1st Lakitira Open International

Ένα νέο, διεθνές τουρνουά τένις, στην Κω!

29 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ένα νέο, βαθμολογούμενο πρωτάθλημα τένις προστίθεται στο πρόγραμμα των τουρνουά τένις της Διεθνούς Ομοσπoνδίας Αντισφαίρισης ITF (International Tennis Federation) για το 2011.

Πρόκειται για το 1st Lakitira Open International, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Σ.Β.Α.Ε. (Σύλλογος Βετεράνων Αντισφαίρισης Ελλάδος) και ο Όμιλος Ξενοδοχείων LAKITIRA, στην Κω.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου έως και τις 4 Σεπτεμβρίου 2011 στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Lakitira Resort και απευθύνεται σε “βετεράνους” παίκτες του τένις, δηλαδή άνδρες και γυναίκες, που έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Σ.Β.Α.Ε., κύριο Λεωνίδα Παχιάκο, το 1st Lakitira Open International είναι μία διοργάνωση που «πρέπει να πετύχει γιατί το αξίζει και την οποία φιλοδοξούμε να κάνουμε θεσμό, για τον οποίο οι συμμετέχοντες θα είναι περήφανοι».

“Το 1st Lakitira Open International είναι μία σημαντική διοργάνωση για τον Όμιλό μας”, δηλώνουν εκπρόσωποι του Ομίλου Lakitira Hotels. “Φέτος συμπληρώνουμε 20 χρόνια παρουσίας και προσφοράς στον Τουρισμό. Το πρωτάθλημα τένις που διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Αντισφαιριστών Ελλάδος, είναι για εμάς ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος να γιορτάσουμε την πρώτη μας εικοσαετία, καθώς το Lakitira Resort, το πρώτο ξενοδοχείο του Ομίλου μας, έχει επανειλημμένα βραβευθεί στο εξωτερικό ως ένα από τα 10 καλύτερα tennis

resorts της Ευρώπης! Εδώ και χρόνια, πρωτοπορώντας για την εποχή του, το Lakitira Resort εστίασε στην κατεύθυνση του αθλητικού τουρισμού μέσα από τη συνεργασία με τη Βρετανική εταιρεία Mark Warner , που εξειδικεύεται στις διακοπές με αντικείμενο τις αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, το οποίο θα αποτελέσει μία εξαιρετική ευκαιρία προβολής της Κωσε διεθνές επίπεδο».

Για περισσότερες πληροφορίες:

S.V.A.E.: www.svae.gr, email: info@svae.gr

Lakitira Resort: τηλ.: +30 22420 91537 – 40,

email: info@lakitirahotel.gr, info@lakitira.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)