Ψάθαθλον : Δελτίο τύπου των διοργανωτών

Δελτίο τύπου των διοργανωτών. Η ιδέα πραγματοποίησης αγώνα τριάθλου για πρώτη φορά στη δυτική Αττική χρεώνεται στον ULTRA-MAN Αλέξανδρο και τον αδελφό του Γιώργο Σταθόπουλο επίσης τριαθλητή.
Ο πατέρας Τάσος, 6 φορές IRONMAN και μόνιμος κάτοικος της ευρύτερης περιοχής (Πόρτο Γερμενό), δεν τους χάλασε το χατίρι.Σχεδίασε τον αγώνα με συνεργάτη (και χρονομέτρη των αγώνων) τον  “Σπαρταθλητή” και φίλο Θανάση Κανελλόπουλο.
Η πανέμορφη περιοχή της Ψάθας – Αλεποχωρίου απεδείχθη τελικά ιδανική για το αγαπημένο τρίαθλο αφού στις 3 Ιουνίου φιλοξένησε 220 τριαθλητές – τριες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα όπως Ορεστιάδα Έβρου – Νίσυρο – Κρήτη.Ο 73χρονος Βιδάλης Μάρκος στην πρώτη του συμμετοχή, τερμάτισε την μεγάλη απόσταση.Ο Ηλίας Γιαπιτζέλης, μόλις 2 ετών, τερμάτισε με τη βοήθεια των γονέων του, τα κολυμβητικά μπρατσάκια και τις βοηθητικές ρόδες ποδηλάτου, την μικρή απόσταση!
Σκοπός μας λοιπόν η διάδοση του τριάθλου μέσα στα πλαίσια του “οικογενειακού αθλητισμού” και της “δια βίου άθλησης με υγειή συναγωνισμό”.Αμοιβή μας οι ευχαριστίες σας.Ευχαριστίες τεράστιας σημασίας για εμάς διότι πηγάζουν από μια ομολογουμένως ατομική  επίμονη προσπάθεια πόνου ψυχής και σώματος που χαρίζουν απλόχερα στους υπολοίπους το μεγαλείο της αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης σε μια κοινωνία που καταρρέει και επιζητεί άμεσα τα δικά της αθλητικά πρότυπα.
Οι συντελεστές στο αθλητικό μας ραντεβού, που έστησαν το πολύχρωμο αυτό σκηνικό εκτός των αθλητών, ήταν και οι δεκάδες φίλοι εθελοντές, οι 10 διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, οι 5 ναυαγοσώστες, τα ακούραστα μέλη – εθελοντές του ποδηλατικού συλλόγου “Οδυσσέας Πετρούπολης”, η τροχαία Βιλίων – Μεγάρων – Ελευσίνας, η λέσχη μοτοσυκλετιστών Μεγάρων και το Λιμενικό που έφερε από την Κόρινθο δικό του πλωτό σκάφος για την ασφάλεια των αθλητών.Ήταν επίσης η τιμητική παρουσία των Σπαρταθλητών μας Δάσκαλου Τάκη Σκουλή, Σπύρου Σπυρόπουλου που αναβίωσαν τον άθλο του κήρυκα Φειδιππίδη (Αθήνα – Σπάρτη – Αθήνα 480 χλμ) και βοήθησαν για την καλύτερη επιτυχία του αγώνα όπως και ο πρόεδρος της ομοσπονδιας υπεραποστάσεων, δρομέας Κώστας Σάμιος.
Ευχαριστούμε τους παραπάνω και επιπλέον τον νικητή του αγώνα Γιάννη Ψαρέλη που αγωνίστηκε με την 10μελή ομάδα του.
Επίσης ευχαριστούμε τον δήμαρχο Μάνδρας – Ειδυλλίας κο Γιώργο Δρίκο που ήταν και ο χορηγός του αγώνα.

Η Διοργανωτική Επιτροπή

Υ.Γ. Ο Τάσος Σταθόπουλος, μέ άδεια του Υπουργείου Παιδείας μιλά στους μαθητές γυμνασίου – λυκείου για θέματα αθλητισμού και μεταξύ αυτών προβάλλει τους αγώνες υπεραντοχής (ULTRAMAN – IRONMAN – Tρίαθλον – ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ κλπ)

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)