Αγώνες Τριάθλου 2015: Naxathlon Triathlon

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8o Ετήσιο «NAXATHLON» Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης στη Νάξο
Σάββατο, 29 Αυγούστου 2015
ΝΑΞΟΣ – 20 Αυγούστου 2015 — Για 8η συνεχόμενη χρονιά, αθλητές τριάθλου θα συγκεντρωθούν στη Νάξο το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 για να αγωνιστούν στο «NAXATHLON» Τρίαθλο Ολυμπιακής Απόστασης.

 

Το NAXATHLON ξεκινάει στις 15:00 με την κολύμβηση (1.5 χλμ) σε ανοιχτή θάλασσα στην παραλία «Βίντζι» που βρίσκεται κάτω από το Nαό του Απόλλωνα. Ακολουθεί η ποδηλασία (40 χλμ) σε κυκλική ασφάλτινη διαδρομή μέσα από τα πανέμορφα ορεινά χωριά Μέλανες, Κυνίδαρος, Μονή, Χαλκί και Ποταμιά, μια διαδρομή με αρκετό βαθμό δυσκολίας και υψομετρικές διαφορές, με ανηφόρες φτάνοντας έως τα 490μ. Ο αγώνας ολοκληρώνεται με το τρέξιμο (10χλμ) σε ασφάλτινη διαδρομή Χώρα- Γαλανάδο –Χώρα με τερματισμό στον Ναό του Απόλλωνα. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι 26 Αυγούστου 2015.
Τον αγώνα διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων) με την υποστήριξη της RunninGreece εταιρέια που εξειδικεύεται στην προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό και την προβολή αθλητικών εκδηλώσεων σε εξειδικευμένα διεθνή μέσα.
«Η Νάξος, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, και πάλι φέτος θα υποδεχτεί αθλητές απ’όλο τον κόσμο για να αγωνιστούν στο NAXATHLON, ένα τρίαθλο Ολυμπιακών διαστάσεων που αποκτά ολοένα  και περισσότερους λάτρεις»  λέει ο πρόεδρος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α κ. Γιάννης Τσολάκης. «Το NAXATHLON ανήκει πλέον ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς αθλητικούς αγώνες της Ελλάδας. Το φυσικό ανάγλυφο του νησιού, οι εναλλαγές των τοπίων και το μοναδικό περιβάλλον έχουν συμβάλει σημαντικά σε αυτό το γεγονός».

 

«Eίναι μεγάλη μας χαρά να υποστηρίζουμε φέτος το NAXATHLON έναν απο τους πρώτους αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα, αλλά και απο τους πιο συναρπαστικούς καθώς συνδυάζουν την ομορφιά της Νάξου με την ένταση ενός μοναδικού αθλήματος», λέει ο Πέτρος Μπουχώρης της RunninGreece.
Ανάμεσα στους Έλληνες αθλητές, που αναμένεται να είναι πάνω από 100, θα αγωνιστούν Ελληνες πρωταθλητές διάθλου και τριάθλου ολυμπιακών διαστάσεων με συμμετοχή και διακρίσεις σε παγκόσμιους αγώνες τριάθλου, πρωταθλητές κολύμβησης με πανελλήνια ρεκόρ και συμμετοχή σε Ολυμπιακόυς αγώνες και πανελλήνιοι πρωταθλητές ανώμαλου δρόμου στα 10χλμ.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
• Κολύμβηση 1.5 χλμ σε ανοιχτή θάλασσα
• Ποδηλασία 40 χλμ σε ασφάλτινη διαδρομή Χώρα – Κυνίδαρος – Μονή – Χαλκί – Ποταμιά – Χώρα
• Τρέξιμο 10 χλμ διαδρομή -Χώρα –Γαλανάδο-Χώρα

Κατηγορίες
1) Ατομικό ανδρών 18-30 ετών
2) Ατομικό ανδρών 30-45 ετών
3) Ατομικό ανδρών 45 και άνω
4) Ατομικό γυναικών 18 και άνω
5) Ομαδικό

Στην ομαδική συμμετοχή μπορούν να δηλωθούν 3 αθλητές ένας για κάθε αγώνισμα.

