Ευρωπαικό πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας : Χάλκινο στο σκρατς

Μεγάλη επιτυχία για τα Ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας Εφήβων, Ανδρών U23 στην Anandia της Πορτογαλίας. Ο Έφηβος Πρωταθλητής του Π.Ο. Καρδίτσας Ζήσης Σούλιος με εκπληκτική εμφάνιση, κατάφερε σήμερα να ανέβει στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας το Χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα του Σκράτς. Με την επιτυχία του αυτή ο Τρικαλινός – πρώτη χρονιά έφηβος  αθλητής – κατάφερε να αμβλύνει τις εντυπώσεις απο τη μέχρι τώρα συνολική εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας στο Πρωτάθλημα, που όμως πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι πολύ υψηλού επιπέδου και κατά γενική ομολογία οι επιδόσεις των Ευρωπαίων αθλητών που μετέχουν σε αυτό είναι πολύ καλές και έχουν δυσκολέψει αφάνταστα τους άπειρους από τέτοιους αγώνες Έλληνες διεθνείς.

Κατά τα άλλα, από τη μέχρι σήμερα παρουσία της Εθνικής μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που συνεχίζεται σήμερα το απόγευμα και τελειώνει αύριο, μπορούμε να ξεχωρίσουμε την 3η θέση στο αγώνισμα μιας στροφής με φόρα του έφηβου Πρωταθλητή του Σπαρτιατικού Αναστάσιου Αντωνόπουλου, με το οποίο άνοιξε την αυλαία του αγωνίσματος Όμνιουμ. Η συνέχεια δεν ήταν όμως η ανάλογη (13ος στους πόντους  – 10ος στο elimination) και έτσι βρίσκεται στην 9η θέση στα μισά του αγωνίσματος (απομένουν 3 αγωνίσματα).

Από τους νέους άνδρες αξιόλογη μπορεί να χαρακτηριστεί η εμφάνιση του Αργύρη Σωτηρακόπουλου, που με καλή επίδοση στον προκριματικό του αγωνίσματος ταχύτητας (10΄΄424) προκρίθηκε στο 1/16, αλλά αποκλείστηκε στη συνέχεια, ενώ στο αγώνισμα του ομαδικού σπρίντ έκανε πολύ καλό πρώτο γύρο, που όμως δεν είχε την ανάλογη συνέχεια από τους συναθλητές του και έφερε την Εθνική μας στην 7η θέση (πέρασε την Ισπανία).

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)