Cyprus Cycling Tour 2012

Την άνοιξη στην Κύπρο το νησί είναι στα καλύτερα του! Δροσερό αεράκι, λαμπερός αλλά όχι καυτός ήλιος, πράσινη γη, αγριολούλουδα, ελαφρύ ψιλοβρόχι – είναι ο παράδεισος για τους ποδηλάτες. Είναι ώρα για τον Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2012!

Μία διεθνούς εμβέλειας εταιρεία, η Volkswagen και οι επαγγελματίες διοργανωτές αθλητικών εκδηλώσεων στην Κύπρο, η BikinCyprus Events Management, έχουν ενώσει τις δυνάμεις για να οργανώσουν την πιο σημαντική ποδηλατική διοργάνωση με ανοικτή συμμετοχή στην Κύπρο το 2012.

  • Ημερομηνίες: 30 Μαρτίου μέχρι 1η Απριλίου 2012 – 3-ήμερο ποδηλασίας
  • Η διαδρομή είναι σχεδιασμένη για να ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες. Προσφέρει πρόκληση για τους ανταγωνιστικούς ποδηλάτες αλλά μπορεί να ολοκληρωθεί και από τους συμμετέχοντες της κατηγορίας ”Cycling For All” στο δικό τους ρυθμό.
  • Κάθε μέρα ποδηλασίας είναι μετααξύ 80 και 100 χιλιόμετρων με υψομετρικές διαφορές γύρω στα +1300 μέχρι τα +1500 μέτρα.
  • 3-ΗΜΕΡΟ (2 νύχτες) πακέτο συμμετοχής με επιπλέον επιλογή διαμονής για τους ξένους συμμετέχοντες καθώς και τους φίλους ή την οικογένειά τους. Η τιμή του πακέτου είναι €230 σε ξενοδοχεία 4 αστέρων για δίκλινα δωμάτια. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες και περισσότερες επιλογές.
  • Η διοργάνωση διεξάγεται υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας
  • Οι συμμετέχοντες καλούνται να εξασφαλίσουν χορηγίες προς όφελος φιλανθρωπικού ιδρύματος του οποίου το ονομα θα ανακοινωθεί σύντομα

Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Το Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2012 είναι αγώνας Δρόμου ανοικτός σε όλους, διάρκειας τριών ημερών ο οποίος θα διεξαχθεί στην Κύπρο το Μάρτιο 2012. Είναι μία διοργάνωση όπου επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες έχουν την ευκαιρία να ποδηλατήσουν πλάι -πλάι, να ανέβουν τα ομορφότερα βουνά της Κύπρου και θα απολαύσουν το κλίμα και τη φύση της Κύπρου.Η ιδέα αυτής της διοργάνωσης είναι να φέρει όλους του παθιασμένους ποδηλάτες μαζί, με το ποδήλατο τους για να απολαύσουν την καταπληκτική φύση της Κύπρου και να διασκεδάσουν σε μία ξένοιαστη και άνετη ατμόσφαιρα που θα προσφέρει η διοργάνωση.

Αρχίζοντας από τη διαδρομή, έχουμε σχεδιάσει μία απαιτητική, ενδιαφέρουσα και όμορφη διαδρομή και για τις τρεις μέρες τηςδιοργάνωσης. Ξεκινώντας κάθε μέρα από τις Μεσογειακές ακτές της Κύπρου, ανεβαίνοντας μερικά από τα πιο ωραία βουνά του νησιού και περνώντας ανάμεσα από πολλά παραδοσιακά χωριά, θα προσφέρουμε στους συμμετέχοντες αξέχαστες εμπειρίες. Αυτή η συνεχής εναλλαγή τοπίου που χαρακτηρίζει την Κύπρο, προσφέρει μοναδική εμπειρία στον ποδηλάτη που θέλει να τα συνδυάσει όλα με μία εξόρμηση! Σας δίνουμε αυτή την εμπειρία για τρεις συνεχόμενες μέρες!

Θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα άνετο περιβάλλον για τις ελεύθερες ώρες που δεν θα βρίσκεστε πάνω στο ποδήλατο, έχουμε διαλέξει ξενοδοχεία 4 αστέρων σε Λεμεσό και Πάφο. Αυτά τα ξενοδοχεία περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον χρόνο σας κάτω από το ποδήλατο κατά τη διάρκεια του Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2012. Επίσης οι ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις μπορούν να προσφέρουν μία καλή λύση για την οικογένεια σας όταν εσείς θα απολαμβάνετε την ποδηλασία.

Ποδηλασία στην Κύπρο

Η Κύπρος είναι ο παράδεισος της ποδηλασίας όχι μόνο όμως λόγο της μεγάλης ηλιοφάνειας. Οι δεδομένες εξαιρετικές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει την ποδηλασία ολόχρονα. Σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές και Μεσογειακές χώρες, οι ισχυροί άνεμοι είναι πολύ σπάνιοι.

Αλλά είναι οι μικρές διαστάσεις / αποστάσεις μεταξυ των διαφόρων περιοχών του νησιού που αποτελούν μεγάλο πλεονέκτημα, προσφέροντας γρήγορες εναλλαγές εδάφους και τοπίου ακόμη και στις πιο σύντομες ποδηλατικές διαδρομές. Μέσα σε 10 χιλιόμετρα μπορείτε να πάτε από ανηφορικό σε επίπεδο έδαφος, το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε την εμπειρία της ποδηλασίας πάνω σε όλες τις επιφάνειες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετατρέποντας το νησί σε μία μεγάλη ποδηλατική αρένα.

Διάφορα ποδηλατικά κέντρα είναι διαθέσιμα στο νησί προσφέροντας υπηρεσίες, ενοικίασεις, πληροφορίες διαδρομών, παρουσία οδηγού και γενική στήριξη. Μπορείτε να οργανώσωτε το ταξίδι σας ποδηλατόντας μέσα από ποικίλα τοπία με θέα των βουνών, τραχιές ακτές, όμορφους αμπελώνες και ελαιώνες καθώς και συναρπαστικά αρχαία ερείπια.

Κάτι για την οικογένεια και τους φίλους

Καθώς πολλοί συμμετέχοντες θα επιθυμούσαν να μείνουν μαζί με οικογένεια και φίλους κατά τη διάρκεια του Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2012, έχουμε προτάσεις για ειδικές δραστηριότητες και ειδικές τιμές στα ίδια ξενοδοχεία που θα διαμένουν και οι συμμετέχοντες. Η μεταφορά από πόλη σε πόλη ανάλογα με τη διαδρομή του Tour, θα οργανώνεται με λεωφορεία, ενώ θα προσφέρονται εκδρομές σε περιοχές της Κύπρου, προσφέροντας μία διαφορετική εμπειρία για την οικογένειά σας.

Επίσης αν επιθυμείτε να παρατείνετε τη διαμονή σας στην Κύπρο για να απολαύσετε τις διακοπές σας πριν ή και μετά από τη διοργάνωση υπάρχουν διάφορα ξενοδοχεία για να επιλέξετε με ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες, την οικογένειας και φίλους.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)