Στις 14-20 Οκτωβρίου 2013 ο Γύρος Ελλάδος

Αρ. Πρωτ. : 830 Μαρούσι, 4 Απριλίου 2013

Π ρ ο ς- Μέλη Δ.Σ./Ε.Ο.Π.

 

Κοινοποίηση: – Τοπικές Επιτροπές – Ενώσεις

– Σωματεία – Μέλη Ε.Ο.Π.

 

Θέμα: Ενημέρωση για τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2013

 

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Μετά από τις μέχρι σήμερα επαφές με όλες τις εμπλεκόμενες Περιφέρειας, Δήμους, Κρατικούς φορείς και πιθανούς χορηγούς, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας της διοργάνωσης του Γύρου:

1. Όσον αφορά στην κάλυψη των κονδυλίων που αφορούν στην διαμονή  και διατροφή των συμμετεχόντων, παρόλο ότι υπάρχουν οι προφορικές  δεσμεύσεις από το μεγαλύτερο μέρος των Περιφερειών και των Δήμων  που συμπεριλαμβάνονται στις διαδρομές του Γύρου, μέχρι σήμερα δεν  έχει αποσταλεί στην Ομοσπονδία το σύνολο των αντίστοιχωνεγγράφων επιβεβαίωσης των δεσμεύσεων αυτών.

 

2. Παρόλη τη θετική ανταπόκριση ορισμένων μεγάλων χορηγών για την  κάλυψη μέρους των υπολοίπων κονδυλίων της διοργάνωσης, για διάφορους λόγους (αλλαγή Διοικήσεων, εκκρεμείς αποφάσεις, κ.λ.π.) μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες γραπτές δεσμεύσεις.

 

3. Το ίδιο συμβαίνει και με το πρόγραμμα τηλεοπτικής κάλυψης και  προβολής του Γύρου (αλλαγή Διευθύνοντος Συμβούλου στην ΕΡΤ, νέος Γενικός Διευθυντής Δ.Ο.Λ. κλπ).

4. Αναμένονται απαντήσεις από διάφορους χορηγούς από τους οποίους είχαμε αρχικά θετική ανταπόκριση, χωρίς όμως να έχουμε μέχρι σήμερα γραπτές δεσμεύσεις (ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK, LUCOZADE, KOSMOCAR, κ.λ.π.)Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και έχοντας σαν γνώμονα την ‘’ασφαλή’’, από οικονομικής και τεχνικής πλευράς, διοργάνωση του Γύρου, είναι αναγκαίο να προτείνουμε την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής από 13 –19 Μαΐου, στις 14 – 20 Οκτωβρίου 2013, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα έχουν εξασφαλιστεί όλα τα αντίστοιχα κονδύλια (εκτός τακτικού προϋπολογισμού

της Ομοσπονδίας, όπως έχουμε ήδη δεσμευθεί) για τη διοργάνωση του Γύρου αυτού.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΕΡΖΗΣ                                                    ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΙΑΤΣΗΣ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)