Ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Greenpeace η Όλυμπος.

Δελτίο Τύπου της Greenpeace. Χάρη σε εσάς, η εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ είναι η πρώτη εταιρεία που ανταποκρίθηκε στα αιτήματα της Greenpeace και δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στην εξασφάλιση μη μεταλλαγμένης σόγιας και να στραφεί στην παραγωγή ντόπιων ζωοτροφών.

 

Ακόμη όμως εκκρεμεί να ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, με τα οποία θα εξασφαλίσει τις δεσμεύσεις της.

Πλέον περιμένουμε και από τις εταιρείες ΔΕΛΤΑ, ΜΕΒΓΑΛ και ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ, που επίσης βρέθηκαν να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένη ζωοτροφή, να σταματήσουν τις ανούσιες ανακοινώσεις και να αναλάβουν και αυτές τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους Έλληνες καταναλωτές.

 

Η ανακοίνωση του ΟΛΥΜΠΟΥ αποτελεί ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, χρειάζεται όμως ακόμη πολλή δουλειά για να καταφέρει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του. Τώρα είναι ώρα να του ζητήσουμε να καταρτίσει συγκεκριμένο πλάνο με ενέργειες και χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των δεσμεύσεων του και να το ανακοινώσει στους καταναλωτές του, που θέλουν να ξέρουν ακριβώς πώς και πότε σκοπεύει να προχωρήσει.

Όσον αφορά τη ΔΕΛΤΑ, τη ΜΕΒΓΑΛ και τη ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ που επίσης βρέθηκαν να χρησιμοποιούν μεταλλαγμένη ζωοτροφή, δυστυχώς η ΔΕΛΤΑ και η ΜΕΒΓΑΛ παραμένουν σταθερά σιωπηλές, ενώ η ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ περιορίστηκε σε ανακοινώσεις χωρίς ουσία και χωρίς δεσμεύσεις για συγκεκριμένα μέτρα.

Η δράση μας συνεχίζεται

Η Greenpeace θα συνεχίσει να πιέζει τις γαλακτοκομικές, αλλά και όλες τις εταιρείες ζωικών προϊόντων, μέχρι να εξασφαλίσουν ότι τα ζωϊκά προϊόντα που διαθέτουν στην ελληνική αγορά προέρχονται από ζώα που τρώνε ντόπια, μη μεταλλαγμένη ζωοτροφή.

Ποτέ δεν υπήρξε καταλληλότερη στιγμή για την ελληνική γαλακτοβιομηχανία και όλες τις εταιρείες ζωϊκών προϊόντων, να στραφούν σε ντόπια παραγωγή ζωοτροφών που θα σταματήσει τη σπατάλη εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο για την εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας και θα τονώσει την ελληνική οικονομία.

Συνεχίστε να πιέζετε μαζί μας τις εταιρείες προς αυτή την κατεύθυνση. Φέρνει αποτέλεσμα!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)