Θρίαμβος για την “Squadra Azzura” στο 70.3 της Πεσκάρα.

Κείμενο : Συντακτική ομάδα TriathlonWorld – Διπλός Ιταλικός θρίαμβος στην Πεσκάρα

Οι Ιταλοί αθλητές κυριάρχησαν στο πρώτο επίσημο 70.3 που έγινε στην γειτονική χώρα έχοντας 3 αθλητές στην πρώτη πεντάδα τόσο στους άντρες όσο και τις γυναίκες.

Ο Ιταλός Daniel Fontana βγήκε μαζί με το πρώτο γκρουπ στην κολύμβηση και πήρε την πρωτοπορία κατά την διάρκεια της ποδηλασίας. Στην Τ2 είχε ήδη δημιουργήσει μία διαφορά πέντε λεπτών από τον Alessandro Degasperi και προσπάθησε να αποδείξει ότι όλη η προσπάθεια που έκανε στην διάρκεια της χρονιάς να βελτιώσει το τρέξιμό του δεν πήγε χαμένη. Εκανε 1:15:15 στον ημιμαραθώνιο, κάτι που πρέπει να τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο και έτσι πέρασε την γραμμή τερματισμού 9 λεπτά πριν τον δεύτερο αθλητή!!! Ηταν η δεύτερη νίκη για τον Ιταλό αθλητή μέσα στην χρονιά σε αγώνα 70.3 αφού είχε ήδη κερδίσει το Ironman 70.3 Pucón.

Στις γυναίκες η Edith Niederfriniger οδήγησε την κούρσα στα 90 χιλιόμετρα του ποδηλάτου όμως η Martina Dogana με ημιμαραθώνιο στο 1:24:52 (πολύ καλός χρόνος ακόμα και για άντρα αθλητή) δεν άφησε κανένα περιθώριο αναφορικά με την πρώτη θέση. Επειδή η Ιταλίδα αθλήτρια δεν είναι και πολύ γνωστή στην χώρα μας να σημειώσουμε ότι το 2006 είχε κερδίσει το Ironman της Νίκαιας.

Εκτός από τους επαγγελματίες αθλητές είχαμε 1000 αθλητές από 47 χώρες, μεταξύ των οποίων και πολλούς Ελληνες,  να παίρνουν εκκίνηση στην παραλία της Πεσκάρας. Για το τί έκαναν οι Ελληνες αθλητές θα έχουμε ρεπορτάζ τις επόμενες μέρες.

Pro – Αντρες

  1. Daniel Fontana             (ITA)   4:01:26
  2. Alessandro Degasperi (ITA)    4:10:54
  3. Hideo Fukui                 (JPN)    4:10:55
  4. Iván Tejero Vázquez   (ESP)   4:12:19
  5. Massimo Cigana         (ITA)    4:15:39

 

Pro – Γυναίκες

  1. Martina Dogana           (ITA)    4:44:59
  2. Edith Niederfriniger     (ITA)    4:47:51
  3. Francesca Tibaldi         (ITA)    4:54:24
  4. Camille Donat              (FRA)   4:58:49
  5. Ute Streiter                  (AUT)   5:11:17

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)