Πρωταθλητής Ευρώπης στο Τρίαθλογια 2η φορά ο Alistair Brownlee

Μπορεί στις γυναίκες τα “μεγάλα ονόματα” του Ευρωπαικού Τριάθλου να μην έδωσαν το παρών, στους άντρες δεν συνέβη το ίδιο. Εξάλλου από τον αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος την προηγούμενη εβδομάδα στην Αυστρία ο Alistair Brownlee είχε ανοίξει τα χαρτιά του λέγοντας ότι έκοψε (;) ώστε να κρατήσει δυνάμεις για το Ευρωπαικό πρωτάθλημα αυτής της εβδομάδας. Στην  δεύτερη θέση ο αδελφός του Jonathan και η δυναστεία Browlee καλά κρατεί. Οι Browlee κρατούν την παράδοση της Μεγάλης Βρεταννίας να κυριαρχεί στα Ευρωαπαικά πρωταθλήματα. Μετά τους αθλητές φαινόμενα Simon Lessing και Spencer Smith έχουμε και τώρα άλλους δύο αθλητές φαινόμενα που προέρχονται από το ίδιο “νησί”.

Αυτή η νίκη έδειξε ότι είναι μία κλάση πάνω από τους άλλους αθλητές. Κολύμπησε πολύ καλά και ενώ όλα πήγαιναν εξαιρετικά ελέγχοντας την κούρσα τεχνικό πρόβλημα φάνηκε ότι θα του τινάξει στον αέρα τις ελπίδες για να υπερασπιστεί τον τίτλο του. Εμεινε κ56 δευτερόλεπτα πίσω όμως κατάφερε να ξαναμπεί στο “παιχνίδι”. Ο ίδιος βέβαια εξήγησε τις ομαδικές τακτικές που μπήκαν σε λειτουργία για να το φέρουν στο πρώτο γκρουπ και να σταματήσουν το άνοιγμα του πρώτου γκρουπ. Δηλαδή συναθλητής του βοήθησε στο να μπει μπροστά και να μικραίνει την διαφορά από τους πρώτους ενώ ο αδελφός τους που ήταν στο πρώτο γκρουπ προφανώς έκανε μπλοκάρισμα, δηλαδή όταν ερχόταν η σειρά του στο ρολόι δεν “τραβούσε”.

 

Τελικά αποτελέσματα – Αντρες

Χρυσό μετάλλιο – Alistair Brownlee (GBR)  1:48:48

Αργυρό μετάλλιο- Jonathan Brownlee (GBR)  1:48:55

Χάλκινο μετάλλιο – Dmitry Polyansky (RUS)  1:50:09

4η θέση – Mario Mola (ESP)  1:50:16

5η θέση- Alessandro Fabian (ITA)  1:50:23

6η θέση – Joao Pereira (POR)  1:50:39

7η θέση – Laurent Vidal (FRA)  1:50:54

8η θέση- Danylo Sapunov (UKR)  1:50:55

9η θέση – Tony Moulai (FRA)  1:51:02

10η θέση – Yegor Martynenko (UKR)  1:51:03

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)