Trail Run και mtb

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2014

 

Η Οργανωτική Επιτροπή του XTERRA Greece είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την διοργάνωση αγώνα ορεινού τρεξίματος (Trail Run) και αγώνα ορεινής ποδηλασίας (mountain bike) την Κυριακή 02 Μαρτίου 2014 σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της Αττικής, το Πανόραμα Βούλας (Κρεμαστός Λαγός).

Στόχος της διοργάνωσης είναι να δώσει την δυνατότητα σε δρομείς και ποδηλάτες να αγωνιστούν και να χαρούν τη συμμετοχή, να έλθουν σε επαφή με τη φύση και τις όμορφες διαδρομές της περιοχής και να δοκιμάσουν τις αντοχές και τις δυνάμεις τους, σε ένα ασφαλές και οργανωμένο περιβάλλον με την εγγύηση της XTERRA. Ο αγώνας τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

 

XTERRA Trail Run

Ο αγώνας XTERRA Trail Run θα εκκινήσει στις 10:30 το πρωί και θα υπάρχουν 2 επιλογές αποστάσεων, 6,5 & 15 χιλιομέτρων.

Η μεγάλη διαδρομή των 15 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 550 μέτρων, κινείται σε δασικούς δρόμους και βατά μονοπάτια της περιοχής χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα πεύκα και πανοραμικές εικόνες του Σαρωνικού και των Νοτίων Προαστίων της Αττικής.

Η μικρή διαδρομή των 6.5 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 230 μέτρων απευθύνεται σε δρομείς με μέτρια φυσική κατάσταση αλλά και σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν για πρώτη φορά την εμπειρία της συμμετοχής σε έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος.

 

XTERRA MTB

Ο αγώνας XTERRA MTB θα εκκινήσει στις 13:30 και θα υπάρχουν 2 επιλογές αποστάσεων 15 & 30 χιλιομέτρων.

Η μεγάλη διαδρομή των 30 χιλιομέτρων με θετική υψομετρική 1100 μέτρων, αποτελείται από 2 στροφές των 15 χιλιομέτρων και κινείται στην ίδια διαδρομή με αυτή της μεγάλης απόστασης του τρεξίματος, σε δασικούς δρόμους και βατά μονοπάτια της περιοχής χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες. Οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν μια εξαιρετική διαδρομή μέσα στα πεύκα και πανοραμικές εικόνες του Σαρωνικού και των Νοτίων Προαστίων της Αττικής.

Η μικρή διαδρομή των 15 χιλιομέτρων είναι ουσιαστικά μια στροφή της μεγάλης απόστασης.

 

Κόστος Συμμετοχής

Το κόστος συμμετοχής για οποιαδήποτε απόσταση είναι 20 ευρώ και περιλαμβάνει μετάλλιο τερματισμού, αναμνηστικό τεχνικό t-shirt (τρέξιμο) ή arm warmers (ποδηλασία), τροφοδοσία, και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.

 

Χρηματικά ‘Έπαθλα

Θα υπάρχουν συνολικά 1000 ευρώ χρηματικά έπαθλα στον αγώνα τρεξίματος και 500 ευρώ στον αγώνα ποδηλασίας τα οποία θα μοιραστούν οι πρώτοι άντρες και γυναίκες της Γενικής Κατάταξης.

 

Περισσότερες Πληροφορίες-Διαδρομές-Αίτηση Συμμετοχής στο www.xterragreece.com

 

 

Το XTERRA

To XTERRA αποτελεί το μεγαλύτερο brand στο ορεινό τρίαθλο και τα multisport events με παρουσία σε περισσότερες από 23 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα από το 2013 αποτελεί μέρος του XTERRA European & World Tour με το XTERRA Greece Championship το οποίο και φέτος θα διεξαχθεί στην μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα στις 21 Ιουνίου 2014.

Παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους καλύτερους τριαθλητές, ορεινούς ποδηλάτες, δρομείς και αθλητές περιπέτειας από όλο τον κόσμο αγωνίζονται στοXTERRA, οι αγώνες XTERRA δεν είναι μόνο γι αυτούς. Είναι για όλους! Το XTERRA είναι ταυτισμένο με την ιδέα της παρέας, της συντροφικότητας, της περιπέτειας, και της προώθησης ενός υγιεινού και δραστήριου τρόπου ζωής.

 

Το σύνθημα του XTERRA είναι “Ζήσε Περισσότερα” (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών και φύλων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να εξερευνήσουν, να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!

 

Ζήσε Περισσότερα στο www.xterragreece.com

 

IMAGE (3)

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)