Δίαθλο 29/1/2012 : Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών. Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας διάθλου για το 2012,αφετηρία μιας σειρά αγώνων που έχουν ανακοινωθεί απο διάφορους φορείς,γεγονός που δείχνει ότι κάτι έχει αρχίσει ν’αλλάζει στον χώρο του τριαθλου γενικότερα.Η ιδέα για τον συγκεκριμένο αγώνα γεννήθηκε μέσα από κάποιες συγκεντρώσεις αθλητών και την υλοποίηση του  ανέλαβε μια ομάδα εξ’αυτων σχηματίζοντας την ομάδα Triathlonfriends μαζί με το Α.Σ. Ολύμπιοι. Αυτήν την προσπάθεια μετά από τις αρχικές αναστολές αγκάλιασε στο τέλος και η ΕΟΤΡΙ.

Έτσι φθάσαμε ένα κρύο και με πολύ δυνατό αέρα πρωινό στον κλειστό και ασφαλή χώρο του κωπηλατοδρομίου να στηθούν στην αφετηρία 105 αθλητές(απο τους 116 δηλωθέντες) και να ολοκληρώσουν όλοι την απόσταση των τεσσάρων χιλ.τρέξιμο ,είκοσι χιλ.ποδήλατο και τέσσερα χιλ τρέξιμο.Όλα σχεδόν κύλισαν ομαλά μέσα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα που οι τριαθλητές ξέρουν να φτιάχνουν και ολοκληρώθηκαν με τις απονομές στους τρεις πρώτους των τριών κατηγοριών(άνδρες, γυναίκες, βετεράνοι),με πολλά δώρα από τους χορηγούς που κληρώθηκαν και με εννέα ζευγάρια παπούτσια από την adidas και στους εννέα νικητές των κατηγοριών.Η όλη προσπάθεια πάντως δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι σχεδόν ηρωικοί εθελοντές λαμβανομένων υπόψιν των καιρικών συνθηκών,τους οποίους θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά και φυσικά όλους όσους εργάστηκαν συνεργάστηκαν και τέλος έλαβαν μέρος στον αγώνα.

Ελπίζουμε να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον μιμητές που θα φτιάξουν ακόμη καλύτερους αγώνες.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)