TRIMORE SwimRun Hydra : Συνέντευξη με τον νικητή Σπύρο Γκοτζιά

Για δεύτερη φορά χρονιά διορανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην Υδρα από την TRIMORE ο αγώνας SwimRun.

O Σπύρος Γκοτζιάς μαζί με το Γιώργο Μιντζιβήρη ανατρέποντας όλα το προγωστικά ελαβαν την πρωτη θέση στην core distance του SwimRun Hydra. Αξίζει να σημειωθεί οτι και οι δύο αθλητές είναι στελέχοι των Ενοπλεων Δυνάμεων. Ο αγώνας αυτός εγινε για δευτερη χρονιά και στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Αυτή τη φορά νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Γκοτζιάς και με αυτή την ευκαιρία τον συναντήσαμε για να του κάνουμε συνέντευξη. Ο Σπύρος, ευγενικός όπως πάντα, μας μύησε στο νέο αυτό αθλημα

Triathlon.gr : Σπύρο συγχαρητήρια. Τι είναι το Swim Run; Μπορείς να μας εισάγεις σε αυτό το νέο άθλημα στην Ελλάδα;

Σπύρος Γκοτζιάς : Το swimrun είναι ένας multisport αγώνας που γίνεται σε ζευγάρια τα οποία καλούνται να κολυμπήσουν και να τρέξουν με πολλές εναλλαγες μεταξύ των 2 αθλημάτων έχοντας μαζί τους όλα τους τα πράγματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά wetsuit , το μπλουζάκι-bib number, την ειδική σημαδούρα καθώς επίσης και το ελαστικό σχοινί που θα είναι δεμένοι οι αθλητές

Triathlon.gr : Θεωρείς ότι είναι μία απλή μόδα ή ένα άθλημα που θα αναπτυχθεί παγκοσμίως;

Σπύρος Γκοτζιάς : Είναι ένα άθλημα που έχει μια συνεχή ανοδική πορεία σε παγκόσμιο επίπεδο με σειρά αγώνων σε όλο τον κόσμο οπότε δεν είναι απλή μόδα και πιστεύω ότι θα εδραιωθεί. Ευελπιστώ οτι και SwimRun της Ύδρας θα ενταχθεί πολύ σύντομα στην σειρά αγώνων του ÖtillÖ Swimrun World Championship.

Triathlon.gr :Τι είδους εξοπλισμό χρειάζεται κάποιος για να συμμετέχει σε ένα τέτοιο αγώνα;

      Σπύρος Γκοτζιάς : Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν το υποχρεωτικό απο την διοργάνωση  εξοπλισμό που ανέφερα παραπάνω. Επιπλέον μπορούν να φέρουν pool buoy ,χεράκια καθώς επίσης και μια σφυριχτρα σε περίπτωση ανάγκης.

Triathlon.gr : 3 στα 3 τί είναι αυτό που σε κάνει τόσο ανταγωνιστικό στο swim run; Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχιας σου;

Σπύρος Γκοτζιάς : Καταρχάς λόγω της ενασχόλησης μου με το τρίαθλο είχα το απαραίτητο υπόβαθρο για συμμετάσχω σε ένα τέτοιο αγώνα. Απο κει και πέρα, επειδή δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας ,απαιτείται πολύ καλή χημεία με το ζευγάρι και πολύ βασικό είναι να βρίσκονται και οι δύο στο ίδιο επίπεδο και στα δύο αθλήματα. Επίσης χρειάζεται καλή προετοιμασία του εξοπλισμού πριν την εκκίνησή με καλή μελέτη των διαδρομών του αγώνα  και του καιρού.

 

Triathlon.gr : Τι είδους προπόνηση χρειάζεται για να συμμετέχει κάποιος σε ένα τέτοιο αγώνα;

Σπύρος Γκοτζιάς : Θα πρέπει να γίνει μια εξοικείωση με το ορεινό τρέξιμο καθώς οι αγώνες swimrun γίνονται σε trail διαδρομές. Επίσης ένα μήνα πριν τον αγώνα θα πρέπει να βάλουμε στις προπονήσεις της κολύμβησης κομμάτια με την χρήση pool buoy με χεράκια.

Triathlon.gr : Δώσε μας μερικά tips που θα βοηθήσουν κάποιους νέους στο άθλημα.

Σπύρος Γκοτζιάς : Είναι πολύ βασικό να προμηθευτούμε ένα ειδικό wetsuit που είναι αποκλειστικά για swimrun το οποίο είναι πιο ανθεκτικό, φέρει τσέπες εσωτερικές και εξωτερικές και επίσης έχει το φερμουάρ εμπρός για να μας διευκολύνει στο τρέξιμο. Επίσης είναι κάλο στον αγώνα να κολυμπήσουμε με τα παπούτσια καθώς με την χρήση του pool buoy έχουμε την απαραίτητη άνωση να εξουδετερώσουμε το βάρος των παπουτσιών.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)