Κολύμβηση Open water 3χλμ. -Αποτέλεσματα κατηγορίας wetsuit

Μία εξαιρετική διοργάνωση έφερε σε πέρας ο Απόστολος Τσαγκαράκης και οι συνεργάτες του στην Λίμνη Βουλιαγμένη στο Λουτράκι το Σάββατο 30 Ιουνίου 2012.

Τρία χιλιόμετρα  (3,260 για την ακρίβεια) κολύμβησης σε μία τριγωνική διαδρομή  (3 στροφές από 1,080 μέτρα).

Είναι απαραίτητο να διευκρινίσουμε ορισμένα ζητήματα αναφορικά με την κατηγορία Wetsuit και την εμπλοκή του TriathlonWorld.

 

Απαραίτητες διευκρινήσεις και η εμπλοκή του TriathlonWorld

Στους αγώνες κολύμβησης ισχύουν οι κανόνες της FINA τους οποίους έχει υποχρέωση να ακολουθεί η ΚΟΕ και ο κάθε διοργανωτής. Μέρος αυτών των κανονισμών αφορά την ένδυση (μαγιό) των κολυμβητών και κολυμβητριών. Ανεξάρτητα με την θερμοκρασία η χρήση Wetsuit δεν επιτρέπεται.

Καθώς οι κανονισμοί Τριάθλου είναι διαφορετικοί και καθώς οι τριαθλητές δυσκολεύονται ή αδυνατούν να κολυμπήσουν σε ορισμένες θερμοκρασίες δίχως  wetsuit ( λόγω του ότι δεν έχουν κάνει σχετικές προσαρμογές και έχουν πολύ χαμηλό σωματικό βάρος) εμείς ως περιοδικό προσεγγίζουμε όσους διοργανωτές θεωρούμε “αξιόπιστους” και έχουν λάβει τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας για τους αθλητές προτείνοντάς τους να επιτρέψουν την συμμετοχή των τριαθλητών με την χρήση wetsuit.

Για πρώτη φορά αυτό έγινε πριν 3 χρόνια στον χειμερινό αγώνα κολύμβησης 3,5 χλμ στην Βουλιαγμένη όπου η θερμοκρασία ήταν 17 βαθμούς Κελσίου. Ενας τριαθλητής (με μικρό ποσοστό λίπους)είναι λογικό να μην αντέχει να κολυμπήσει σε τόσο χαμηλής θερμοκρασίας νερό δίχως wetsuit. Καθώς ορισμένοι τριαθλητές διεκδικούσαν τις πρώτες θέσεις οι διοργανωτές πρότειναν όσοι αγωνίζονταν με wetsuit να είναι εκτός συναγωνισμού.

Για να μην γίνει κάτι τέτοιο προτείναμε να υπάρχει διαφορετική κατάταξη για αθλητές (που κατά 99% είναι τριαθλητές ) που χρησιμοποιούν wetsuit.

Καθώς η δημιουργία μίας άλλης κατηγορίας απαιτεί την ύπαρξη επάθλων και για να πείσει τους διοργανωτές το TriathlonWorld καλύπτει τα έπαθλα της συγκεκριμένης κατάταξης. Εάν κάποιος τριαθλήτής μπορεί να κολυμπήσει χωρίς wetsuit τότε συμπεριλαμβάνεται στην γενική κατάταξη.

 

Προυποθέσεις συμμετοχής στην Κατηγορία Wetsuit

Στον αγώνα στο Λουτράκι είχαμε θέσει τις εξής προυποθέσεις  για να συμπεριληφθεί στην κατηγορία Wetsuit/ Τριάθλου :

  • Να κολυμπήσει κάποιος με wetsuit.
  • Να μην έχει ενεργό δελτίο στην KOE ώστε να αποφύγουμε να κολυμπήσει ένας Κολυμβητής με wetsuit με στόχο να τραβήξει κάποιον συναθλητή ή να βραβευτεί σε κατηγορία με πιο αργούς κολυμβητές
  • Nα έχει συμμετοχή σε αγώνα τριάθλου τον τελευταίο αγώνα.
  • Να δηλώσει Τρίαθλο  (στο πεδίο του σωματείου) στην ηλεκτρονική δήλωση που είχε υποβάλλει γιατί διαφορετικά το σύστημα όταν θα έκανε το σορτάρισμα δεν θα μπορούσε να τον βρει.

Ορισμένοι Τριάθλητές δεν δήλωσαν ότι θα κολυμπήσουν στην συγκεκριμένη κατηγορία ενώ άλλοι δήλωσαν κατηγορία Τριάθλου και τελικά δεν κολύμπησαν με wetsuit, παρότι το είχαμε γράψει ξεκάθαρα στις προκηρύξεις της κατηγορίας. Ετσι υπήρξε πρόβλημα στο να βγουν τα σωστά αποτελέσματα της κατηγορίας

 

Οποιος έχει κολυμπήσει με wetsuit και δεν βλέπει το όνομά του στην παρακάτω κατάταξη παρακαλούμε να επικοινωνήσει μαζί μας στο 693 71 70 260.
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ- ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΕΠΙΔΟΣΗ

1.ΑΡΓΥΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ/ 00:41’31″860

2.ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ -ATHENS TRIATHLON TEAM/00:41’46″079

3.ΚΑΜΠΑΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΘΗΣΕΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ/00:48’17″798

4.ΨΑΡΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -ATHENS TRIATHLON TEAM/00:50’00″470

5.ΣΑΡΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ- ATHENS TRIATHLON TEAM/ 00:50’44″048

6.ΚΟΜΜΑΤΑΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ- ATHENS TRIATHLON TEAM/00:52’37″157

7.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ- ΤΡΙΑΘΛΟ/ 00:53’46″001

8.ΡΟΗΣ ΣΠΥΡΟΣ -ORKA TEAM – KASIMIS TRAINING/ 00:55’48″095

9.ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΝΤΥ -ATHENS TRIATHLON TEAM/ 01:00’04″391

10.ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ- ΤΡΙΑΘΛΟ/01:00’51″829

 

Γυναίκες
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ -ΕΠΙΔΟΣΗ

1. ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ ΛΟΥΚΙΑ -ΤΡΙΑΘΛΟ/ 00:52’34″579

2.ΚΑΤΣΟΥΠΑ ΜΑΡΙΝΕΤΤΑ- ΓΑΣ ΙΛΙΣΟΣ00:57’48″188

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)