Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του αγώνα της Ξάνθης για το Enduro Mediterraneo.

To Enduro Mediterraneo μπαίνει δυναμικά στο αγωνιστικό πρόγραμμα. Σε λιγότερο απο 2 μήνες θα γίνει ο πρώτος αγώνας της σειράς και οι συμμετοχές ήδη ανεβαίνουν όχι μόνο για τον αγώνα της Ξάνθης αλλά ακόμη και για τον αγώνα του Οκτωβρίου που θα γίνει στο Βόλο. Η Ξάνθη θα υποστεί όλη την πίεση του opening event για το φετινό Enduro Mediterraneo με συμμετοχές ήδη απο Γερμανία και Ιταλία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Οι ειδικές διαδρομές καθορίστηκαν και είναι τέσσερις στον αριθμό με συνολικό μήκος διαγωνισμού 25 κμ, 5 κμ περισσότερα απο τον αγώνα της Στενής του Σεπτεμβρίου και θα γίνουν όλα με πετάλι, χωρίς την βοήθεια uplift καθώς τα υψομετρικά το επιτρέπουν. Το συνολικό elevation gain/loss είναι 1400μ, και οι χρονομετρημένες Ειδικές διαδρομές είναι 7,1 κμ, γεγονός που τον καθιστά ένα απαιτητικό αγώνα ο οποίος απαιτεί καλή προπόνηση. Το Σάββατο σχεδόν όλη μέρα θα γίνονται οι εγγραφές στο Flowride Bike Shop, οι αθλητές θα μπορούν αν κάνουν ελεύθερες δοκιμαστικές όλη μέρα στις σηματοδοτημένες διαδρομές, ενώ οι διοργανωτές μαζί με local riders  θα σας κάνουν επίσημη αναγνωριστική προπόνηση της διαδρομής στις 13:00 το μεσημέρι του Σαββάτου.

Η διοργάνωση του Enduro Mediterraneo αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε όσους ταξιδεύουν απο μακρύα, οικονομική μετακίνησης για εσάς και το ποδήλατο σας. Πούλμαν με ειδικά διαμορφωμένο treiler θα αναχωρήσει απο την Αθήνα την Παρασκευή το μεσημέρι με προορισμό την Ξάνθη και επιστροφή την Κυριακή το βράδυ. Θα γίνουν ενδιάμεσες στάσεις στη Λάρισα και την Θεσσαλονική ή όπου αλλού χρειαστεί. Στο site της διοργάνωσης θα βρείτε και φόρμα συμμετοχής.

Η Κυριακή είναι η μέρα του αγώνα όπου οι αθλητές καλούνται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11:00 το πρωί, με τον προκριματικό κατάταξης στις 9:00 να προηγείται.

Οι δυνατότητα για δήλωση συμμετοχής με έκπτωση 20% παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαρτιού δίνοντας σας έτσι την ευκαιρία να λάβετε μέρος στους αγώνες ακόμη πιο οικονομικά.

Αναλυτικότερο πρόγραμμα, κανονισμούς και ειδικές λεπτομέριες θα βρείτε στο παρακάτω link

http://enduromediterraneo.com/xanthi-12-13-apriliou-2014/

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)