Νίκος Γέμελος: Βάζουμε τις βάσεις για να αναλάβουμε μεγάλη διοργάνωση

Την Παρασκευή και το Σάββατο, θα διεξαχθεί στον Πειραιά, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων, και με την αφορμή αυτή, μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας ο προπονητής, Νίκος Γέμελος.

Ο πλέον έμπειρος τεχνικός, αναφέρθηκε στο γεγονός ανάληψης των αγώνων από τον Δήμο Πειραιά, αφού όπως ανέφερε, είναι σημαντικό να εκμεταλλευόμαστε όσα προνόμια μας προσφέρει η χώρα μας, αφού έτσι μπαίνουν οι βάσεις για μια ενδεχόμενη, μελλοντική, ανάληψη μιας μεγάλης διοργάνωσης.

«Είναι μεγάλη υπόθεση για το πρωτάθλημα μεγάλων αποστάσεων η ανάληψή του από τον Πειραιά. Το πρωτάθλημα, αλλά και το ίδιο το άθλημα, αποκτούν μεγαλύτερη δυναμική, και έχουν κάνει την χώρα μας γνωστή το τελευταίο διάστημα στον διεθνή αθλητισμό», είπε αρχικά ο Νίκος Γέμελος και συνέχισε «Ο Πειραιάς αποτελεί το τέλειο κολυμβητήριο και η ακτή Κουμουνδούρου την τέλεια κερκίδα για έναν γρήγορο αγώνα  κάτω από τον ελληνικό ήλιο. Εκμεταλλευόμενοι τις φυσικές πισίνες του τόπου, κάνουμε γνωστή την Ελλάδα και θέτουμε τις βάσεις για την ανάληψη μιας μεγαλύτερης διοργάνωσης στον χώρο μας».

Τέλος, ευχαρίστησε τους ανθρώπους που θα συμβάλλουν τα μέγιστα για την διεξαγωγή των αγώνων, και ήδη έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες. «Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Οργανισμού Νεολαίας Πειραιά και άνθρωπο του αθλητισμού, Γιώργο Σιγάλα, όπως και τον δημοτικό σύμβουλο, Γρηγόρη Καψοκώλη, αλλά και τους υπεύθυνους του δημοτικού κολυμβητηρίου, που πήρε πάνω του την ανάληψη των αγώνων».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)