Εκλογές για την επιτροπή αθλητών του ΣΕΓΑΣ.

Δελτίο τύπου του ΣΕΓΑΣ. Οι αθλητές πηγαίνουν στην κάλπη!

Τρεις άνδρες και ισάριθμες γυναίκες είναι υποψήφιοι για την Επιτροπή αθλητών, ύστερα από την ολοκλήρωση της υποβολής των υποψηφιοτήτων.

Οι Δημήτρης Γράβαλος, Περικλής Ιακωβάκης, Τίνα Κεφάλα, Νίκη Πανέττα, Ολυμπία Πετσούδη και Κώστας Φιλιππίδης, διεκδικούν την ψήφο των συναθλητών τους, προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στην τριμελή Επιτροπή, η οποία θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο μεταξύ ομοσπονδίας και αθλητών.

Δικαίωμα στην εκλογική διαδικασία (11-13/12 στα τρία προπονητικά κέντρα της χώρας), από την οποία θα προκύψουν τρία μέλη με τις περισσότερες ψήφους και δύο αναπληρωματικά, έχουν στο σύνολο τους οι αθλητές που ανήκουν στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας.

Κάθε αθλητής έχει δικαίωμα να ψηφίσει έως και δύο υποψηφίους. Η θητεία της Επιτροπής θα έχει διάρκεια ενός έτους.

Οσοι, διαμένουν στην περιφέρεια ή θα απουσιάζουν το συγκεκριμένο διάστημα για προετοιμασία, τότε θα μπορούν να αποστείλουν με έγγραφη επιστολή την ψήφο τους στην ΕΠΥΑ, στη διεύθυνση Συγγρού 137 τ.κ 171 21, Ν. Σμύρνη.

Οι έξι υποψήφιοι (παραθέτονται αλφαβητικά) με αφορμή την απόφαση τους να υποβάλλουν υποψηφιότητα για στην επιτροπή, δήλωσαν τα εξής:

 

Δημήτρης Γράβαλος (400 μ.- Αρης)

«Η 3μελής επιτροπή που θα προκύψει θα πρέπει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την πρωτοβουλία της ομοσπονδίας και στόχος της θα πρέπει να είναι οι ανάγκες του μεμονωμένου αθλητή, διότι μέσα από αυτές αναδύονται και τα προβλήματα του συνόλου των αθλητών που εκπροσωπούνται».

 


Περικλής Ιακωβάκης (400 μ. εμπ. – ΕΚΑ Δωδώνης)

«Είναι πολύ καλός σαν θεσμός, θα έπρεπε να έχει γίνει πολλά χρόνια τώρα. Η συλλογική προσπάθεια των τριών θα δώσει λύση στα προβλήματα των περισσοτέρων. Είναι χρέος και δικό μας, να κάνουμε πράγματα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες της δουλειάς μας.

Εγω προσωπικά θα ήθελα η επιτροπή να εκλέγεται από ακόμη μεγαλύτερη βάση. Για ευνόητους λόγους αυτό δεν έγινε τώρα, γιατί ήμαστε στην αρχή του. Παρόλα αυτά  μόνο θετικά μπορεί να έχει η θεσμική εκπροσώπηση των αθλητών στα όργανα της ομοσπονδίας. Η  φωνή των αθλητών πρέπει να εισακούγεται».

 

Τίνα Κεφάλα (Αποστάσεις – ΑΕΚ)

«Πήρα την απόφαση να υποβάλλω υποψηφιότητα γιατί πιστεύω ότι η νοοτροπία που έχω αποκτήσει τα χρόνια που έζησα στο εξωτερικό, θα είναι πλεονέκτημα για την επιτροπή. Και αυτό γιατί θέλοντας και μη το μυαλό μου σκέφτεται διαφορετικά από τα ελληνικά δεδομένα. Βέβαια αυτό το όργανο θα βοηθήσει τους αθλητές μόνο άμα και οι δύο πλευρές (αθλητές – ομοσπονδία) είναι πραγματικά ανοιχτές σε διαπραγματεύσεις, συνεργασίες και υποχωρήσεις. Μέσα από την Επιτροπή οι αθλητές όλης της χώρας θα μπορούν να εκφράζουν τα θέματα τους, προκειμένου να υπάρχει καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει και έτσι να αναζητούνται οι ανάλογες λύσεις».

 

Νίκη Πανέττα (Τριπλούν – ΑΟ Μεγάρων)

«Νιώθω έτοιμη να αντιπροσωπεύσω τους συναθλητές μου σε ένα τέτοιο όργανο, επειδή είμαι χρόνια στον αθλητισμό και πιστεύω πως θα μπορέσω να δώσω πολλά πράγματα. Για να λειτουργήσει σωστά μια τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να υπάρχει ομαδικότητα. Ολοι μαζί, όχι μόνο οι τρεις που θα εκλεχθούν, αλλά στο σύνολο οι αθλητές, είμαστε σε θέση να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα μας. Είναι η πρώτη φορά που οι αθλητές θα έχουν άμεση επαφή με την ομοσπονδία. Είναι μια θετική πρωτοβουλία της ομοσπονδίας, την οποία πρέπει να στηρίξουμε».

 

Ολυμπία Πετσούδη (100 μ. εμπ. – ΠΑΟΚ)

«Νιώθω πως ο καθένας από εμάς πρέπει να συμμετέχει σε τέτοιες προσπάθειες. Υπάρχουν κάποια πράγματα αυτονόητα τα οποία μπορεί να κάνει ο καθένας ώστε στο τέλος, όλοι να μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας καλύτερα. Κάπως έτσι είπα να δοκιμάσω να στηρίξω την προσπάθεια της ομοσπονδίας. Θέλω να πιστεύω πως η επιτροπή, ανεξάρτητα από τα μέλη που εκλεχθούν, θα λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γενικώς θεωρώ πως η άμεση επικοινωνία που θα υπάρχει με την ομοσπονδία, για τα δικά μας προβλήματα θα φέρει αποτέλεσμα».


Κώστας Φιλιππίδης (Επί κοντώ – ΠΓΣ)

«Δε θα μπορούσα να μην είμαι υποψήφιος. Από τη στιγμή που σου δίνεται η δυνατότητα και η ευκαιρία να συμβάλεις στην προσπάθεια την δική σου και των συναθλητών σου με τέτοιο τρόπο, τότε πρέπει να το κάνεις. Εχεις το χρέος να το κάνεις.

Είναι ένας θεσμός ο οποίος θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια ώστε να μπορούν οι αθλητές οργανωμένα και συλλογικά να συμμετέχουν σε αποφάσεις οι οποίες είναι σημαντικές για την πορεία τους.

Για να μπορέσει να λειτουργήσει η Επιτροπή θα πρέπει να υπάρχει επικοινωνία.

Έχω την αισιοδοξία πως η όλη προσπάθεια θα πάει καλά. Και μην ξεχνάμε πως η επιτροπή θα είναι για τους 63 και όχι για τους τρεις».

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)