1ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος : Αποτελέσματα & Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών.

apotelesmata

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών.Με εντυπωσιακή  συμμετοχή και διοργανωτική επιτυχία διεξήχθη το πρωί ο 1ος Ημιμαραθώνιος δρόμος Μαραθώνα. Συνολικά στον αγώνα και στους παράλληλους αγώνες (4χλμ, 1χλμ και 500μ. special Olympics) πήραν μέρος περισσότεροι από 2.500 δρομείς κάθε ηλικίας, που έγιναν «μέρος της ιστορίας» σύμφωνα με το μότο του νέου θεσμού!

 

Ο Δήμος Μαραθώνα τον καθιερώνει για να προωθήσει τον αθλητικό τουρισμό, την προβολή της πόλης και αγωνιστική δράση υψηλού επιπέδου.

Ο αγώνας διεξήχθη με πολύ καλές καιρικές συνθήκες, είχε έντονο ανταγωνισμό και τελικός νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Αντώνης Παπαδημητρίου (Άρη Θεσ.) με τον πολύ ικανοποιητικό χρόνο 1ώρ. 15.19. Στις γυναίκες επικράτησε η βετεράνος των μεγάλων αποστάσεων Χάϊντι Διακουμοπούλου με 1ώρ.27.57. Αυτονόητο ότι και οι δύο χρόνοι αποτελούν τα πρώτα ρεκόρ αγώνα. .

Ήταν φυσιολογικό  να διακριθούν οι γνωστοί αθλητές αλλά και οι βετεράνοι πρωταθλητές, όπως οι πρωταθλητές ημιαντοχής Κώστας Νακόπουλος και Ανδρέας Δημητράκης, ο 3οςΜεσογειονίκης του 1991 Χρήστος Σωτηρόπουλος, ο παλιός πρωταθλητής του μαραθωνίου Βασίλης Ζαμπέλης κ.α.

Στα 4χλμ, Fun Run νικητής στους άνδρες ήταν νεαρός Χρήστος Φλόκας και στις γυναίκες η πρωταθλήτρια του Μαραθωνίου (29η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Μόσχα) Πόπη Αστροπεκάκη, που αγωνίσθηκε συμβολικά,

Εντυπωσιακή παρουσία είχαν οι λάτρεις του δρομικού κινήματος, που ανήκουν στους Συλλόγους Δρομέων Υγείας όλης της Ελλάδας και αγκάλιασαν εξ αρχής με ενθουσιασμό τον αγώνα. Μόνο στον Ημιμαραθώνιο πήραν εκκίνηση 1.890 δρομείς

Οι πρώτοι στον ημιμαραθώνιο:

Άνδρες:

Παπαδημητρίου (Άρη Θ.)  1: 15.19

Κώστας Νακόπουλος (ΓΕΑ Τρικάλων) 1:17.49

Διον. Διονυσόπουλος (Ανατ. Ν. Ιωνίας) 1:18.42

Βασ. Νιτσαζάκης 1:20.22

Θαν. Καρσιώτης  1:20.27

Αμπάλα Τανούς   1:21.02

Βασ. Ζαμπέλης    1:21.11

Δημ. Δριτσάκος   1:21.22

Κων. Ντευτόπουλος 1:21.30

Παν. Περιβολάρης  1:22.58

Γυναίκες:

Χάϊντι Διακουμοπούλου (Ελ. Βενιζ.) 1:21.59

Φιλιππα Πουλίδου 1:32.20

Κάρελ Κίλαμ   1:35.45

Αντ. Κορόζη 1:38.48

Μ. Τζεβελέκου 1:39.37

Ελ. Μακρίδη 1:40.17

Χρ. Κισσόνέργη 1:40.27

Μ. Καμαρινού 1:43.38

Εύη Ζαχαριά   1:43.52

Λίζα Ιωάννου 1:44.50

Στα 4χλμ οι τρεις πρώτοι στους άνδρες ήταν: Χρ. Φλόκας, Δημ. Αττιλάκος, Χρ. Καραζήσης και στις γυναίκες Π. Αστροπεκάκη, Φωτ. Δαγκλή, Βασ. Τζήμα.

Τους αγώνες παρακολούθησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κ. Παναγόπουλος, ο αντιπρόεδρος Π. Δημάκος, οι πρέσβεις της Λιθουανίας, Κροατίας και Βοσνίας κ.κ. Εϊντίντας, Στάρτσεβιτς και Μπόγιανιτς, η αντιπροσωπεία της χορηγού εταιρίας TORAY, με επικεφαλής τον κ. Χασιμότο, μέλη του δημ. Συμβουλίου Μαραθώνα κ.α.

Τελετή Έναρξης

Η τελετή έναρξης της διοργάνωσης  έγινε με μια λιτή αλλά επιβλητική εκδήλωση στον κήπο του Μουσείου Μαραθώνιο το βράδυ του Σαββάτου 7/9.

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των  τοπικών στρατιωτικών αρχών και  φορέων, οι πρέσβεις του Μεξικού  και της Σλοβενίας, εκπρόσωποι πρεσβειών, εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ και της ΕΟΣΛΜΑ-Υ, δωρητές του Μουσείου, αντιπροσωπεία της χορηγού ιαπωνικής εταιρίας TORAY και πολλοί άλλοι.

Χαιρετισμό απηύθυναν η αντιπεριφεριάρχης  Αττικής κ. Λιλίκα Βασιλάκου, ο δήμαρχος Μαραθώνα κ.Λουίζος που έδωσε  ειδικό αναμνηστικό στον εκπρόσωπο της Toray κ. Χασιμότο, ο οποίος εξέφρασε την μεγάλη εκτίμησή του στον Μαραθώνα και στον μαραθώνιο δρόμο κλπ.

Ακολούθησε εξαιρετική συναυλία με έργα Σκαλκώτα, Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Μπερνστάϊν,Γκέρσουϊν με μουσική κάλυψη από το κουαρτέτο εγχόρδων Crescendo

(Β. Δήμος/ βιολί, Γ. Κωνσταντινίδης/βιολί,  Θ. Λυκουρόπουλος/ βιόλα, Ι.  Παυλίδης/βιολοντσέλο) και ερμηνείες  από τον Βασίλη Λέκκα και  τους Α. Φιλανδριανού, Ορφ. Ζαφειρόπουλο  και Μαρ. Αυγέρη.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)