Acropolis Half marathon

Με σύνθημα «Πάρε ανάσα», τρέξε στην Αθήνα, τρέξε την ιστορία της πόλης έγινε την Κυριακή ο πρώτος Ημι-Μαραθωνίος της Αθήνας και μαζί το 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και αγώνες δρόμου 8.000 μ., 3.000 μ. και 700 μ. για τα special olympics. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε ο ΣΕΓΑΣ και ο ΟΠΑΝΔΑ του Δήμου Αθηναίων.

Το ενδιαφέρον για τον αγώνα ήταν εντυπωσιακό, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 5.000, συμμετοχές που δείχνει, πως οι πολίτες της Αθήνας και όχι μόνο, αγκάλιασαν την διοργάνωση και  με την δυναμική τους παρουσία  εξασφάλισαν την διάρκεια της .

Αρκετά ικανοποιητικός και ο αριθμός των θεατών, που βρέθηκαν τόσο στο Ζάππειο, όσο και στην διαδρομή και χειροκρότησαν την προσπάθεια των δρομέων. Τη διοργάνωση παρακολούθησαν, εκτός των άλλων, ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Καμίνης, ο οποίος στην σύντομη ομιλία του στάθηκε ιδιαίτερα στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου και στην ανάγκη που υπάρχει για άθληση από όλους, ο ταμίας του ΣΕΓΑΣ Θανάσης Βογιατζής, ο ΓΓ του ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Δημάκος κ.α.

Τη νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών πήρε ο Δημήτρης Τσιούνης, ο οποίος διένυσε την απόσταση των 21.100 μ. σε 1 ώρα 14.17, ενώ ακολούθησαν οι Δημήτρης Κοτσολάρης (1.17.33) και Αλέξης Κονταράτος (1.17.49). “Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση μου. Ηταν ένας καλός αγώνας, ο οποίος θα πρέπει να συνεχίσει να γίνεται”, είπε ο νικητής, ο οποίος τερμάτισε τρίτος, ωστόσο αναδείχθηκε πρωταθλητής ύστερα από την ακύρωση του Γιώργου Καραβίδα και του Θοδωρή Αναγνώστου. Οπως αποφάσισε η Ελλανόδικος, οι δύο αθλητές ακυρώθηκαν, καθώς τερμάτισαν εχοντας διασχίσει λιγότερα χιλιόμετρα, καθώς μπήκαν στο Ζάππειο, νωρίτερα από ότι έπρεπε.

Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Kωνσταντίνα Στεφανοπούλου (ΑΟ Πέλλωψ Πατρών) 1.24.54, ενώ ακολούθησαν οι Δήμητρα Ιορδανιδου (Ηρακλής) 1.26.48 και Μαρία Πουλουπάτη (ΓΑΣ Ιλισσός) 1.34.05.

“Ηταν άριστη διοργάνωση, χαίρομαι που προστέθηκε ένας ακόμη αγώνας στον οποίο θα μπορούν να πάρουν μέρος οι αθλητές του μαραθωνίου. Είναι επίσης σημαντικό ότι ενεργοποιήθηκε και πάλι το πρωτάθλημα ημιμαραθωνίου δρόμου”, είπε η νικήτρια. Από την πλεύρα της, η δεύτερη της κούρσας δήλωσε: “Η διαδρομή, αν και είχε κάποιες δυσκολίες, ήταν σαν να…έκανες βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, την οποία πιστεύω πως ο κόσμος θα αγκαλιάσει και θα στηρίξει”.

Πρώτος στα 8.000 μ. των ανδρών ήταν ο Χρήστος Χατζάκης – Καζάνης με 27.23, ο οποίος είπε: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Με αυτούς τους αγώνες, ο κόσμος έχει την ευκαιρία να ξεφύγει από τα προβλήματα του και τη δύσκολη καθημερινότητα του”, είπε. Η τριάδα στους άνδρες έκλεισε με τους Βαλαβάνη (28.25) και Ζακυνθινό (29.46). Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, πρώτη ήταν η Κορνιλία Ζούμσκα με 38.22 και ακολούθησαν οι Ράπτη (38.58) και Χριστοδουλοπούλου (39.16).

Στην απόσταση των 3.000 μ. πήραν μέρος μεταξύ άλλων η ηθοποιός Ζέτα Δούκα, τα μοντέλο Ρέα Τουτουντζή και Γκλόρια Μίκα, η γυμνάστρια Σόφη Πασχάλη και η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, οι οποίες αγωνίστηκαν με τον σύλλογο “Ανάσα”.

*Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανά κατηγορία, θα αναρτηθούν στο επίσημο site της διοργάνωσης, www.acropolishalfmarathon.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)