υπάρχει περίπτωση το πρόγραμμα των αγώνων να τροποιηθεί καθώς αρκετοί αθλητές δηλώνουν συμμετοχή τελευταία στιγμή.

 

Προθέρμανση

Προτείνουμε την προθέρμανση σε κάποιο κολυμβητήριο νωρίς το πρωί. Εάν δεν είναι αυτό εφικτό και εφόσον οι διοργανωτές δεν επιτρέψουν προθέρμναση στο κολυμβητήριο του ΝΟΒ προτείνουμε

  1. Για την μεγάλη απόσταση 10 λεπτά τρέξιμο, περιφορές και διατάσεις και 10 λεπτά κολύμβηση στο νερό με μερικά σπριντ. Ελπίζουμε οι διοργανωτές να δώσουν έγκαιρη και σωστή πρόβλεψη της ώρας εκκίνησης ώστε να μπορέσουμε να ρυθμίσουμε την
  2. Για την μικρή απόσταση προτείνεται η προθέρμανση όπως και στην μεγάλη όμως χρειάζεται τόσο μεγαλύτερης και πιο έντονη προθέρμανση.

 

Open water Clinics

Tο Smart Sport θα κάνει swim open water clinics τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή. Για να συμμετέχετε επικοινωνείστε με info@triathlonworld.gr

 

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)