Γιώργος Λεκάκης: «Τέσσερις εβδομάδες μέχρι τον μεγάλο μας στόχο»

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες το πρώτο καμπ προετοιμασίας στην κολύμβηση που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα. Η αθλήτρια Νόρα Δράκου και ο προπονητής της μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ για τις συνθήκες και την εξέλιξη της προετοιμασίας.

Ο προπονητής Γιώργος Λεκάκης αναφέρθηκε εκτός των άλλων και στις προσδοκίες του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, όσον αφορά τη συμμετοχή της κολυμβήτριας Νόρας Δράκου.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Οι συνθήκες στη Νάουσα είναι ιδανικές για προετοιμασία. Αξίζει να πούμε ότι το χειμώνα ιδιαίτερα, η Νάουσα αποτελεί ένα από τα καλύτερα προπονητικά κέντρα. Μας απομένουν περίπου 4 εβδομάδες δουλειάς μέχρι την Ολυμπιάδα του Λονδίνου που είναι και ο μεγάλος μας στόχος. Εκεί, η Νόρα θα αγωνιστεί στο 50άρι και τη σκυτάλη 4χ100μ. ελεύθερο. Πρόκειται για έναν αρκετά δύσκολο αγώνα, όπου όλοι οι αθλητές αγωνίζονται με στόχο τον τελικό. Το ιδανικό για εμάς είναι να μπούμε στον ημιτελικό και να συμμετάσχουμε σε μία απογευματινή κούρσα».

Με τη σειρά της, η νεαρή αθλήτρια Νόρα Δράκου έκανε τον απολογισμό της από την προετοιμασία λέγοντας:

«Η προετοιμασία πήγε πολύ καλά. Δώσαμε βάρος στην ποιότητα και συγκεκριμένα στο 50άρι, στο οποίο θα αγωνιστώ και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι συνθήκες στη Νάουσα είναι πολύ καλές, το ίδιο και οι εγκαταστάσεις. Ηρεμήσαμε, ανακτήσαμε τις δυνάμεις μας και είμαστε έτοιμοι για το Πανελλήνιο και το Γαλλικό πρωτάθλημα που θα γίνει 6-7 Ιουλίου στο Παρίσι. Αυτά τα δύο πρωταθλήματα αποτελούν στην ουσία αγώνες προετοιμασίας για την Ολυμπιάδα, όπου βασικός στόχος μου είναι να κάνω χρόνους κοντά στα ατομικά μου ρεκόρ για να δω περίπου που βρίσκομαι».

Στη φωτογραφία η κολυμβήτρια Νόρα Δράκου.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)