Penny Marathon 2012

Τα 42 χιλιόμετρα της μαραθώνιας διαδρομής (Μαραθώνας – Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο) θα διασχίσουν τρέχοντας τη Δευτέρα 16 Ιουλίου δύο αδελφές, η Πεπ και η Ελευθερία Προδρόμου, που κατάγονται από την Ελλάδα, αλλά ζουν στην Αυστραλία.

Οι δύο γυναίκες, που προπονούνται καθημερινά εδώ και μερικές εβδομάδες, τρέχουν για να συγκεντρώσουν χρήματα, ώστε να ενισχύσουν τη δράσης μιας οργάνωσης που φροντίζει τ’ αδέσποτα στο Σίντεϊ της Αυστραλίας, το Monica’s Doggie Rescue (Οργάνωση Διάσωσης Σκύλων της Μόνικα).

Χρήματα θα δοθούν και στους παλιούς συναδέλφους της Ελευθερίας, που φροντίζουν στην Παιανία τέσσερα αδέσποτα σκυλιά σ’ έναν πρόχειρο χώρο φιλοξενίας, τον οποίο έφτιαξαν μόνοι τους, στον περίβολο του χώρου όπου εργάζονται, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης.

Επειδή αυτά τα ζώα είναι απίθανο να υιοθετηθούν, η οικονομική ενίσχυση για να καλυφθούν τα έξοδά τους είναι πολύ σημαντική.

Ο αγώνας δρόμου ονομάζεται «Penny Marathon 2012». Πένι έλεγαν ένα από τα σκυλάκια που φρόντιζε η Ελευθερία με τους συναδέλφους της – όταν ζούσε και εκείνη στην Ελλάδα – το οποίο όμως δεν κατάφερε να ζήσει πολύ.

Η Πεπ και η Ελευθερία γράφουν στη σελίδα τους στο facebook, που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τον σκοπό τους: «Είμαστε συγκλονισμένες και βαθύτατα συγκινημένες από την υποστήριξη που λαμβάνουμε για τον αγώνα μας, The Penny Marathon 2012, ο οποίος θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 16 Ιουλίου. Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να σας ευχαριστήσουμε έναν – έναν ξεχωριστά!

Η κοινότητα των φιλόζωων ανθρώπων, είτε αυτοί είναι στην Αυστραλία, στην Ελλάδα ή στην Αμερική, είναι τελικά δυνατή και ενωμένη. Καταφέραμε να έχουμε πάνω από 200 μέλη, σε μερικές μόνο ημέρες!

Η Πεπ και εγώ συνεχίζουμε να προπονούμαστε σκληρά (τρέχουμε περίπου 70 χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα). Προσπαθούμε να βρούμε χορηγούς και επίσης προσπαθούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο καλύτερος και σαφώς, νόμιμος και σωστός τρόπος να λαμβάνουμε τις δωρεές σας (είναι λίγο δύσκολο τώρα στην αρχή, διότι έχουμε να κάνουμε με διαφορετικούς νόμους, σε 2 διαφορετικές χώρες).

Όσον αφορά στα χρήματα… θα θέλαμε να σας πούμε πως πολλοί από εσάς, είστε σαν εμάς – προσπαθείτε σκληρά να συγκεντρώσετε χρήματα για τους ατελείωτους λογαριασμούς τροφών, φαρμάκων, κτηνιατρείων, χειρουργείων κ.ο.κ. – και μετά πρέπει να αντιμετωπίσετε το άγχος και την πίεση της εύρεσης σπιτικού για το κάθε ζωάκι.

Καταλαβαίνουμε πλήρως τί περνάτε κάθε ημέρα… Έτσι λοιπόν, θέλουμε για ακόμα μια φορά να σας εκφράσουμε τον σεβασμό μας για ό,τι περνάτε, για ό,τι βλέπετε καθημερινά, για τα δάκρυα σας στις δύσκολες στιγμές αυτών των ζώων, για τον καθημερινό αγώνα και αγωνία για την ευζωία των ζώων, και γιατί κάθε ημέρα πρέπει να κάνετε το ίδιο από την αρχή.

Αν και οι οικονομική συνεισφορά είναι ευπρόσδεκτη, τα μηνύματα και η συμπαράσταση σας είναι πολύ σημαντικά για εμάς! Σας ευχαριστούμε! Θυμηθείτε, το σύμπαν έχει τον τρόπο του να επιβραβεύει την ευγένεια και την καλοσύνη».

Αν θέλετε να ενισχύσετε τα κορίτσια – δρομείς μπορείτε να στείλετε email: pepprodromou@hotmail.com ή eleftheria.prodromou@gmail.com, να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.doggierescue.com ή να καλέσετε στο τηλέφωνο: 0061416609836.

Πηγή: zoosos.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)