Η μις Αμερική επισκέφθηκε τον ΣΕΓΑΣ και δήλωσε συμμετοχή στον φετινό Μαραθώνιο

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή καθώς τον επισκέφτηκε η Μις Αμερική Ιλεάνα Φρανγκέδης η οποία βρίσκεται στην Αθήνα με την οικογένειά της για ολιγοήμερη επίσκεψη.

Η Μις Αμερική συνάντησε τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και δήλωσε ότι θέλει να πάρει μέρος στον φετινό, 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας  (11/11/12).

Η Ελληνίδα μις Αμερική ήταν ενθουσιασμένη για την συμμετοχή της και είπε ότι από την θέση που κατέχει, θα προβάλει με κάθε δύναμη τον ΣΕΓΑΣ, τον Κλασικό Μαραθώνιο και κατ΄ επέκταση τη χώρα μας  στις ομιλίες και εκδηλώσεις που θα παρευρίσκεται σε όλο τον κόσμο και οι οποίες απορρέουν από τις υποχρεώσεις του τίτλου που φέρει.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ δήλωσε ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη και αφού την ευχαρίστησε για την προβολή που θα προσφέρει στη χώρα μας στο εξωτερικό, της πρόσφερε αναμνηστικά δώρα του ΣΕΓΑΣ και του Μαραθωνίου.

Η Ιλεάνα Φρανγκέδης μας δήλωσε:   «Είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την επίσκεψή μου σήμερα στην Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου και τα γραφεία του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Αισθάνομαι πολύ χαρούμενη που θα συμμετάσχω στον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών 2012, ένα αθλητικό γεγονός που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της UNESCO. Πρόκειται για μια εξαιρετική διοργάνωση που προσφέρει σημαντικό έργο στην κοινωνία. Ανυπομονώ να ξαναέρθω στην Αθήνα το Νοέμβριο και να τρέξω σε αυτό τον μοναδικό αγώνα».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)