 

Κόστος συμμετοχής

• Ο αγώνας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Δικαίωμα άνευ κόστους συμμετοχής έχουν όλοι άνω των

18 ετών με πρόσφατη ιατρική βεβαίωση.

• Οι κάτω των 18 ετών μπορούν να συμμετέχουν στην ομαδική κατηγορία με

υπεύθυνη δήλωση των γονιών τους.

Παροχές

• Tο 40 % των εξόδων μεταφοράς των αθλητών από ΑΘΗΝΑ σε συνεργασία με τη

BLUE STAR FERRIES και το 50 % από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ σε συνεργασία με τη

SEAJETS. Η προσφορά ισχύει για τους 120 πρώτους αθλητές που θα δηλώσουν

συμμετοχή (μαζί με τους συνοδούς).

• Δωρεάν διαμονή των 25 πρώτων αθλητών που θα δηλώσουν συμμετοχή

(ατομική) σε τετράκλινους ξενώνες στη ΝΑΞΟ για όλο το διήμερο

• Αναμνηστικό μπλουζάκι αγώνα

• Κολυμβητικό σκουφάκι

• Δωρεάν γεύμα μετά τη λήξη του αγώνα και τις απονομές

 

Εξοπλισμός

• Για την κολύμβηση η στολή απαγορεύεται (λόγω θερμοκρασίας), ενώ

παρέχεται από τη διοργάνωση κολυμβητικό σκουφάκι

• Για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν το ποδήλατο τους στη

Νάξο, έχουν εξασφαλιστεί συνεργασίες και ειδικές τιμές με τους:

·         Naxos Bikes (+30 22850 25887)

·         Real Bikes (+30 22850 24586)

• Για τη ποδηλασία απαιτείται κράνος
Πρόγραμμα – Σάββατο 29/8/2015

• 12:00-14:30 Λειτουργία γραμματείας για εγγραφές και παραλαβή υλικού. Περιοχή Παλάτια Χώρας Νάξου.
• 12:30-15:00 Οδηγίες και τεχνικές συμβουλές για την διεξαγωγή του αγώνα, στο χώρο των αλλαγών.

• 15:00 Εκκίνηση Τριάθλου

• 19:00 Τελετή Απονομής

• 20:00 Δείπνο στο εστιατόριο Relax στην περιοχή Παλάτια Χώρας Νάξου. (Δωρεάν για τους συμμετέχοντες)

 

Δηλώσεις συμμετοχής
• Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να σταλθούν το αργότερο μέχρι 26 Αυγούστου 2015 για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αθλητών και την εξασφάλιση των παροχών της οργάνωσης.

 

• Οι δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά στο παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.runningreece.com/el/naxathlon2015

 

• Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ. (www.runningreece.com/el/naxathlon2015)

 

• Για να δείτε τους χάρτες διαδρομών:
– 40χλμ ποδηλασία: https://www.strava.com/activities/335910112
– 10χλμ τρέξιμο: https://www.strava.com/activities/336123210

 

Για περισσότερες πληροφορίες: +30 2285024586 / +30 6978162956 /

 

Λίγα λόγια για την RunninGreece: Η RunninGreece εξειδικεύεται στην προσέλκυση επισκεπτών από το εξωτερικό και την προβολή αθλητικών εκδηλώσεων στα διεθνή αθλητικά μέσα. Παράλληλα υποστηρίζει τους διοργανωτές με εξειδικευμένες υπηρεσίες ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Επικοινωνία:
ΜΜΕ

Αθηνά Βορίλλα

Mobile: +30 6974 991 340

E-mail: athina@bluemetromedia.com
Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων
Τηλ. (+30) 22853 60101
Φαξ (+30) 22850 23570
E-mail: naxos@naxos.gov.gr

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)