3ος αγώνας ορεινού τρεξίματος “Κάσσιος Δίας” στην Κασσιώπη Κέρκυρας.

Ο  Πολιτιστικός  Αθλητικός  Σύλλογος  Κασσιώπης σε συνεργασία με τον  Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, Α.Ο.ΑΧΑΡΑΒΗΣ, CORFU MOUNTAIN TRAIL, Α.Π.Σ. Δρομέων Κέρκυρας Αρχίλοχος, Σ.Ε.Β.Α.Σ Κέρκυρας, Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κέρκυρας και Ε.Μ.Ε.Δ Κερκυρας διοργανώνει την Κυριακή 12 Μαΐου αγώνα ορεινού  τρεξίματος στην Κασσιώπη της Κέρκυρας. Παράλληλα θα διεξαχθούν αγώνες 5 χ.λ.μ. και 1200 μ.
21,1χ.λ.μ.(Ημιμαραθώνιος). Στην Κασσιώπη 32χ.λ.μ. Β.Α. της πόλης της Κέρκυρας, θα διεξαχθεί Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος, με την επωνυμία “ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΣΣΙΟΥ ΔΙΑ”. Είναι μια απαιτητική διαδρομή 1000μ. περίπου, θετικής υψομετρικής διαφοράς που απευθύνεται σε έμπειρους δρομείς και διεξάγεται σε τεχνικά μονοπάτια, παλιούς δασικούς δρόμους και ελάχιστη άσφαλτο.

 

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αγώνα είναι ότι μεγάλο μέρος του γίνεται δίπλα σε ακτογραμμή, μέσα στο ξεχωριστής ομορφιάς και περιβαντολλογικής σημασίας οικοσύστημα του Ερημίτη, περιοχή Natura απείρου φυσικού κάλους, χωρίς όμως να χάνει το χαρακτήρα του ορεινού αγώνα, λόγω της μορφολογίας του εδάφους.

Η πυκνή βλάστηση οι πανέμορφες παραλίες και οι τρεις μικρές λίμνες συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο, ένα απο τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα μέρη που διατηρούν στο ακέραιο τη φυσική τους ομορφιά. Η ύπαρξη των λιμνών σε μια ερημική και κατάφυτη περιοχή σχηματίζουν ένα σπουδαίο σύστημα για την μεταναστευτική πανίδα του τόπου καθώς μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί περίπου 220 διαφορετικά είδη πτηνών και επίσης χαρακτηρίζονται από τη μόνιμη παρουσία του σπάνιου θηλαστικού βιδρα (Lutra lutra)
Η αφετηρία και τερματισμός του αγώνα θα γίνει στο γραφικό λιμάνι της Κασσιώπης και η διαδρομή πέραν της περιοχής του Ερημίτη, θα αναδείξει όλους τους παραδοσιακούς οικισμούς της περιοχής,  (Κρέμμυθα, Κοκκοκύλα, Τριτσί, Αγνίτσινι, Κόκκινη, Αγ. Στέφανο) μέσα από κρυφά μονοπάτια, που κατά τους ιστορικούς τα χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι, την εποχή που μάστιζαν στο Ιόνιο οι πειρατές, οταν τα χωριά  μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα του νησιού σε πιο ασφαλείς ορεινές περιοχές όπου δεν ήταν εμφανή απο τη θάλασσα. Επίσης ένα μέρος του αγώνα θα γίνει μέσα στο ιστορικό κάστρο της Κασσιωπης, ένα σημαντικό μνημείο του 12ου αιώνα που μαρτυρά το ένδοξο παρελθόν της πόλης.
Παράλληλα με τον αγώνα των 21,1χ.λ.μ. θα διεξαχθεί και αγώνας φιλανθρωπικού χαρακτήρα 5χ.λ.μ., τα έσοδα του οποίου φέτος θα δοθούν στην Φλόγα (Σύλλογος γονέών παιδιών  με νεοπλασματική ασθένεια) καθώς επίσης αγώνας 1,200μ. για παιδιά ηλικίας 10-16 ετών.
Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τον αγώνα μας σύντομα εδώ.
τηλ. επικοινωνίας      6972837021 και  6974457449

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)