Run4green

Ο σύλλογος “run4green” δημιουργήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία ατόμων που τους ένωνε η αγάπη τους για την σωματική άσκηση και την φύση. Το “Run for Green” προέκυψε από την επωνυμία του συλλόγου στα ελληνικά, η οποία είναι “Αγώνας για το πράσινο”. Αυτό μπορεί να το κάνει κάποιος είτε ως αθλητής διαδίδοντας το μήνυμα, είτε ως ενεργό μέλος του συλλόγου μέσα από τις δράσεις του.

 

Η σωματική άσκηση, ο αθλητισμός, η επαφή με την φύση, η ανάπτυξη και η διάδοση της οικολογικής συνείδησης, ο πολιτισμός, είναι μερικά από τα ζητήματα που δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας.

 

Μέσα από αυτή την ιστοσελίδα θα ενημερωθείτε για τους στόχους και τις δράσεις μας. Ακόμη μπορείτε να δείτε με ποιούς τρόπους μπορείτε νε συμμετέχετε και εσείς είτε είστε μέλη του συλλόγου μας, είτε όχι.

Οι βασικές αρχές του συλλόγου μας ορίζονται από το καταστατικό του και είναι επιγραμματικά η καλλιέργεια και η ανάπτυξη του αθλητισμού, της οικολογίας και του πολιτισμού.
Αθλητισμός Η έννοια του αθλητισμού για τον σύλλογό μας είναι ευρύτερη και απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτως φυσικής κατάστασης και ηλικίας. Ως αθλητισμό εννούμε την κίνηση και την άσκηση, είτε αυτό είναι απλό περπάτημα, είτε είναι μαραθώνιος. Είναι σημαντικότερο για εμάς να παροτρύνουμε ανθρώπους να σηκωθούν από τον καναπέ τους για έναν απλό περίπατο, παρά να δημιουργήσουμε πρωταθλητές. Οι δράσεις του συλλόγου μας στοχεύουν κυρίως στον συνδυασμό της άσκησης με την επαφή με την φύση. Διοργανώνουμε εκδρομές, περιπάτους, πεζοπορείες, προπονήσεις, αγώνες, κτλ, ανάλογα με την διάθεση και το επίπεδο φυσικής κατάστασης των συμμετεχόντων. Για τα μέλη μας που είναι ενεργοί ερασιτέχνες αθλητές, προβλέπεται από το καταστατικό να μπορεί να εγγραφεί ο σύλλογος σε ομοσπονδίες αθλημάτων, έτσι ώστε να λαμβάνουν μέρος σε αγώνες με τον σύλλογό μας προωθώντας τις ιδέες και τις αρχές μας.
Οικολογία Από τους κύριους σκοπούς του συλλόγου μας είναι η ανάπτυξη και η προώθηση της οικολογικής συνείδησης τόσο στα μέλη του, όσο και σε τρίτους. Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του, δεν μπορεί να μην σέβεται το περιβάλλον του. Σαν σύλλογος στοχεύουμε στην πραγματοποίηση οικολογικών δράσεων, αλλά και στην επαφή των μελών με το φυσικό περιβάλλον μέσω υπαίθριων δραστηριοτήτων.
Πολιτισμός Ο σύλλογός μας δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφέρεται για τον πολιτισμό, εφόσον ο αθλητισμός και η οικολογία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του. Η άσκηση του σώματος δεν έχει νόημα χωρίς την άσκηση του πνεύματος και η οικολογική συνείδηση προϋποθέτει ανεπτυγμένο πολιτιστικό επίπεδο. Έτσι, η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων είναι από τους βασικούς στόχους του συλλόγου μας.
Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να βρείτε στο καταστατικό μας, ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)