Ολυμπιακοί Αγώνες 2012 : Με στόχο τα μετάλλια η κωπηλασία

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τους προπονητές της Εθνικής ομάδας που στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπλέντ είδαν τα πληρώματά τους να εξασφαλίζουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Ο Τόλης Παλαιοπάνος υπεύθυνος για τα γυναικεία πληρώματα (Τσιάβου-Γιαζιτζίδου) και ο Σάκης Αθανασιάδης που έχει στην ευυθύνη του τα μεγάλα κουπιά τη δίκωπο (αδέλφια Γκουντούλα) και την τετράκωπο (Τζιάλλας-Τσίλης-Χρήστου-Παπαχρήστος) μιλούν για τα μετάλλια αλλά και τις προσδοκίες το ερχόμενο καλοκαίρι στο Λονδίνο.

Αναλυτικά οι δυο ομοσπονδιακοί δήλωσαν:

Τόλης Παλαιοπάνος 

“Από το ξεκίνημα της χρονιάς είχα πει ότι είναι εφικτά τα τέσσερα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες . Όσον αφορά στην πορεία των κοριτσιών μας έδειχνε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ότι βρίσκονται στο χρυσό . Πραγματικά έκαναν καταπληκτικές κούρσες . Πέτυχαν το απόλυτο και πλέον ευελπιστούμε για μια αντίστοιχη επιτυχία και στους Ολυμπιακούς αγώνες. Σίγουρα θα είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος για την επόμενη χρονιά.

Το σημαντικότερο λοιπόν ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν είναι να έχουν υγεία αυτά τα παιδιά αλλά και τα υπόλοιπα αφού θα επιδιώξουμε να κατακτήσουμε ακόμη ένα εισιτήρια για το `Λονδίνο  στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης”.

Σάκης Αθανασιάδης

“Η χρονιά ήταν άκρως πετυχημένη , η ομάδα έκανε την καλύτερη εμφάνιση , μην ξεχνάτε ότι πήγαμε στο Μπλέντ με 12 αθλητές και οι 10 πήραν με την αξία τους και το σπαθί τους  την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες πέρα από τις θέσεις και τα μετάλλια που κατέκτησαν.

Όσον αφορά στα μεγάλα κουπιά που είναι και περισσότερο στην αρμοδιότητά μου, κατακτήσαμε ένα μετάλλιο και δυο προκρίσεις , θα ήθελα δυο μετάλλια. Πιστεύω ότι και στο δεύτερο ήμασταν πολύ κοντά και αναφέρομαι στην δίκωπο με τα αδέλφια Γκουντούλα αλλά οι αντίπαλοι ήταν πραγματικά πολύ δυνατοί. Έκαναν εντυπωσιακούς αγώνες , έπεσαν πάνω σε Ολυμπιονίκες , κέρδισαν Ολυμπιονίκες . Ευελπιστούμε ότι την επόμενη χρονιά θα τα πάμε ακόμη καλύτερα και αν το δούμε με αισιοδοξία μπορούμε να έχουμε και Ολυμπιακά μετάλλια.

Όσον αφορά στην επόμενη χρονιά θα ευχόμουν να έχουν όλοι οι αθλητές την υγεία τους. Κατά δεύτερον δεν θα ήθελα να είμαι τυχερός σε κάτι αλλά ούτε άτυχος σε κάτι γιατί ξέρουμε ότι ο παράγοντας τύχη παίζει κι αυτός το ρόλο της”

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)