11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας : Οι ελληνικές συμμετοχές.

Κριστιάν Γκολομέεβ

Για την Κωνσταντινούπολη και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται εκεί, αναχώρησε σήμερα το πρωί η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τρεις κολυμβητές μας και τον προπονητή Δημήτρη Αθυμαρίτη.

Ένας εκ των τριών και ο Κρίστιαν Γκολομέεβ, ο οποίος αντικαθιστά την τραυματία Κριστέλ Βουρνά. Ο νεαρός κολυμβητής που πρόκειται να αγωνιστεί στα 50 και 100μ. ελεύθερο, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας λίγες ώρες πριν την αναχώρηση τους:

«Πριν από περίπου δύο εβδομάδες έμαθα ότι θα αντικαταστήσω την Κριστέλ στους αγώνες και από τότε έχω ξεκινήσει κανονικά την προετοιμασία μου. Γενικά, από τον Σεπτέμβριο που ξεκίνησε η νέα αγωνιστική χρονιά, οι προπονήσεις κύλησαν χωρίς προβλήματα όπως τυχόν τραυματισμούς», δήλωσε αρχικά και συνέχισε αναφερόμενος στις προσδοκίες του από το πρωτάθλημα:

«Στόχος μου είναι να μπω στην 16άδα. Αν το καταφέρω θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θεωρώ ότι δεν είμαι αθλητής 25άρας πισίνας και αποδίδω καλύτερα στην 50άρα. Ωστόσο, πηγαίνω στην Κωνσταντινούπολη με σκοπό να αποκτήσω εμπειρίες και να το χαρώ όσο μπορώ. Σίγουρα θα είναι μια διοργάνωση με δυνατούς αντιπάλους, οι οποίοι δουλεύουν περισσότερο σε 25άρα πισίνα και είναι πολύ γρήγοροι».

 

 

Νόρα Δράκου

Με αφορμή το 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που διεξάγεται από 12 έως 16 Δεκεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη και την ελληνική συμμετοχή, δηλώσεις έκανε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ η μοναδική κοπέλα της αποστολής Νόρα Δράκου.

«Η προετοιμασία μου δεν πήγε ιδιαίτερα καλά. Είναι γεγονός πως με ταλαιπωρούν τενοντίτιδες εδώ και αρκετό καιρό, επομένως αυτό καθιστά την προσπάθεια μου και την προετοιμασία μου δύσκολη. Δεν πάω για να πραγματοποιήσω Πανελλήνιο ρεκόρ ούτε κάποια ατομική επίδοση, καθώς έχω μείνει αρκετά πίσω και έχω σχεδόν τέσσερις μήνες να μπω σε κανονικό πρόγραμμα», επισήμανε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε:

«Πάω για τη συμμετοχή. Είναι σημαντική η παρουσία σε μεγάλες διοργανώσεις, καθώς θα έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ με αθλήτριες υψηλού επιπέδου και να αποκτήσω εμπειρία και παραστάσεις. Ελπίζω ότι με έναυσμα το Παγκόσμιο θα μπω ξανά σε αγωνιστικούς ρυθμούς και στο μέλλον θα παρουσιαστώ καλύτερη».

Σημειώνεται ότι η Νόρα Δράκου θα συμμετάσχει στους αγώνες των 50 και 100μ. ύπτιο και ελεύθερο αντίστοιχα.

 

Ανδρέας Βαζαίος

Την τριάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο 11ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25άρας πισίνας που πρόκειται να ξεκινήσει μεθαύριο (Τετάρτη, 12/12) στην Κωνσταντινούπολη, συμπληρώνει ο Ανδρέας Βαζαίος.

Ο νεαρός κολυμβητής θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα των 100, 200μ. πεταλούδα και 100, 200μ. Μ. Ατομική. Σε δηλώσεις του λίγες ώρες πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής, τόνισε:

«Το πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης ήταν μέσα στους στόχους μου, από τη στιγμή που πήραμε την έγκριση ότι μπορούμε να συμμετάσχουμε. Στόχος μου είναι να πετύχω όσο το δυνατόν καλύτερες επιδόσεις σε χρόνους και να αποκτήσω εμπειρίες. Το θέμα της διάκρισης δεν είναι ο πρωταρχικός μου σκοπός, καθώς είναι η πρώτη μου χρονιά επίσημα στην κατηγορία των Ανδρών. Πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο να κερδίσω μια θέση σε ημιτελικό ή τελικό. Δεδομένου ότι πρόκειται για Παγκόσμιο πρωτάθλημα, περιμένω να λάβουν μέρος μεγάλα ονόματα του χώρου από Ευρώπη, Αμερική, Ιαπωνία και Αυστραλία».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)