Αγώνας 16 χλμ. την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011 στο Ολυμπιακό χωριό

H Ομάδα Μαραθωνοδρόμων και Δρομέων Αντοχής Αχαρνών, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Φροντίδας Αχαρνών (ΔΗ.Φ.Α) και την υποστήριξη του ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ, διοργανώνει Αγώνα δρόμου 10 Μιλίων (16,1 Κm) και Εναλλακτική Διαδρομή (6 Κm) στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού Αχαρνών την  Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΩΝ:
ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ: 10 Μιλίων = 16,1 χλμ.  (3 γύροι)

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ: 6  χλμ. (1 γύρος)

 

ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εντός Αθλητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού (στίβος).


ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ: 10:00 (ταυτόχρονη εκκίνηση και των δύο αγώνων)


Χρονικό όριο ολοκλήρωσης του αγώνα: 2 ώρες

   

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Ενδεικτικά παρατίθεται η αποτύπωση και το υψομετρικό γράφημα της κυκλικής (δεξιόστροφης- clockwise)  διαδρομής στο χώρο του Ολυμπιακού Χωριού, όπου σημειώνονται: το σημείο Εκκίνησης-Τερματισμού (εντός του σταδίου) , η θέση του σταθμού υδροδοσίας καθώς και η θέση των δύο σταθμών Ελέγχου & Χρονομέτρησης :

ΠΑΡΟΧΕΣ:

  1. 1.      Τροφοδοσία: Θα εγκατασταθεί σταθμός εφοδιασμού με νερό  και ισοτονικό στο 5.5Κ και 10.5Κ για τους δρομείς των 10 μιλίων . Στο σημείο τερματισμού θα δοθούν για αποκατάσταση σε όλους τους δρομείς  μπανάνες, νερά και χυμοί.
  2. 2.      Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση: Θα εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (με CHIP) στην εκκίνηση (καθαρός χρόνος) στον τερματισμό και στα ενδιάμεσα περάσματα (2Κ, 4Κ, 7Κ, 9Κ, 12Κ, και 14Κ).
  3. 3.      Πιστοποιητικά Επίδοσης: Μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων του αγώνα θα εκδοθεί για τον κάθε δρομέα πιστοποιητικό επίδοσης όπου θα αναγράφεται η θέση τερματισμού του, ο μικτός και καθαρός χρόνος τερματισμού καθώς και οι έξι ενδιάμεσοι χρόνοι (splits). Οι δρομείς θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό τους από τη διαδικτυακή διεύθυνση που θα ανακοινωθεί μαζί με τα αποτελέσματα.
  4. 4.      OnLine μετάδοση του αγώνα: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα γίνεται ασύρματη μετάδοση στο διαδίκτυο της εξέλιξης του αγώνα σε πραγματικό χρόνο (on-line). Τα περάσματα και η κατάταξη θα παρουσιάζονται και σε  οθόνη στον χώρο του τερματισμού.
  5. 5.      Μετάλλια και διπλώματα: Κάθε δρομέας που θα τερματίζει εντός του χρονικού ορίου θα λαμβάνει ανάγλυφο μετάλλιο (με χάραξη) και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής.
  6. 6.      Έπαθλα: Οι τρείς (3) πρώτοι άνδρες και γυναίκες σε κάθε έναν από τους δύο αγώνες θα λάβουν αναμνηστικό έπαθλο.
  7. 7.      Ιατρονοσηλευτική Υποστήριξη: Η οργανωτική επιτροπή θα μεριμνήσει για την ύπαρξη στο χώρο του αγώνα ιατρονοσηλευτικής υποστήριξης για την περίπτωση που κάποιος δρομέας αντιμετωπίσει πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού.
  8. 8.      Φύλαξη Διαδρομής: Η οργανωτική επιτροπή με την υποστήριξη των εθελοντών του ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ και το προσωπικό που θα διαθέσει η Δημοτική Αρχή Αχαρνών θα μεριμνήσει για την φύλαξη της διαδρομής. Δεδομένου όμως ότι δεν είναι δυνατή η απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των τροχοφόρων κατά τη διάρκεια του αγώνα, συνιστάται η προσοχή των δρομέων ιδιαίτερα κατά τη διάσχιση των κεντρικών δρόμων.
  9. 9.      Φωτογραφική Κάλυψη: Φωτογραφίες και Video του αγώνα θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο τις επόμενες μέρες του αγώνα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Κάθε δρομέας συμμετέχει στον αγώνα με δική του ευθύνη και αποκτά δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει συμπληρώσει on-line τη φόρμα συμμετοχής στην ιστοσελίδα:  http://chronos.hex.gr/results/registration.aspx  και καταβάλει  εμπρόθεσμα  το αντίτιμο συμμετοχής των 5 ευρώ σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται κατά τη διάρκεια της on-line εγγραφής.

