Argo Triathlon, 27-5-2012 : Sprint & Super Sprint Triathlon

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Στις 10π.μ στην παραλία των Αλυκών, στον Βόλο, και με την πολύτιμη βοήθεια της Διεύθυνσης Αθλητισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου θα δοθεί η εκκίνηση του πρώτου ArgoTriathlon για το 2012. Στην Super Sprint απόσταση θα συμμετέχουν οι αθλητές με ηλικία εώς 18 ετων. Οι υπόλοιποι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν μόνο στην Sprint απόσταση. Οι αθλητές αρχικά θα κολυμπήσουν 2 φορες έναν κύκλο των 375μ (1 φορά για την Super Sprint απόσταση) , ο οποίος θα είναι οριοθετημένος απο σημαδούρες, ακολουθώντας φορά αντίθετη από αυτή των δεικτών του ρολογιού.

Στην συνέχεια και αφού εξέλθουν της θάλασσας, θα παραλάβουν τα ποδήλατα τους από την ζώνη αλλαγών και θα κατευθυνθούν βορειοανατολικά προς τον Βόλο ξεκινώντας από την οδό Βενιζέλου ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο μέχρι το τέλος της Λεωφόρου Πευκακίων όπου και θα κάνουν αναστροφή και θα επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης. Την διαδρομή αυτή θα επαναλάβουν ακόμη μια φορά (οι αθλητές της Super Sprint απόστασης δεν θα επαναλάβουν την διαδρομή δεύτερη φορά). Επισημαίνεται πως η διαδρομή είναι στο σύνολό της επίπεδη με εξαίρεση μια μικρή ανηφόρα 150μ με κλίση 7% περίπου.

Το δρομικό σκέλος του αγώνα θα κατευθυνθεί νότια προς την συνοικία του Αγίου Στεφάνου. Οι αθλητές θα κάνουν αναστροφή 2,5χλμ μετά (1,25 χλμ για τους αθλητές της Super Sprint απόστασης) και θα τερματίσουν τον αγώνα στο σημείο εκκίνησης του. Η διαδρομή είναι επίπεδη με εξαίρεση ένα μικρό κομμάτι 150μ με κλίση 5% λίγο μετά το πρώτο χιλιόμετρο.

Το κόστος εγραφής ορίζεται στα 44 ευρώ και περιλαμβάνει : αθλητικό σάκο και τεχνικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, ηλεκτρονική χρονομέτρηση όλων των σκελών του αγώνα, υδροδοσία και τροφοδοσία κατά την διάρκεια και μετά το πέρας του αγώνα, τεχνική υποστήριξη εξοπλισμού (ποδήλατα) την ημέρα του αγώνα, μετάλια για όλους τους συμμετέχοντες.

Για τους αθλητές και τους συνοδούς τους που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους ταξιδεύοντας απο κάποια άλλη πόλη  σε συνεργασία με την διεύθυνση αθλητισμού προσφέρουμε τους ξενώνες των ολυμπιακών εγκαταστάσεων της πόλης μας προς 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.Για την συγκεκριμενη παροχή θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας καθώς η δυνατότητα φιλοξενίας περιορίζεται στα 100 άτομα. Ως εναλλακτική λύση θα είμαστε σύντομα σε θέση να προτείνουμε κάποια συνεργαζόμενα ξενοδοχεία.

Για τον αγώνα ισχύουν τα εξής :

Εγγραφή μέχρι και 3 μήνες πριν τον αγώνα 15% έκπτωση

Εγγραφή μέχρι και 2 μήνες πριν τον αγώνα 10% έκπτωση

Εγγραφή μέχρι και 1 μήνα πριν τον αγώνα 5% έκπτωση

Η ομαδική εγγραφή κοστίζει 105 ευρώ για ομάδα 3 αθλητών και 75 για ομάδα 2 αθλητών

Επίσης :

Ο πρώτος της γενικής κατάταξης κερδίζει μια δωροεπιταγή αξιας 100 ευρώ απο το κατάστημa Cougar Sport στον Βόλο.

Ο δεύτερος της γενικής κατάταξης θα κερδίσει δώρο από το BikePlus στον Βόλο το οποίο θα έχουμε οριστικοποιήσει πολύ συντομα και για το οποίο φυσικά θα ενημερωθείτε.

Ο τρίτος της γενικής κατάταξης επίσης θα βραβευτει με ένα εξίσου καλό δώρο για το οποιο θα ενημερωθείτε πολύ πριν τον αγώνα και μόλις και εμείς το οριστικοποιήσουμε

Με κύπελα θα βραβευθούν οι καλύτεροι χρόνοι των αθλημάτων και οι πρώτοι όλων των κατηγοριών και με ξεχωριστά μετάλια οι 3 πρώτοι όλων των κατηγοριών.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)