ΣΕΓΑΣ :Χονδροκούκης – Κυριακοπούλου κορυφαίοι για το 2011

Στον ετήσιο διαγωνισμό που έχει θεσπίσει ο ΣΕΓΑΣ και πραγματοποιήθηκε και φέτος, για την ανάδειξη του κορυφαίου αθλητή και της κορυφαίας αθλήτριας που ξεχώρισαν με τις διακρίσεις τους στην αγωνιστική περίοδο του 2011 τόσο στον κλειστό όσο και στον ανοιχτό στίβο, κορυφαίοι αναδείχθηκαν οΔημήτρης Χονδροκούκης και η Νικόλ Κυριακοπούλου.
Η διαδικασία για την ανάδειξη των κορυφαίων πραγματοποιήθηκε  στα περσινά πρότυπα μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΣΕΓΑΣ και λήφθηκαν υπόψη το 1/3 των ψήφων από το κοινό, το 1/3 από τους εκπροσώπους του Τύπου και το 1/3 από την Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού.

Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε λοιπόν ο αθλητής του Ολυμπιακού ΣΦΠ, πρωταθλητής του ύψουςΔημήτρης Χονδροκούκης ο οποίος ήταν 5ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Νταεγού 27/8-4/9, με άλμα στα 2.32μ, 5ος στο 31Ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού – Παρίσι 5/3, με 2.29μ. Επίσης πήρε την 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (Σουπερ Λιγκ) – Σμύρνη 18-19/6, με επίδοση 2.32μ καθώς και στο Ντάιαμοντ Λινγκ της Ζυρίχης 8/9, με 2.32μ, και έγινε ο 1ος Έλληνας που κερδίζει ποτέ Ντάιαμοντ Λιγκ.

Στις γυναίκες πρώτη ήταν η πρωταθλήτριά μας στο επί κοντώΝικόλ Κυριακοπούλου (ΑΟ Μεγάρων) που ήταν 8η στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Νταεγού 27/8-4/9, με επίδοση 4.65μ και 9η στο 31Ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα – Παρίσι 5/3, με άλμα 4.35μ στον τελικό ενώ στον προκριματικό είχε πετύχει 4.55μ επίδοση που αποτελεί ισοφάριση του δικού της Πανελληνίου ρεκόρ γυναικών.
Η πρωταθλήτριά μας ήταν επίσης 1η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (Σουπερ Λιγκ) – Σμύρνη 18- 19/6, με άλμα στα 4.30μ.

Την δεύτερη θέση στους άνδρες πήρε ο πρωταθλητής του επί κοντώ Κώστας Φιλιππίδης (ΓΣ Βόλου) που κατέκτησε την 6η θέση στο
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – Νταεγού 27/8-4/9, με επίδοση 5.75μ ενώ ήταν 5ος στο 31Ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού – Παρίσι 5/3, με άλμα στα 5.61μ (5.65μ στον προκριματικό).
Επίσης ήταν 1ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (Σουπερ Λιγκ) – Σμύρνη 18-19/6, με 5.40μ και 1ος στο Ντάιαμοντ Λινγκ – Βρυξέλες 16/9, με 5.72μ, και 2ος Έλληνας που κερδίζει ποτέ Ντάιαμοντ Λιγκ.

Ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας (ΕΑ Ρεθυμνιακού) αναδείχθηκε 3ος καλύτερος αθλητής για το 2011 ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στα 200μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Οστράβα 14-17/7, με χρόνο 20.56 που είναι πανελλήνιο ρεκόρ νέων ανδρών ενώ στον προκριματικό είχε πετύχει επίσης ρεκόρ στο ίδιο αγτώνισμα της κατηγορίας με επίδοση 20.57.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στη κατηγορία νέων γυναικών στο τριπλούν, Βούλα Παπαχρήστου (ΑΕΚ) αναδείχθηκε δεύτερη καλύτερη αθλήτρια για το 2011 η οποία κατέκτησε Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Οστράβα 14-17/7, με άλμα 14.40μ καθώς και τη 1η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων (Σουπερ Λιγκ) – Σμύρνη 18-19/6, με επίδοση 14.09μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης) αναδείχθηκε μετά την σχετική ψηφοφορία, τρίτη καλύτερη αθλήτρια για το 2011. Η πρωταθλήτρια μας στο επί κοντώ κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων – Οστράβα 14-17/7, με επίδοαση 4.45μ που είναι πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών. Επίσης ήταν 2η στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα NCAA ΗΠΑ – Τέξας 12/3, με 4.40μ, 3η στην Πανεπιστημιάδα – Σέντζεν(Κίνα) 12-22/8, όπυ ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ νέων γυναικών με 4.45μ και 3η στο Kολεγιακό Πρωτάθλημα NCAA ΗΠΑ 11/6, με άλμα στα 4.40μ.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)