Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2011

Δελτίο Τύπου της ΕΟΠ. Ο Γιάννης Ταμουρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, μετά τη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, το οποίο διεξήχθη 22-23 Ιουλίου 2011 και είχε τερματισμό τα Σκούρτα Βοιωτίας. Μετά από ένα σπουδαίο αγώνα ο ποδηλάτης του ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος με χρόνο 4:03:48 και κράτησε τη φανέλα του πρωταθλητή. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης (Κρόνος) και στην τρίτη ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Τάλως). Στις γυναίκες πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Ελισάβετ Χαντζή (Διαγόρας) με χρόνο 3:07:45. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ελένη Τσαβαρή (Θησέας) και στην τρίτη η Βαρβάρα Φασόη (Ολυμπιακός Π.Χ). Η ατομική χρονομέτρηση έλαβε χώρα στο Σείριο σε διαδρομή παραπλεύρως της εθνικής οδού και ο αγώνας αντοχής άρχισε από την Μαλακάσα, διέσχισε τις περιοχές της Θήβας, των Πλαταίων, των Ερυθρών, της Πύλης και ολοκληρώθηκε στα Σκούρτα. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις για τους άνδρες και τους νέους ήταν 159,6 χλμ – (108χλμ + 3 στροφές) και για τις γυναίκες ήταν 103 χλμ.

Γιάννης Ταμουρίδης – πρωταθλητής Ελλάδας:

«Αυτή η νίκη ήταν πάρα πολύ σημαντική για μένα, καθώς θα αγωνίζομαι με την φανέλα του πρωταθλητή στο εξωτερικό. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τώρα ήρθε η ώρα της ξεκούρασης, καθώς ακολουθούν σπουδαία γεγονότα σε διεθνές επίπεδο. Ήδη υπάρχει στο μυαλό μου και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και σίγουρα το βάρος της προετοιμασίας τους επόμενους μήνες θα έχει ορίζοντα το Λονδίνο».

Ελισάβετ Χαντζή – πρωταθλήτρια Ελλάδας:

«Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, καθώς η ζέστη δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των αθλητριών. Από την αρχή ο στόχος μου ήταν να πάρω την πρώτη θέση και τελικά τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή τη νίκη, γιατί μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Δεν σταματάω εδώ, με σκληρή δουλειά ελπίζω να έρθουν και άλλες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα κορίτσια που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Θανάσης Τερζής – πρόεδρος ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας και οι αθλητές – αθλήτριες έδειξαν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Οι αγώνες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί, καθώς είναι ο προπομπός για τις εθνικές ομάδες και την συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική ποδηλασία έχει κάνει βήματα προόδου και αυτό φαίνεται με τις επιτυχίες των αθλητών μας στο εξωτερικό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είναι κοντά και πιστεύω ότι η εθνική ομάδα θα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων χωρών της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και σε όλες τις αθλήτριες.