Ακρόπολις Half Marathon – Athens Run 2012

Στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ δόθηκε σήμερα συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον πρώτο αγώνα Ακρόπολις Half Marathon – Athens Run 2012, ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 20 Μαΐου στο ιστορικό κέντρο της Πρωτεύουσας.

Εκτός του αγώνα Ημι-Μαραθωνίου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 8.000 και 3.000 μ. καθώς και δρόμο 700 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Στη συνέντευξη Τύπου, μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και η πρόεδρος του ΟΠΑΝ του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη.

«Είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τον Δήμο Αθηναίων για τη διεξαγωγή μιας αγωνιστικής εκδήλωσης με πολλαπλά μηνύματα.

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος της Αθήνας δημιούργησαν ένα καινούργιο ετήσιο θεσμό Αγώνων δρόμου και πιστεύουμε πως και αυτός ο θεσμός θα έχει διάρκεια.

Η πολύχρονη και δοκιμασμένη τεχνογνωσία των δύο φορέων, η συνεχής ανάδειξη της πόλης των Αθηνών και η ανάγκη να δίδονται κίνητρα για άθληση στους πολίτες όλων των ηλικιών οδήγησε στην διαμόρφωση του πλαισίου των δύο φορέων.

Παράλληλα με τον διεθνή Ημιμαραθώνιο, θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Μην ξεχνάμε πως η συγκεκριμένη απόσταση είναι στο πρόγραμμα τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής και συμπλήρωσε: «Η διαδρομή θα περάσει από ιστορικά σημεία της πόλης που αναδεικνύουν τον πολιτισμό της χώρας. Στην εκκίνηση θα βρεθούν περίπου 5.000 δρομείς, με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό αφού οι εγγραφές συνεχίζονται, 2.000 στον Ημιμαραθώνιο, 1.500 στα 8χλμ, 1.000 στα 3χλμ και 100 περίπου στα 700 μ. για να διατρέξουν την ιστορία της πόλης των Αθηνών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΟΠΑΝ, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω  σήμερα στο νέο ετήσιο θεσμό αγώνων δρόμου «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ HALF MARATHON – ATHENS RUN 2012». Πρόκειται για  τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο «Ακρόπολις» 21.100 μ. και τους παράλληλους  Αγώνες Δρόμου «Τρέχοντας στην Αθήνα» 8χλμ και 3χλμ καθώς και 700 μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες.

«Η εκδήλωση  διοργανώνεται για πρώτη χρονιά από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον ΣΕΓΑΣ, έξι μήνες πριν τον διεθνή «Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών» και  αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό αθλητικό γεγονός για την πόλη μας», είπε η κ. Ψαράκη και συμπλήρωσε: «Σ’ αυτή την αφετηρία στεκόμαστε μαζί. Τρέχουμε… αναζητώντας το μύθο και την ιστορία της πόλης μας. Ανακαλύπτoυμε την Αθήνα του χτες … σήμερα. Μαζί, μπορούμε να καταφέρουμε την ποιοτική αναβάθμιση της Αθήνας, να ομορφύνουμε τις γειτονιές μας, να ζήσουμε στην πόλη μας ήσυχα και ειρηνικά. Αυτή η πόλη μας χρειάζεται αυτή την πόλη την χρειαζόμαστε κι εμείς. Ο Δήμος Αθηναίων, ευαισθητοποιημένος σε θέματα Αθλητισμού, στηρίζει και καλλιεργεί το μαζικό αθλητισμό σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και υποστηρίζει τις εκδηλώσεις εκείνες που προασπίζουν και προάγουν την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος. «Πάρε ανάσα,» λοιπόν στις 20 Μαΐου και «έλα να τρέξουμε την ιστορία της πόλης μας»!».

Όλες οι διαδρομές έχουν αφετηρία μπροστά στα Προπύλαια του Παναθηναϊκού Σταδίου και τερματισμό σ το ιστορικό κτίριο του Ζαππείου.

Η εκκίνηση θα δοθεί από το Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη στις 9 το πρωί για τις διαδρομές του Ημιαραθωνίου (21.100μ) και του αγώνα δρόμου των 8χλμ. Η διαδρομή των 700μ. για άτομα με ειδικές ανάγκες θα ξεκινήσει στις 10.30 ενώ των 3χλμ. στις 11.00

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)