Όριο συμμετοχών: 250 άτομα και για τους δύο αγώνες

Πέρας Εγγραφών: 15 Δεκεμβρίου 2011 ή νωρίτερα εφόσον συμπληρωθούν οι 250 συμμετοχές

Εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα υπάρξει η δυνατότητα εγγραφής για περιορισμένο αριθμό δρομέων την ημέρα του αγώνα με σειρά προτεραιότητας, αρκεί να προσέλθουν έγκαιρα στη γραμματεία (τουλ. 2 ώρες πριν την εκκίνηση).
Οι αριθμοί συμμετοχής (Bib) και τα τσιπ ηλεκτρονικής  χρονομέτρησης θα παραδίδονται στους δρομείς τη μέρα του αγώνα από την γραμματεία, στο χώρο της αθλητικού κέντρου (στίβος) από τις 7:30 έως τις 9:15 αυστηρά. Μετά τις 9:15 δεν θα υπάρχει η δυνατότητα εισαγωγής δρομέων στο σύστημα ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Εναλλακτικά, οι δρομείς μπορούν να παραλάβουν το πακέτο συμμετοχής τους (Bib και Chip), την προηγούμενη του αγώνα (17 Δεκ. 2011) από το χώρο του Αθλητικού Κέντρου του Ολυμπιακού Χωριού (Γραφεία ΑΣΟΧ ΦΟΙΒΟΣ) από τις 20:00 έως 22:00.

Σημειώνεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες εκτός από την περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, οπότε και θα αναβληθεί.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Με την εγγραφή τους στον αγώνα οι δρομείς αποδέχονται τους παρακάτω  όρους συμμετοχής:

«Δηλώνω υπεύθυνα ότι, με ατομική μου ευθύνη και κατόπιν των απαραιτήτων ιατρικών εξετάσεων που έκανα πρόσφατα και οι οποίες βεβαιώνουν την καλή μου υγεία και φυσική κατάσταση, επιθυμώ να λάβω μέρος στον Αγώνα Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Αθλητικό Κέντρο του Ολυμπιακού Χωριού στις 18 Δεκεμβρίου 2011.

Αποδέχομαι ότι οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ενδεχόμενα προβλήματα ή τραυματισμό που μπορεί να υποστώ ως αθλητής κατά τη διάρκεια του αγώνα και δηλώνω ότι παραιτούμαι ατομικά για λογαριασμό των διοργανωτών από κάθε σχετική αποζημίωση ή απαίτηση.

Επίσης, δηλώνω ότι επιτρέπω να χρησιμοποιηθεί το όνομά μου και η φωτογραφία μου ελεύθερα από τους διοργανωτές προς τα μέσα ενημέρωσης και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.»

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ:

Για όσους επιθυμούν να προσέλθουν με ΙΧΕ, η πρόσβαση στο Ο.Χ. είναι εύκολη μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και της Λεωφόρου Κύμης (έξοδος προς Θρακομακεδόνες-Ολυμπιακό Χωριό), ενώ υπάρχει δυνατότητα ελεύθερου PARKING στον χώρο δίπλα στο Αθλητικό Κέντρο του O.X. Για όσους επιθυμούν να προσέλθουν με  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς υπάρχει η δυνατότητα χρήσης της Γραμμής Χ40- Χ41 του ΟΑΣΑ (EXPRESS OAKA – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ) στην οποία μπορεί να γίνει επιβίβαση από τους σταθμούς του ΗΣΑΠ Ειρήνη και Νερατζιώτισσα. Πληροφορίες για τις ώρες των δρομολογίων στη Ηλεκτρονική Δνση:  http://www.oasa.gr/xmap.php?id=px41

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 

Παναγιώτης Γεώργος:  6947 875040

Γιώργος Γεροντίδης:   6978 291592

Ιωάννης Αποστολός: 6982 038649

e-mail: olympicvillage.race@gmail.com

(Όλγα Γιανζίνα-Κασσωτάκη)

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)