Ολυμπιακοί Αγώνες 2012

Με τις ευχές όλων των Ελλήνων για την καλύτερη δυνατή παρουσία της Ελληνικής Ομάδας στα στάδια του Λονδίνου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η adidas παρουσίασαν τον Επίσημο Αθλητικό Εξοπλισμό της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, με πρωταγωνιστές, τους ίδιους τους αθλητές!

 Παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη που απηύθυνε χαιρετισμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή στο Λονδίνο, τις επίσημες Ολυμπιακές Εμφανίσεις παρουσίασαν οι αθλητές, Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες (με σειρά εμφάνισης): Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη (Συγχρονισμένη Κολύμβηση), Άννα Αγραφιώτη (Ιστιοπλοΐα), Νίκη Πανέτα (Τριπλούν), Μαριάννα Λυμπερτά (κολύμβηση), Νίκος Δεληγιάννης (πόλο), Xρήστος Τσακμάκης (κανόε καγιάκ), Κώστας Δουβαλίδης (110μ. εμπόδια), Xρήστος Βολικάκης (ποδηλασία), Κρίστελ Βουρνά (κολύμβηση), Βασιλική Μιλλούση (ενόργανη γυμναστική), Μαρία Τσιαρτσιάνη και Βίκυ Αρβανίτη (beach volley), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) και Γιώργος Αφρουδάκης (πόλο).

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δηλώνοντας: «Aντίθετα με τις προβλέψεις και κόντρα στις «Κασσάνδρες» στο εσωτερικό και το εξωτερικό, στέλνουμε 106 αθλητές και αθλήτριες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Και αυτός είναι αριθμός που μπορεί να αυξηθεί εάν ευοδωθούν και οι προσπάθειες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, στην μάχη που δίνει αυτές τις ημέρες στο Προολυμπιακό Τουρνουά της Βενεζουέλας και που, ασφαλώς, της ευχόμαστε ολόψυχα να πάρει την πρόκριση! Τα καταφέραμε, λοιπόν, επειδή είχαμε πίστη στον στόχο μας, αλλά και επειδή είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση των χορηγών και των υποστηρικτών μας, που επέλεξαν, παρά την οικονομική συγκυρία, να ενισχύσουν τον Ελληνικό αθλητισμό. Θέλω να ευχαριστήσω, την adidas για την υποστήριξή της, τονίζοντας τη θέληση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να συνεχιστεί η συνεργασία μας και μετά το Λονδίνο. Θα ήθελα επίσης, να σας μεταφέρω και την πεποίθησή μου ότι η ομάδα των αθλητών μας που θα πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει πραγματικά υπερήφανους τους Έλληνες! Καταρχήν, με το ήθος και το αγωνιστικό της πνεύμα, και κατόπιν, με τις διακρίσεις που θα επιτύχει και θα προσφέρει τη χαρά, την ελπίδα και την εθνική ανάταση που τόσο χρειάζεται ο ελληνισμός που δοκιμάζεται σκληρά».

Από την πλευρά του ο κ. Rene Bretschneider, Marketing Director adidas Group Ν.Α. Ευρώπης, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η adidas για περισσότερα από 80 χρόνια, στηρίζει αθλητές που αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Ενώ, σχετικά με τους επικείμενους Αγώνες του Λονδίνου δήλωσε: «Πιστέψτε με, δεν είναι εύκολο να είσαι υπεύθυνος για το ρουχισμό και τα παπούτσια 3000 αθλητών από 11 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές! Ο αθλητικός εξοπλισμός της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας που σας παρουσιάζουμε σήμερα, είναι η πιο ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που δόθηκε ποτέ σε Εθνική Ομάδα, συνδυάζοντας κορυφαίες τεχνολογίες με τα ελληνικά χρώματα. Ο μοναδικός σχεδιασμός όλων των προϊόντων της σειράς, εγγυάται ότι οι Έλληνες αθλητές θα αναγνωρίζονται ως περήφανα μέλη μιας ενιαίας ομάδας.»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αποστολής, κ. Ισίδωρος Κούβελος, δηλώνοντας ότι: «Η προετοιμασία των αθλητών μας έγινε με στερήσεις και δυσκολίες, με αναγκαστικά ελάχιστη ενίσχυση της Πολιτείας. Υπήρξε όμως η επιβαλλόμενη επιμέλεια των διοικήσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών, η τεχνική βοήθεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και όλων εκείνων των ανώνυμων αθλητικών στελεχών που έτρεξαν και μόχθησαν, ώστε σήμερα να είμαστε έτοιμοι για την νέα πρόκληση των τριακοστών Ολυμπιακών Αγώνων. Ως Αρχηγός αυτής της Αποστολής, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν επί τέσσερα χρόνια για την προετοιμασία αυτής της Ομάδας και να τους διαβεβαιώσω ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, ώστε οι κόποι τους να μην πάνε χαμένοι. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στους αθλητές που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή του Ολυμπισμού και είμαι σίγουρος ότι θα μας κάνουν και πάλι υπερήφανους».

H adidas, Επίσημος Προμηθευτής Αθλητικής Ένδυσης της Ελληνικής Ολυμπιακής Αποστολής για 5η συνεχόμενη Ολυμπιάδα, θα εξοπλίσει τα περίπου 200 μέλη της Αποστολής, με την πιο ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που δόθηκε ποτέ σε Εθνική Ομάδα ενώ σχεδίασε 45 διαφορετικά προϊόντα για κάθε αθλητή. Από τις Επίσημες Αγωνιστικές Εμφανίσεις και τα village wear μέχρι την Επίσημη Εμφάνιση Απονομής, ο αθλητικός εξοπλισμός της Αποστολής, συνδυάζει τις προηγμένες τεχνολογίες της adidas, με τα ελληνικά χρώματα που κυριαρχούν σε όλα τα προϊόντα! Δέσμευση της adidas είναι να προσφέρει καινοτομίες σε κάθε επίπεδο και γι’ αυτό εξελίσσει συνεχώς τις τεχνολογίες της – TECHFIT™ PowerWEB, ClimaCool™ και adizero-, ώστε να βοηθάει τους αθλητές να έχουν μέγιστη ταχύτητα, κορυφαίες επιδόσεις, δύναμη και άνεση.

Η adidas, υπερήφανη για την πολυετή παράδοση που έχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και για το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει, στηρίζοντας πάντα τους αθλητές και τις αποστολές τους, ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στην Ελληνική Αποστολή και επιστροφή με όσο το δυνατόν περισσότερες διακρίσεις στις αποσκευές των Ελλήνων Αθλητών!

Ο πολίστας Γιώργος Αφρουδάκης

Η Αννα Αγραφιώτη

Βίκυ Τσιαρτσιάνη και Μαρία Αρβανίτη

Ο Νίκος Δεληγιάννης

Ο Κώστας Δουβαλίδης

Η Μαριάννα Λυμπερτά

Η Βάσω Μιλλούση

Η Νίκη Πανέτα

Η Βούλα Παπαχρήστου

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη

Η Δέσποινα Σολωμού

Ο Χρήστος Τσακμάκης

Ο Xρήστος Βολικάκης

Η Κριστέλ Βουρνά

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)