Τρίαθλο Πάρου

Τρεις Αθλητκοί Σύλλογοι:

Ν.Ο.Π – Ποδηλατικός Όμιλος – Γ.Α.Σ.Π.

με συντονιστή το Περιβαλλοντικό & Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου
Αϊ-Γιάννης Δέτης

διοργανώνουν στις 2/10/11
Λαϊκό Αγώνα Τριάθλου
στις εγκαταστάσεις του Πάρκου, στη Νάουσα Πάρου. * Με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, παράρτημα Κυκλάδων, και του ΕΥ Πάρος.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Parosweb.com, Paroslife.com, Δεύτερο Πρόγραμμα.

Ώρα έναρξης:
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 11:00 και η ενημέρωση των αθλητών θα γίνει στις 10.30πμ.

Εκκίνηση-Τερματισμός:
Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Πάρκου του Άϊ-Γιάννη.

Ώρα προσέλευσης:
Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν τουλάχιστον μια ώρα πριν την έναρξη του αγώνα ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εκκίνηση.

• Η διοργάνωση θα προσφέρει στους αθλητές νερό ισοτονικά και ένα αναμνηστικό μπλουζάκι.
• Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους.
• Για όσους θέλουν να διαγωνιστούν σε 1 μόνο άθλημα (μόνο κολύμβηση, ποδηλασία ή τρέξιμο) μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή. Οι διοργανωτές θα προσπαθήσουν να κατατάξουν τους αθλητές για μεμονομένα αθλήματα επί τόπου σε ομάδες.

Κατηγορίες:
• Ατομικό εφήβων (13-18 ετών)
• Ατομικό νεανίδων (13-18 ετών)
• Ατομικό ανδρών: (άνω των 18)
• Ατομικό γυναικών(άνω των 18)
• Ομαδικό εφήβων (13-18 ετών)
• Oμαδικό ενηλίκων (άνω των 18)

Στο ατομικό: Οι αθλητές διαγωνίζονται κατά σειράν και χωρίς διάλειμμα στα ακόλουθα: περί τα 500μ. κολύμβηση,12χλμ. Ποδηλασία, 3χλμ.τρέξιμο.
Στο ομαδικό: Οι ομάδες είναι μικτές και αποτελούνται από τρείς αθλητές. Γίνεται με την μορφή σκυταλοδρομίας. Ο πρώτος αθλητής-τρια διαγωνίζεται στην κολύμβηση, ο δεύτερος-η στην ποδηλασία, ο τρίτος στο τρέξιμο. Οι αθλητές παραδίδουν ο ένας στον άλλο ένα περιβραχιόνιο. Μετράει ο συνολικός χρόνος της κάθε ομάδας.

Εξοπλισμός:
Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν τον δικό τους εξοπλισμό για όλα τα αθλήματα ήτοι:
• Κολύμβηση: γυαλάκια, σκουφάκι, μαγιό, πετσέτα, μπουκάλι νερό για ξέπλυμα ποδιών.
• Ποδηλασία: αθλητικά παπούτσια, κολάν ή σορτς, μπλούζα ποδηλατική ή t-shirt, γάντια, κράνος ποδηλατικό, γυαλιά ηλίου, ρολόι.
• Τρέξιμο: αθλητικά ρούχα και αθλητικά παπούτσια.

Όλοι οι συμμετέχοντες υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση στην γραμματεία πριν την έναρξη του αγώνα. Αναλαμβάνουν οι ίδιοι την ευθύνη για την καλή σωματική τους κατάσταση. Όσοι είναι ανήλικοι χρειάζονται υπεύθυνη δήλωση από τον κηδεμόνα τους.

Κόστος συμμετοχής: €5 το άτομο

Πληροφορίες στα τηλ. 6942 506 019, 6944 552 609 & 22840 21800 – email: triathlon@parkoparos.gr


Ειδικές τιμές για διαμονή & άκτοπλοϊκά εισητήρια για συμμετέχοντες από άλλες πόλεις.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)