Sprint Τρίαθλο στην παραλία Τυρού, 1/07/2012

Ο αγώνας τριάθλου sprint απόστασης που θα διοργανώσουμε την 1/7/2012 θα αποτελείται από 750 m κολύμπι, 22.70 km ποδήλατο και 5.50 km τρέξιμο.

– Το κολύμπι θα γίνει στην παραλία που βρίσκεται μπροστά στο χωριό.

-Το ποδήλατο θα είναι από την Παραλία Τυρού έως το Κρυονέρι με επιστροφή στον Τυρό και η κούρασή σας θα ανταμοιφθεί από την αμφιθεατρική θέα του Αργολικού κόλπου που υπάρχει κατά μήκος όλης της διαδρομής.

-Το τρέξιμο θα είναι κατά μήκος του παραλιακού δρόμου του χωριού και θα βρίσκεστε συνεχώς δίπλα στην θάλασσα.

Κανονισμοί Αγώνων

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενήλικες εφόσον συμπληρώσουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση κατά την εγγραφή τους και εφόσον προσκομίσουν βεβαίωση γιατρού ή φωτοτυπία δελτίου της ΕΟΤΡΙ που να είναι σε ισχύ.

Οι ανήλικοι μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα με ευθύνη των κηδεμόνων τους και εφόσον αυτοί συμπληρώσουν την σχετική υπεύθυνη δήλωση και εφόσον προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση.​

Οι διοργανωτές καμία ευθύνη δεν φέρουν σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος, τραυματισμού ή ζημιάς σε αγωνιστικό εξοπλισμό. ​

Η συμμετοχή ​θα καταβληθεί κατά την εγγραφή των αθλητών. Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται με την κατάθεση της υπεύθυνης δήλωσης και της ιατρικής βεβαίωσης την ημέρα του αγώνα.

Κανόνες Αγώνων

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται από την γραμματεία μέχρι και μισή ώρα πριν την εκκίνηση.

Η ζώνη αλλαγών θα ανοίξει στις 7:30 και θα κλείεσει στις 9:00

Στο κολύμπι απαραίτητο είναι το κολυμβητικό σκουφάκι. Η χρήση της στολής κολύμβησης και τα γυαλάκια ή η μάσκα επιτρέπονται. Απαγορεύεται η χρήση οποιουδήποτε άλλου είδους κολυμβητικού εξοπλισμού.

Οι διαδρομές του ποδηλάτου και του τρεξίματος θα είναι ανοιχτές για την κυκλοφορία των οχημάτων και συναπώς οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί.​

Απαγορεύεται οι αθλητές να ανέβουν στο ποδήλατο εντός της ζώνης αλλαγών.

Στο ποδήλατο είναι απαραίτητο το κράνους από την έξοδο από το bike park έως την επιστροφή του αθλητή σε αυτό. Απαγορεύονται το drafting και οποιαδήποτε βοήθεια τρίτου κατά το ποδηλατικό σκέλος.​

Ο αριθμός συμμετοχής πρέπει να είναι εμφανής κατά την ποδηλασία και κατά το τρέξιμο.

Η σκούπα για το ποδήλατο θα ξεκινήσει από το Κρυονέρι με σταθερή ταχύτητα 20km/h

Το χρονικό όριο τερματισμού είναι 2:30 ώρες (στις 12:00)

Για να θεωρηθεί έγκυρος ο τερματισμός, πρέπει ο αθλήτής να επιδείξει τα βραχιόλια που θα του δώσουν οι εθελοντές στα σημεία ελέγχου.

Θα υπάρχει ECO ZONE για την ρίψη των απορριμμάτων στο σημείο της τροφοδοσίας.

Όποιος αθλητής δεν σεβαστεί το ECO ZONE θα ακυρώνεται.

Σε περίπτωση τραυματισμού ή αδιαθεσίας, ο αθλητής υποχρεούται να ζητήσει την βοήθεια του γιατρού του αγώνα ή των σαμαρειτών του Ερυθρού Σατυρού που θα βρίσκονται εκεί για αυτό τον σκοπό.

Με την δήλωση συμμετοχής του, ο αθλητής αποδέχεται αυτόματα και τους κανονισμούς της διοργάνωσης

Κατηγορίες

Οι ηλικιακές κατηγορίες βράβευσης είναι οι εξής :

1.ΑΝΔΡΩΝ: Γεννηθείς 1973 και ύστερα

2.ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ: Γεννηθείς έως 1973 ​

3.​ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Όλες οι ηλικίες

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)