Δρόμος Ελευθερίας 2012

Ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Λαμίας με τη υλική και ηθική συμπαράσταση του Δήμου Λαμιέων , την Τεχνική Οργανωτική υλική και ηθική συμμετοχή του Κεντρικού ΣΕΓΑΣ και της Τοπικής Επιτροπής διοργανώνουν για 29η χρονιά τον “ΔΡΟΜΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ”.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ : 9 Δεκεμβρίου 2012 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 με σημείο εκκίνησης της ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ , στο ανδριάντα του ΛΕΩΝΙΔΑ . Οι αθλητές θα ακολουθήσουν τη διαδρομή Θερμοπύλες – Αλαμάνα μέσω της Π.Ε.Ο Αθηνών Λαμίας και θα τερματίσουν στο ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟ , διανύοντας τα Δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Λαμίας ( Δαμάστα -Ηράκλεια – Μοσχοχώρι – Ν. Κρίκελο – Αλεπόσπιτα ) μπροστά στην Εκκλησία του Γοργοποτάμου .

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ 1. Δρόμος 17000μ επί ανωμάλου εδάφους 2. Δρόμος 1500μ , για μαθητές-τριες Δημοτικών Σχολεία 3. Δρόμος 17000μ , για Περιπατητές

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Α. στον αγώνα μπορούν να συμμετέχουν αθλητές – τριες όλων των ηλικιών που ανήκουν στη δύναμη Συλλόγων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ , αθλητές Συλλόγων Δρομέων Υγείας , μεμονωμένοι αθλητές , αθλητές με ΕΙΔΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ και οποιοσδήποτε άλλος επιθυμεί . Β . για τους μαθητές -αθλητές των Δημοτικών Σχολείων , θα γίνει αγώνας 1500μ . Η εκκίνηση θα γίνει την ίδια ώρα ( 11.00 ) , από την πλατεία του Δ. Δ Αλεποσπίτων του Δήμου Λαμίας με τερματισμό τον ίδιο του Δρόμου Ελευθερίας . Γ. Αθλητές – τριες όλων των ηλικιών που για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να διανύσουν τη διαδρομή τρέχοντας , θα περπατήσουν τη διαδρομή των 17000μ με ώρα εκκίνησης 10.00, με σημείο εκκίνησης τον Ανδριάντα του Λεωνίδα . ( ίδιο σημείο εκκίνησης με το δρόμο Ελευθερίας ) . Στη κατηγορία αυτή θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα .

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν έως το Σάββατο 8.12.12 και ώρα 14.00, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των οργανωτών . Οι δηλώσεις μπορούν να στέλνονται στο Fax 2231039958 κ. Σπηλιοπούλου και στο e-mail( george-spiliopoulos@windowslive.com ) Τηλέφωνο επικοινωνίας 2231039958 Δηλώσεις συμμετοχής δεν θα γίνουν δεκτές την ημέρα των αγώνων παρά μόνο για μεμονωμένους Αθλητές – τριες .

ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΕΓΚΑΙΡΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ Παρακαλούνται οι οργανωμένοι Σύλλογοι να τηρήσουν την ημερομηνία αποστολής των δηλώσεων . Όσοι επιθυμούν , μπορούν να δηλωθούν στα Γραφεία του Συλλόγου στο Δ.Α.Κ Λαμίας καθημερινά από 17.00 έως 19.00 .

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ : Οι αθλητές- τριες με ευθύνη τους πρέπει να εξετασθούν από ΙΑΤΡΟ , προκειμένου να διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς και μπορούν να αγωνιστούν χωρίς κίνδυνο της ζωής τους .

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΡΙΘΜΩΝ : Οι αριθμοί θα παραδοθούν στο χώρο εκκίνησης με την άφιξη των αποστολών .

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ : Ο Αγώνας θα γίνει με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες . Η διαδρομή είναι 17000μ και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από άσφαλτο . Ιδιαίτερες υψομετρικές διαφορές δεν υπάρχουν . Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα προβλέπουν οι Διεθνής Κανονισμοί

ΕΠΑΘΛΑ: 1. Σε όλους τους τερματίζοντες θα δοθεί μετάλλιο με τη παράσταση της διαδρομής και αναμνηστικό δίπλωμα . 2. Στους πρώτους νικητές – τριες κάθε κατηγορίας ανά πενταετία θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια . Για την αποφυγή διαμαρτυριών που έχουν σχέση με τις κατηγορίες – ηλικίες οι τρεις πρώτοι αθλητές θα υποδεικνύουν την ταυτότητα τους , διαφορετικά δεν θα βραβεύονται .

9 Δεκεμβρίου

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)