Ναύπλιο 28 Απριλίου 2013 : Αγώνες Τριάθλου Σπριντ και Half Iron.

Δελτίο Τύπου -Aγαπητοί φίλες και φίλοι των event Three Level Power γεια σας, θα προσπαθήσω μέσα απ αυτό το κείμενο σε συνδυασμό με χάρτες και φωτογραφίες να σας παρουσιάσω όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εικόνα των τερέν για το event στο Ναύπλιο που θα γίνει στις 28-04-2013.

Σε ότι αφορά τους χάρτες η καταγραφή έγινε με το αθλητικό G.P.S. Garmin Edge 500, τα υψομετρικά είναι στάνταρ αλλά αλλάζουν οι αποστάσεις ανάλογα με την απόσταση συμμετοχής του κάθε αθλητή με αύξηση ή μείωση αντίστοιχα στο flat κομμάτι της διαδρομής, προσθέτοντας ή αφαιρώντας γύρους στις αναστροφές, η συγκεκριμένη απόσταση είναι η T.L.P. 51,5.

T.L.P. Bike : http://connect.garmin.com/activity/272919854

T.L.P. Run : http://connect.garmin.com/activity/272919809

Η ποδηλατική διαδρομή είναι στηνT.L.P. 51,5 δύο γύρων και βγαίνει περίπου 39km, στην T.L.P.25,75 ενός γύρου και θα βγει περίπου 22km και στην T.L.P.112,9 πέντε γύρων και θα βγει περίπου 92km.

Η δρομική διαδρομή στην T.L.P.25,75 στο 2,6km απ την ζώνη αλλαγής κάνει αναστροφή και θα βγει περίπου 5,2km, στην T.L.P.51,5 είναι στο ένα τρέξιμο όσο η 25,75 (ίδιο σημείο αναστροφής) και στο άλλο τρέξιμο όσο δείχνει στον χάρτη (περίπου 11km) και η T.L.P. 112,9 είναι όπως φαίνεται στον χάρτη δύο αναστροφές περίπου 22km.

Η κολύμβηση, η ζώνη αλλαγής, η ζώνη τερματισμού καθώς και όλο το event θα γίνει στην πανέμορφη παραλία του Καραθώνα.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΡΑΘΩΝΑ

 

 

 

 

 

 

Βγαίνοντας απ το νερό παίρνουμε το ποδήλατο και διανύουμε μια ευθεία περίπου στα 1500m που κατά την γνώμη μου θα πρέπει να έχουμε ‘’μαλακό’’ πάτημα με πολλές περιστροφές για να προσαρμοστούν τα πόδια μας στο ποδήλατο μετά το κολύμπι.

ΕΥΘΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΖΩΝΗ ΑΛΛΑΓΗΣ

 

 

http://connect.garmin.com/activity/272919854

http://connect.garmin.com/activity/272919809

Μετά την πρώτη ευθεία μπαίνουμε σε ανηφορικό τερέν και διανύουμε μια απόσταση μέχρι την κορυφή περίπου στα 2,5km όπως φαίνεται στην φωτογραφία το οδόστρωμα είναι πολύ καλό, φαρδύ και με μια απαλή ανωφερή κλίση με Μ.Ο.+ 6% , μια κλίση που κατά την γνώμη μου θέλει μαλακό πάτημα και χαλαρή ανάβαση.

 

ΠΡΩΤΗ ΑΝΗΦΟΡΑ

 

 

 

 

Μόλις βγούμε στην κορυφή ακολουθεί για τα πρώτα 300m μια ελαφρά κατηφόρα (-6% περίπου) με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά μετά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί για τα επόμενα 700m η κατηφόρα γίνεται πολύ έντονη (-15% περίπου), ο δρόμος στενεύει και έχει και ‘’μπαλώματα’’ από δημόσια έργα όπως φαίνεται και στην φωτογραφία.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΗΦΟΡΑ

Μετά απ αυτή την κατηφόρα μπαίνουμε στο flat κομμάτι της διαδρομής (μεγάλος γύρος) που περιλαμβάνει μικρή απόσταση με αστικούς δρόμους οι οποίοι είναι με αρκετές λακκούβες και σαμάρια που θέλουν προσοχή και με την μεγαλύτερη απόσταση σε αγροτικούς και ημιαστικούς δρόμους με αρκετό φάρδος και καταπληκτική ποιότητα οδοστρώματος. Σε όλες τις διασταυρώσεις θα υπάρχουν άνθρωποι δείκτες που θα μας προσέχουν αλλά καλό θα ήταν να είμαστε απ την προηγούμενη μέρα στην αναγνώριση της διαδρομής.

