Αγώνας Τριάθλου (κολύμβηση ποδηλασία και τρέξιμο) 5ο Ψάθαθλον, Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Άνοιξαν οι εγγραφές για το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ, ΤΡΙΑΘΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ, 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

 

 

Ο Α.Π.Σ ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποιεί το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ αφιερωμένο στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ στα πλαίσια Μαζικού Αθλητισμού –Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι αγώνες Τριάθλου θα πραγματοποιηθούν στην Ειδυλλιακή περιοχή της Ψάθας Αττικής, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2016.

Ο αγώνας Τριάθλου  (sprint) της 1ης εκκίνησης που θα δοθεί στις 9π.μ. (ατομικό- ομαδικό ) περιλαμβάνει 750 μ κολύμπι, 20 χλμ ποδηλασία (3 κύκλους εντός Ψάθας) και 5 χλμ τρέξιμο.

 

Κατηγορίες:

Οι τρείς πρώτοι-τες στην γενική κατάταξη  του αγώνα Τριάθλου θα λάβουν κύπελλο και δεν θα ενταχθούν στις βραβεύσεις ηλικιακών κατηγοριών Ανδρών-Γυναικών οι οποίες είναι: 18-39 40-49 50+. Στις ηλικιακές κατηγορίες οι πρώτοι -πρώτες θα λάβουν κύπελλο, και οι 2οι 3οι μετάλλια.

Η κατηγορία του ομαδικού Τριάθλου θα είναι μία, ανεξαρτήτως φύλου, με τρείς ή και με δύο αθλητές-τριες. Θα βραβευτούν με κύπελλο οι τρείς πρώτες ομάδες στην γενική κατάταξη.

 

Η 2η εκκίνηση, που θα δοθεί στις 11π.μ, απευθύνεται σε μαθητές και περιλαμβάνει 150 μ κολύμπι- 2.000 μ ποδηλασία- 500 μ τρέξιμο. Οι μαθητές–τριες θα συνοδεύονται από τους γονείς τους στην γραμματεία 9:00 με 10:00πμ για τον αριθμό συμμετοχής τους. Οι μικρότερες ακόμα ηλικίες έχουν το δικαίωμα να κολυμπήσουν με μπρατσάκια και να ποδηλατήσουν με βοηθητικές ρόδες με την βοήθεια των γονιών τους. Στον μικρό αγώνα θα βραβευτούν στην γενική κατάταξη οι πρώτοι –τες με κύπελλο και 2οι 3οι με μετάλλιο. Εκτός συναγωνισμού μπορούν να λάβουν μέρος και μαθητές μόνο σε ένα από τα τρία αγωνίσματα με διαφορετικούς αριθμούς.

 

Οι τριαθλητές θα πρέπει να φέρουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ κολυμβητικό σκουφάκι και ποδηλατικό κράνος ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Επίσης απαγορεύονται οι ολόσωμες κολυμβητικές στολές, και το κολλητήρι στην ποδηλασία. Οι ποδηλατικές και δρομικές διαδρομές είναι επίπεδες.

Θα παρθούν τα ανάλογα μέτρα με τροχαία, γιατρό, ναυαγοσώστες και εθελοντές Διασώστες Ερυθρού Σταυρού (τμήμα Πειραιά). Η περσινή ποδηλατική διαδρομή προς τέρμα Αλεποχώρι και επιστροφή ακυρώνεται για την ασφάλεια των τριαθλητών λόγω σοβαρών και ανεπανόρθωτων προβλημάτων εν μέρει στο οδόστρωμα. Όπως κάθε χρονιά το ΨΑΘΑΘΛΟΝ ΤΡΙΑΘΛΟ είναι αφιερωμένο για κοινωνικό σκοπό. Την χρονιά αυτή το αφιερώνει στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και μέρος των εσόδων του αγώνα θα κατατεθούν στην οργάνωσή τους.

 

«Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα» είναι μια ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, με διεθνή παρουσία σε περισσότερες από 65 χώρες. Παρέχουν επείγουσα βοήθεια σε πληθυσμούς που έχουν πληγεί από μία ένοπλη σύγκρουση, μία επιδημία ή μία φυσική καταστροφή. Σκοπός τους είναι να προσφέρουν βοήθεια με μόνο κριτήριο την ανάγκη ,ανεξάρτητα από φυλή, θρησκεία , φύλο ή πολιτικούς δεσμούς.

 

Οι πολύχρονες βιωματικές αγωνιστικές εμπειρίες μας, εντός και εκτός Ελλάδας, σε μεμονωμένους και σύνθετους αγώνες υπεραντοχής όπως το Σπάρταθλον –Ironman- Ultraman, μας καθιστούν και πάλι υπεύθυνους να πραγματοποιήσουμε με σεβασμό και

αγάπη το 5ο ΨΑΘΑΘΛΟΝ με όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Καλούμε πάλι κοντά μας, όλους τους συναθλητές που μας τίμησαν τις προηγούμενες χρονιές. Καλούμε και τους νέους τριαθλητές που επιζητούν να ζήσουν το όνειρό τους και να νιώσουν το μεγαλείο της ψυχοσωματικής τους ανάτασης στην απίστευτα πανέμορφη περιοχή μας. Να γνωρίσουν το αγώνισμα του τριάθλου που για 7η χρονιά εκθειάζουμε και διδάσκουμε εθελοντικά στους μαθητές μας μέσα από τον οικογενειακό αθλητισμό-δια βίου άθληση με υγιή συναγωνισμό.

 

Το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ για το ατομικό και 30 ευρώ για το ομαδικό. Δεν επιβαρύνονται οικονομικά οι αθλητές με ‘’ειδικές ικανότητες’’ και ο μαθητικός αγώνας της 2ης εκκίνησης. Δεν θα γίνονται δεκτές οι αγωνιστικές αιτήσεις συμμετοχής εάν δεν ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ με την απόδειξη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μέχρις τις 2 Ιουνίου. Την ημέρα του αγώνα ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ.

 

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail psathavilia@gmail.com (αφού πρώτα συμπληρώσουν την παρακάτω φόρμα συμμετοχής) και κατάθεση χρημάτων στον λογαριασμό Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (δικαιούχος Χατζάκη Θεολογίνη του Ηλία)

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 0026-0660-22-0100356746 GR2302606600000220100356746

Όλοι όσοι συμμετάσχουν στους αγώνες θα υπογράψουν και υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναφέρεται ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και ότι η υγεία τους είναι σε καλή κατάσταση.

Για δηλώσεις-απορίες στο τηλ 6972580488 . Για κατάθεση-τεχνικά θέματα στο τηλ 6945536280

Οι ενδιαφερόμενοι του λεκανοπεδίου Αττικής μπορούν να έρθουν στην περιοχή της Ψάθας μέσω Μάνδρας-Βιλλίων, ή μέσω Μεγάρων-Αλεποχωρίου.

 

 

ΦΟΡΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

(συμπληρώνεται με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)

 

ΕΠΩΝΥΜΟ:

 

ΟΝΟΜΑ:

 

ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ:

 

ΦΥΛΟ:

 

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ/ΧΟΡΗΓΟΣ:

 

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)