Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ερασιτεχνών και Μάστερ (25.05. – 27.05.2012 στα Χάνια της Κρήτης), η  Sports Promotion Hellas με συνδιοργανωτή το Δήμο Ρεθύμνου και την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, θα διοργανώσει άλλη μία παγκόσμια διοργάνωση ποδηλασίας το 2012.

Η πόλη του Ρεθύμνου θα φιλοξενήσει μεταξύ 19-21 Οκτωβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δημοσιογράφων.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, με τη στολή μάλιστα της εθνικής ομάδας της χώρας μας, σε αγώνες με αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και επιπέδων.

Η επιτροπή ανάθεσης των αγώνων,  με επικεφαλή  το  Γερμανό Walter Rottiers,  δήλωσε τον ενθουσιασμό της και την εμπιστοσύνη της για τη διοργάνωση των αγώνων από την εταιρεία Sports Promotion Hellas.

Δικαιώματα Συμμετοχής έχουν:
Οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν εφόσον είναι δημοσιογράφοι, φωτογράφοι τύπου ή φωτογράφοι τηλεοπτικών καναλιών. Μπορούν να είναι υπάλληλοι ή ελεύθεροι  επαγγελματίες, όσο κατέχουν έγκυρο διαβατήριο τύπου μιας χώρας, ενός οργανισμού ή μιας εταιρείας. Μια επιβεβαίωση από τον εργοδότη ή μια εκτύπωση από ένα αποτύπωμα (impressum από εφημερίδα, περιοδικό κ.λπ.) θα  γίνει επίσης αποδεκτή.
Κάθε ποδηλάτης επιβεβαιώνει  την ικανότητά του να συμμετάσχει στους αγώνες.  Τέλος εγκρίνει  την εμφάνισή του σε φωτογραφίες ή τηλεοπτικές λήψεις (βίντεο) όπου μπορεί να εμφανίζεται.  Μια καθημερινή άδεια θα εκδίδεται για κάθε ποδηλάτη.

 

Πληροφορίες για τους αγώνες υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα  www.wpcc-crete.com.

Τη φόρμα εγγραφής μπορεί να κατεβάσει ο ενδιαφερόμενος στο http://www.wpcc-crete.com/index.php/en/races/race-registration.

 

Η Sports Promotion Hellas ελπίζει μεγάλη συμμέτοχη από τους Έλληνες σε αυτό το σπουδαίο αθλητικό συμβάν.

Θα είναι και για την Κρήτη μια μοναδική ευκαιρία να παρουσιάζεται σαν κατάλληλο τόπο ποδηλασίας και έτσι να εξελίσσεται τα επόμενα χρονιά σαν καινούριος προορισμός για ποδηλάτες από όλο τον κόσμο.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)