Κολύμβηση :Νέο Παγκόσμιο ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο ο Χρήστου!

Δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων για τον μεγάλο Απόστολο Χρήστου που έσπασε όλα τα κοντέρ στην κούρσα του τελικού των 100 μέτρων στο ύπτιο στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων που διεξάγεται στο Ντόντρεχτ της Ολλανδίας το διάστημα 9-13 Ιουλίου. Ο νεαρός κολυμβητής απέδειξε για ακόμα μια φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα και με χρόνο 54:03 κατετάγη πρώτος κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με χαρακτηριστική άνεση.

 

Ο Χρήστου πραγματοποίησε εξαιρετική επίδοση καταρρίπτοντας το δικό του χθεσινό παγκόσμιο ρεκόρ με χρόνο 54:41 και κατέλαβε τη πρώτη θέση στο βάθρο μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

 

Απόστολος Χρήστου (Ελλάδα) 1ος με χρόνο 54:03

 

Σιμόνε Σαμπιόνι (Ιταλία) 2ος με χρόνο 54:25

 

Εβγκενι Ράιλοβ (Ρωσία) 3ος με χρόνο 54:46

 

Τζανίς Σάλτανς (Λιθουανία) 4ος με χρόνο 55:20

 

Λουκ Γκρίνμπανκ (Μεγάλη Βρετανία) 5ος με χρόνο 55:44

 

Τζόζεφ Χουλμ (Μεγάλη Βρετανία) 6ος με χρόνο 55:62

 

Ρόμπερτ Γκλίντα (Ρουμανία) 7ος με χρόνο 56:02

 

Λόρεν Μπαμς (Ολλανδία) 8ος με χρόνο 56:21

 

Μετά το πέρας της κούρσας των 100 μέτρων στο ύπτιο ο αρχιπροπονητής Νίκος Γέμελος σημείωσε: «Ο Απόστολος Χρήστου είναι ένας μεγάλος αθλητής. Πραγματοποίησε εξαιρετική κούρσα ανάμεσα σε σπουδαίες προσωπικότητες και κέρδισε έναν πολύ δύσκολο αγώνα, στον οποίοι οι δύο πρώτοι κατέρριψαν παγκόσμια ρεκόρ. Είναι τέτοιο ταλέντο, που μπορεί άνετα να ανταπεξέλθει στις συνθήκες Ανδρών και να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του μετά από χρόνια.».

 

Όσον αφορά το μέλλον του νεαρού κολυμβητή στην διοργάνωση ο Νίκος Γέμελος ανέφερε: «Υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μπορεί να κάνει στο Ευρωπαϊκό. Θα αγωνιστεί στα 50 και 200 μέτρα ύπτιο ενώ θα δώσει το παρών και στα 400 μέτρα μικτή. Αναμφίβολα θα παίξει καθοριστικό ρόλο και στα υπόλοιπα αγωνίσματα.

 

Ώστόσο η χρονιά δεν τελειώνει στο Ντόρντεχτ για τον Απόστολο Χρήστου. Ο ταλαντούχος κολυμβητής θα αγωνιστεί και στην Ολυμπιάδα Νέων τον ερχόμενο μήνα. Σύμφωνα με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο ο αθλητής έχει όλα τα φόντα για νέες διακρίσεις και σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση.

 

Το χρυσό μετάλλιο του Χρήστου ήταν το 12ο και 46ο συνολικά για την Ελλάδα σε αντίστοιχη διοργάνωση από το 1969. Για τον 18χρονο πρωταθλητή μας ήταν το 2ο του, μετά το χάλκινο πέρυσι στα 50μ ύπτιο στην διοργάνωση του Πόζναν.

 

Τόσο η σημερινή του επίδοση (54.03) όσο και η χτεσινή στον ημιτελικό (54.41) αποτελούν και όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών το 2015, ενώ βελτιώνουν φυσικά και το Πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων..

$(KGrHqZ,!kwE-nNShph)BP9E3Q64dw~~60_35

Summary
swimming junior backstrok world record
Article Name
swimming junior backstrok world record
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)