Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης – Δηλώσεις

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης η Κριστέλ Βουρνά, η Μαρία Αννα Λέτσιου και ο Νίκος Γέμελος έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις.

Κρίστελ Βουρνά: «Ημιτελικός και ρεκόρ …»

Η Κρίστελ Βουρνά, διπλασίασε τις νίκες της στην πεταλούδα (μετά τα 50μ), με την πρωτιά της σήμερα και στα 100μ. Η ίδια προσδιόρισε το στόχο της στο Λονδίνο: «Οι αγώνες στην Τρίπολη ήταν προετοιμασία για μένα ώστε να δω που βρίσκομαι εν όψει Ολυμπιακών. Με βάση όπως ήμουνα, δεν περίμενα να πάρω το 100άρι. Έκανα πάντως το λαθάκι μου στη στροφή, σαν αρχάρια, οπότε η επίδοση μου μπορούσε να ήταν καλύτερη.

Στο Λονδίνο θέλω να είμαι στον ημιτελικό του αγωνίσματος με ατομικό μου ρεκόρ».

Μαρία – Άννα Λέτσιου: «Άλλαξε η ψυχολογία μου …»

Μεταμορφωμένη η Μαρία – Άννα Λέτσιου, στους αγώνες της Τρίπολης, άφησε υποσχέσεις για ακόμη καλύτερη συνέχεια στο μέλλον. Εξηγεί τι άλλαξε για εκείνη φέτος:

«Άλλαξα προπόνηση, προπονητή και ψυχολογία. Αυτά είναι νομίζω τα τρία καθοριστικά στοιχεία. Μπορούσα να πάω ακόμη καλύτερα στο 200άρι, αν είχα περισσότερο συναγωνισμό.

Σίγουρα, από τη νέα χρονιά, αλλάζουν και οι στόχοι μου, γιατί φαίνεται ότι μπορώ να πάω καλά».

Νίκος Γέμελος: «Περιμένω και το 18ο, 19ο, 20ο σερί πρωτάθλημα …»

Ο αρχιπροπονητής του πρωταθλητή Ολυπιακού Νίκος Γέμελος, δεν είχε λόγους φυσικά για να μην είναι ευτυχής με τη λήξη των αγώνων.

«Είχαμε ένα ωραίο πρωτάθλημα σε μια πολύ καλή διοργάνωση για άλλη μια φορά στην Τρίπολη. Είμαι φυσικά και πάλι ευτυχισμένος για τον τίτλο που κατακτήσαμε και ελπίζω τα 17 σερί να γίνουν 18, 19, 20 και πάει λέγοντας.

Παρά τα προβλήματα μας, η ελληνική κολύμβηση παραμένει σταθερά σε ανοδική τροχιά. Στο πρωτάθλημα εδώ είχαμε καλές επιδόσεις, ακόμη και για τα δεδομένα που υπήρχαν αφού έχει ήδη γίνει το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πλέον βρισκόμαστε σε περίοδο προετοιμασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η άνοιξη της ελληνικής κολύμβησης, νομίζω, ότι θα συνεχιστεί»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)