 

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΡΟΜΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

Όταν ολοκληρωθούν οι περιστροφές (μία, δύο ή πέντε) ανάλογα την απόσταση που συμμετέχουμε τότε μπαίνουμε στην δεύτερη και τελευταία ανηφόρα με μία θετική κλίση (+15% περίπου) για τα πρώτα 700m που ξαφνικά ‘’γλυκαίνει’’ στο +6% περίπου ως την κορυφή για περίπου 300m (η πρώτη κατηφόρα στο ξεκίνημα). Βγαίνοντας στην κορυφή αποζημιωνόμαστε απ την θέα στην όμορφη Καραθώνα αλλά κυρίως απ την γλυκιά κατηφόρα των 2,5km στο -6% που με τον σωστό χειρισμό μας δίνει ανάσες, ενέργεια και χαλάρωμα στα πόδια πριν μπούμε στην ζώνη αλλαγής και στο τελευταίο κομμάτι που είναι το τρέξιμο.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ

Το δρομικό κομμάτι εξελίσσεται στην Αρβανιτιά, είναι ένα μονοπάτι πάνω στην θάλασσα που δεν κινούνται οχήματα με χωμάτινο αλλά σκληρό και πατημένο ταρτάν με δύο μέτρα φάρδος το οποίο ξεκινάει απ την Καραθώνα και καταλήγει στην πόλη, ένα κομμάτι εκπληκτικής ομορφιάς και μοναδικότητας, ένα κομμάτι υψηλού δρομικού ενδιαφέροντος, ασφαλέστατο και μαγικά μοναδικό. Την ημέρα της χαρτογράφησης μετά από πέντε ώρες ποδήλατο με τέσσερα ανεβοκατεβάσματα στις ανηφόρες πήγαμε με τον Σωτήρη και το τρέξαμε, μου έκανε εντύπωση ότι παρόλο που έχει τις ανηφόρες του δεν ‘’έσπασαν’’ τα πόδια μου και οι αισθήσεις μου δούλεψαν στο έπακρο αποζημιώνοντας με για την πολύωρη σωματικά κόπωση.

Τα συμπεράσματα μου σαν ερασιτέχνης αθλητής είναι ότι από αγωνιστικής πλευράς είναι ένα event πρόκληση με πολλές εναλλαγές που κρατούν αμείωτο ενδιαφέρων και την αδρεναλίνη στα ‘’κόκκινα’’, οι αρχάριοι και λιγότερο έμπειροι αθλητές με λίγη οικονομία δυνάμεων θα το ευχαριστηθούν και θα προσθέσουν μια σημαντική αγωνιστική εμπειρία στο ενεργητικό τους οι έμπειροι και περισσότερο προπονημένοι θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν δύναμη και τεχνική σ έναν μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αγώνα.

Απ την πλευρά του διοργανωτή έχω λιγότερο άγχος για την ασφαλή εξέλιξη του event γιατί ‘’κλειδώνουν’’ σχετικά καλά τα κομβικά περάσματα των αθλητών στο ποδήλατο αλλά κυρίως για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας και στήριξης απ την πλευρά του Δήμου Ναυπλίου και προσωπικά τον ίδιο τον Δήμαρχο κύριο Κωστούρο Δημήτριο .

Μια δυναμική πρόκληση για όλους

Μια πρόκληση Three Level Power (νοητική, ψυχική και σωματική δύναμη).

 

Δήλωσε συμμετοχή τώρα εδώ :

http://threelevelpower.com/index.php?

option=com_jforms&view=form&id=3&Itemid=76&lang=el

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Λάμπρος Κωτσιόπουλος

Ποδηλάτης

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)