Εξοπλισμός Τριάθλου : Triathlon Body Paint revolution by Castelli

Υπάρχουν ορισμένες εταιρείες τις οποίες όλοι όσοι ασχολούνται με την ποδηλασία τις λατρεύουν. Μία από αυτές είναι η Ιταλική εταιρεία, μύθος στον χώρο της ποδηλατικής ένδυσης, η Castelli. To πρώτο σορτάκι ποδηλασίας που μου έκαναν δώρο οι δικοί μου – μαζί με την μπλούζα της εθνικής ομάδας ποδηλασίας- ήταν Castelli και το είχα λάβει πριν 27 χρόνια περίπου.


Τα χρόνια πέρασαν και η Castelli κατάφερε να αντέξει στον χρόνο και να ισορροπήσει ανάμεσα στην παράδοση της και την τεχνολογία των υλικών.
Ομως στο πέρασμα των ετών ένα πράγμα δεν έχει αλλάξει, ένα πράγμα δεν έχει θυσιασθεί. Η εμμονή στο στυλ και στην Ιταλική αισθητική.
Το 2012 στο eurobike η εταιρεία εμφάνισε τα προιόντα της για το Τρίαθλο και αυτό είναι κάτι που σχολιάσθηκε από όλα τα περιοδικά Τριάθλου.
Οπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία : « Είχαμε δηλώσει πολλές φορές ότι δεν θα μπαίναμε στην αγορά του Τριάθλου παρά μόνο εάν είχαμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ανώτερα τεχνολογικά προιόντα. Επιτέλους το καταφέραμε. Προφανώς η σειρά BodyPaint έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται ένας Τριαθλητής. Εξαιρετική αεροδυναμική και πολύ λειτουργικά υλικά. Επιπρόσθετα για την σειρά του Τριάθλου έπρεπε να δώσουμε έμφαση στην προστασία του αθλούμενου από την UV ακτινοβολία καθώς και βελτίωση της υδροδυναμικής του χρήστη».
Ινες από διοξείδιο του άνθρακα έχουν προστεθεί ώστε να απομακρύνεται η UV ακτινοβολία και να κρατιέται η θερμοκρασία του σώματος χαμηλά..  Το Lycra εξασφαλίζει την μακρόχρονη λειτουργικότητα και αντοχή όταν κολυμπάμε στις πισίνες. Η κατασκευή με μικροίνες εξασφαλίζει το γρήγορο στέγνωμα και την απομάκρυνση νερού και ιδρώτα.

Για το 2012 η εταιρεία έχει βγάλει trisuit, tri top & short (διαφορετικά για άντρες και γυναίκες) καθώς και άσπρα καλύμματα χεριών για τη απομάκρυνση των επικίνδυνων ακτινοβολιών και την πτώση της θερμοκρασίας του σώματος.

Αναφορικά με το χρώμα : «Μπορεί να επιλέξετε ότι θέλετε αρκεί να είναι μαύρο». Εξάλλου μιλάμε για Ιταλούς.

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)